Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

"Η μετεξέλιξη του ΕΟΠΥΥ"...


ΕΟΠΥΥ-"Ζάλογγο": 
Μια ανάδειξη ομοιοτήτων σχεδόν χωρίς λόγια...




 "Όταν η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία συναντά τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό"*...





(...) Η ιδέα είναι παλαιά. 

(...) "Αποφορτίζονται τα Νοσοκομεία από περιττό βάρος. Μειώνεται η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία"(...).


"(...) Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή. Υπάρχει αμεσότητα πρόσβασης του πολίτη για την ευρύτατη πλειονότητα των συνήθων ασθενειών. Αποφορτίζονται τα Νοσοκομεία από περιττό βάρος. Μειώνεται η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία. Ο ΕΟΠΥΥ επικεντρώνεται στον κύριο ρόλο του να αγοράζει υπηρεσίες, επιβάλλοντας και  ελέγχοντας την ποιότητά τους. Αναπτύσσεται υγιής ανταγωνισμός του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Περιορίζεται η υπερκατανάλωση υπηρεσιών και πόρων**".


[* &** από άρθρο του κ. Γιάννη  Δατσέρη, αντιπρόεδρου στο  Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) ,στο Βήμα της Κυριακής]


4 σχόλια:

  1. Εν τω μεταξύ ο ΕΟΠΥΥ οφείλει σε παρόχους υγείας (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, γιατρούς, φαρμακεία κλπ) 1,5 δισ. Οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού ζητούν από την κυβέρνηση περικοπές (κούρεμα) 80% στα δάνειά τους γιατί ο ΕΟΠΥΥ τους έχει καταστρέψει. Μάλιστα με γκανγκστερικές μεθόδους ο οργανισμός ζητάει από τους προμηθευτές να "σβήσουν" ένα μέρος του χρέους για να τους δώσει κάποια χρήματα χωρίς καν να διευκρινίζει ποια θα είναι αυτά τα ποσά.
    Νέο success story για τον μπουμπούκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατροί, κλινικές, μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, Θεραπευτήρια, κέντρα αποκατάστασης, φαρμακεία, προμηθευτές έχουν λαμβάνειν από τον σχεδόν ανυπόστατο φορέα-τον φερόμενο ως ΕΟΠΥΥ. Κάποιοι μάλιστα και από το 2009!!!
    Εννοείται πως όλα τα οφειλόμενα θα "κουρευτούν"... Πολύ!!!
    Μείον τον φόρο και τους τόκους (τράπεζες). Τί απομένει;
    Όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι για να αντεπεξέλθουν σε υποχρεώσεις τους και να επιβιώσουν σε μια αγορά που έχει διαλυθεί έχουν δανειστεί από Τράπεζες...
    Μπορεί κανείς να μαντέψει ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ "THΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"-και ποιό θα έχει το γενικό πρόσταγμα -management;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...μαζί και οι Τραπεζίτες (Σάλλας, Κωστόπουλος και ξένοι αγοραστές των ελλειμματικών οπωσδήποτε!

    Κοντός ψαλμός αλληλούια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή