Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Για τον "εποχιακό διανομέα"...

Υστερόγραφο

 Η εποχή, οι εμπειρίες, τα ανεξίτηλα τραύματα, οι μνήμες. Σιωπηλές επισκέψεις πόλεων και τοπίων που ξεπηδούν συχνά σαν τόποι ανύπαρκτοι. Διηγήσεις ονείρων. Ο εποχιακός διανομέας, σαν ρόλος γι’ αυτόν που γράφει, έχει υποχρέωση να θυμάται, να δονείται από αισθήματα, να κουβαλά το φορτίο του καιρού του και το άλγος του χρόνου που περνά… Εποχές και άνθρωποι που καθρεφτίζονται μέσα σε σκοτεινούς και παγερούς χειμωνιάτικους μήνες. Ανάμεσα στα κείμενα μια μονάχα άνοιξη κι αυτή με τον Επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής. Ένα καλοκαίρι μονάχα υπάρχει κι αυτό μ’ ένα σχεδόν θανατηφόρο καύσωνα. Μια πατρίδα που διώχνει τα παιδιά της. Και μια αποστομωτική φυγή. Ένας ...κανονικός εποχιακός διανομέας σε μια αιφνιδιαστική πράξη αντίστασης. Η εποχή που εξορίζει τους ποιητές της. Κι άνθρωποι ταπεινοί χωμένοι σε υπόγεια σαν πληγές στο πρόσωπο της κοινωνίας που κρύβονται. Η επιστροφή ενός πεθαμένου από καιρό φίλου χάρη στο διαδίκτυο. Κάποια Χριστούγεννα με χαρές και πένθη μαζί. Μονόλογος κοιτάζοντας μια φωτογραφία. Κάδρα της ζωής στην επαρχία πολλές δεκαετίες πίσω. Τελετουργικοί θάνατοι στη λίμνη. Ένα εγκαταλειμμένο σπίτι που αποκτά ζωή. Ένα ταπεινό -σχεδόν ανυπόστατο πουλί- σε κάποιο όνειρο αποκαλύπτει τους κατά συρροή φόνους κελαηδώντας.


3 σχόλια:

 1. Με την άδειά σου θα μπορούσα να παραλληλίσω τους τρεις τσαμπουκάδες πρωτευουσιάνους κυνηγούς με τα πολιτικά κόμματα που επί χρόνια με τις απανωτές ντουφεκιές τους μας έφτασαν να μετρούμε ικανές απώλειες!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιώργο, όχι!
  Διότι είναι κατι πιό "υψηλό"... (και λογω του λειτουργηματός σου και του σεμνού ύφους σου και της σοφής σου πάντοτε στάσης αμέσως θα το αντιληφθείς).
  Το αποκαλυπτω λοιπόν με την ευκαιρία...
  Ο "τρυποφράκτης" είναι ο Ιων Δραγούμης.
  Μαρτυρίες ανδρων του εκτελεστικου αποσπάσματος που υπαρχουν λένε ότι στο πρωτο "Σκοπεύσατε!" και "Πυρ"! δεν ακουστηκε κανένας ...πυροβολισμός...
  Λες και τα όπλα έιχαν πάθει εμπλοκή. Το άδικο και ανόητο της πράξης τους εμπόδιζε!

  [Στο δευτερο προσταγμα φυσικά έγινε ότι έγινε...]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χωρίς να θέλω να σε εκθειάσω (δεν έχω λόγο να το κάνω άλλωστε) θεωρώ πως ο λόγος σου, ο οποίος βέβαια προέρχεται από την πολυδιάστατη παιδεία και κουλτούρα σου (προϊόν πολύχρονης σπουδής και μελέτης), είναι υψηλότατων απαιτήσεων. Έχεις όλα τα φόντα να γράψεις λαμπρή τροχιά στο λογοτεχνικό στερέωμα. Δε έχει ούτε την παραμικρή υπερβολή αυτό που λέω, το λέω με πλήρη νηφαλιότητα και σωφροσύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή