Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ποιός “νίκησε”;




   HURRY UP PLEASE IT'S TIME! 

          (  "Σ υ ν τ ο μ ε ύ ε τ ε   π α ρ α κ α λ ώ   ώ ρ α   ν α   κ λ ε ί ν ο υ μ ε !"  )

                                                                   από την Ρημαγμένη γη του T.S.Eliot, μτφρ. Κλείτος Κύρου

Αλήθεια ποιός νίκησε στις χτεσινές εκλογές; 
Η Δημοκρατία; Η Τοπική αυτοδιοίκηση; Η ανανέωση; Η ιδέα της Ευρώπης; Το "μνημόνιο"; Το "αντι-μνημόνιο"; Οι νέοι; Οι γέροι;. Οι απολιθωμένοι; Οι εμβρόντητοι; Οι απελπισμένοι; 

Όχι φυσικά. Όλοι έχασαν! Νίκησε μονάχα ο  Κασιδιάρης και το κόμμα του [16% μάζεψε στην Αθήνα αυτός μοναχός του και 10% το κόμμα του σε πανελλήνια κλίμακα].
Και φυσικά νίκησε επίσης και ο Μπέος του Ολυμπιακού Βόλου [και ο κάθε Μπέος απανταχού της χρεοκοπημένης Ψωροκώσταινας].
Η κερκίδα, ο όχλος, το αφιονισμένο κοπάδι, η ηλίθια "ψήφος διαμαρτυρίας" που δεν αρμόζει σε Πολίτες.

Ας μην ψάξουμε για τις αιτίες. Θα βρούμε πολλές!


Περνώντας το μεσημέρι έξω από ένα -ομολογουμένως πρωτότυπο- νεανικό κατάστημα στην πόλη αντικρίζω το νέο τους «επίκαιρο» project  με τον τίτλο: Left? Right? Center? A surreal visual project.

Θεός φυλάξοι! (Ξυπνά μέσα μου ο εφιάλτης...).
Όμως αναλογίζομαι  πως ΕΝΑΣ στους ΔΕΚΑ  Έλληνες δεν φοβάται πια αυτόν τον εφιάλτη! 
Αρχίζει να νυχτώνει στη χώρα μου…


10 σχόλια:

  1. Γιατρέ, να μην ακούω χαζά! Η ψήφος στην Χρυσή Αυγή δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας είναι συνειδητή ψήφος στο ναζισμό! Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα ότι δεν ξέρει, ότι δεν είδε ή ότι... διάβαζε!!! Όλοι διαβάσαμε τους διθυράμβους του Μιχαλολιάκου στον Χίτλερ κι αν κάποιος δεν τους διάβασε τότε σίγουρα είδε φωτογραφίες του Κασιδιάρη με τον αγκυλωτό σταυρό τατουάζ. Κανείς απ' όλους αυτούς που πήγαν και ψήφισαν την ΧΑ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το έκανε σαν... μια αφελή διαμαρτυρία. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΤΌΣΟ ΑΦΕΛΕΊΣ!!! Απλά να ξέρουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα 10% του εκλογικού σώματος ναζιστές. Τα υπόλοιπα είναι μαϊντανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως και αυτό το ανεκδιήγητο και αδικαιολόγητο πάθος για τον μεταπολιτευτικό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου δεν είναι (ή μέχρις πρότινος ήταν) η προσπάθεια για εύρεση τρανταχτού άλλοθι ενός ολόκληρου λαού για επτά χρόνια απραξίας και παντελούς (ουσιώδους και μαζικής - όχι μεμονωμένων περιστατικών) έλλειψης αντίστασης στο καθεστώς των συνταγματαρχών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά!
    Τό 'πε και ο βλαξ Παττακός: "Αν είχαν βγει στους δρόμους θα έιχαμε πέσει από την πρωτη μέρα"
    Δεν βγήκαν στους δρόμους ; [αυτοι που δεν συλλάβαμε]=ανοχη -συνενοχή-συμμετοχή= "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" και τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάμε, όμως, σε πιο συγκεκριμένους προβληματισμούς:
    Ένα παλιό φιλαράκι μου από τα σχολικά χρόνια -και γειτονάκι μου- είναι πλέον ενταγμένος επίσημα στη Χ.Α. Είδα πρόσφατα και φωτογραφίες του στο διαδίκτυο. Εξεπλάγην, διότι δεν περίμενα ότι ο συγκεκριμένος θα μπορούσε ποτέ να ενστερνιστεί με τέτοιο φανατισμό θέσεις όπως αυτές της Χρυσής Αυγής, τις οποίες ΕΓΩ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΩ, ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΗΔΙΑ. Και δεν μιλάω για τα περί δικαιοσύνης, φιλοπατρίας, αγάπης στην οικογένεια, πολιτικής διαφάνειας, εξυγίανσης της δημόσιας ζωής, εθνικής ανεξαρτησίας κ.λπ. που πιπιλίζει η χα, τα οποία υπερασπιζόμαστε όλοι μας - τουλάχιστον όλοι εμείς οι αναγνώστες και αναγνώστριες του "χαρτοκόπτη". Εννοώ αυτά τα βδελυρά που μολύνουν το νου και την ψυχή του κάθε ανθρώπου και τον καταντούν μισάνθρωπο, υπάνθρωπο.
    Σκέφτομαι, λοιπόν, πώς θα μπορούσα να διαχειριστώ μια ενδεχόμενη συνάντησή μου (τυχαία ή προγραμματισμένη) με το φιλαράκι μου αυτό (έχω και τον τηλεφωνικό αριθμό του, θα μπορούσε πολύ εύκολα να κανονιστεί ένα "καφεδάκι").
    Πιθανές εκδοχές της στάσης μου:
    α) Να του πω φανερά απογοητευμένος πόσο ντρέπομαι για αυτά που πρεσβεύει και να του εξηγήσω με πάθος πώς έχουν τα πράγματα
    β) Να του πω συντετριμμένος πόσο ντρέπομαι για αυτά που πρεσβεύει και "αγωνίζεται" και να του εξηγήσω με πόνο ψυχής πώς έχουν τα πράγματα
    γ) Να του εξηγήσω χωρίς φόβο και πάθος, αλλά με ντοκουμέντα και επιχειρήματα, το βρώμικο παρελθόν της χα
    δ) Να τον αφήσω να μου μιλήσει πρώτος, και μετά να πράξω ανάλογα με α, β ή γ. Αν όμως δεν μιλήσει καθόλου;
    ε) Να μην αναφέρω τίποτα απολύτως για το θέμα χα
    στ) Να τον ρωτήσω μήπως νομίζει ότι ΧΑ σημαίνει Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου διακινείται πολύ "χρήμα". Γιατί πιστεύω ότι ο λόγος που τρέχει πίσω τους είναι ότι τον ταΐζουν.
    ζ) Πριν πει καλά καλά οτιδήποτε, να αρχίσω να τον νουθετώ για τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από τη φυλή ή την καταγωγή τους.
    η) Να τον ρωτήσω γιατί πρεσβεύει τις ιδέες της χα και αγωνίζεται για αυτές, αλλά να μην συνεχίσω με τις δικές μου απόψεις. Απλά να τον ακούσω όταν θα μου αναλύει τα περί ιδεών της χα, αλλά εγώ να μην πάρω θέση, να προσπαθήσω μόνο να τον καταλάβω
    θ) Να εγκαταλείψω κάθε προσπάθεια αφύπνισης, διότι είναι πλέον μάταιο, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά ο εγκέφαλός του από την πλύση.
    ι) Να έχω μια άλλη στάση (εδώ προτείνετε ποια ακριβώς!)

    Φυσικά, επιλογές, όπως: να τον λούσω πατόκορφα με βρισιές και να του ρίξω καμιά μπάτσα για να κουνηθεί το κεφάλι του μπας και ξυπνήσει, είναι απορριπτέες και καταδικαστέες.

    Λοιπόν, αγαπητοί φίλοι της παρούσης ιστοσελίδας, χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθειά σας. Τι μου προτείνετε; Τι κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση; Κατά πόσο είμαστε τελικά συνένοχοι, ανάλογα με την αντίδρασή μας, και ποια ακριβώς πρέπει να είναι αυτή απέναντι σε δικούς μας κοντινούς ανθρώπους που είναι ήδη μυημένοι στη χα; (Ο αγώνας μας βεβαίως πρέπει να είναι διαρκής και πρέπει να επαγρυπνούμε όταν πρόκειται για παιδιά, μαθητές ή για αυτούς τους αγνούς-απλούς-αφελείς-ευκολόπιστους-ανενημέρωτους πολίτες που δεν καταλαβαίνουν τι πραγματικά εστί χα, η αφύπνιση εδώ είναι επιβεβλημένη, είναι κάτι που εγώ πράττω συνεχώς.)

    Βοήθεια, φίλοι και φίλες, βοήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ,
      Δεν νομίζω πως έχουμε να κάνουμε και πολλά...

      Κι ίσως δεν έχει και τίποτε να κατανοήσουμε -ερμηνεύσουμε. Η ροπή προς τον φασισμό δεν είναι μαι αντανακλαστική κίνηση-μια ερεβώδης αντίδραση απελπισίας. Είναι μια όλοκληρη διεργασία της ψυχής και του νου που σμιλεύεται επί χρόνια στο σπίτι , στην παρέα, στο σχολείο , στη ζωή...
      Οποιος σήμερα έιναι χρυσαυγίτης -τελέια και παύλα!- είναι με το μίσος, με την απανθρωπία, μολυσμένος ώς τα τρίσβαθα με τη λατρεία του εαυτού του-της ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ και της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.
      Συμβολιζει το απεχθέστερο πρό'όν του αιώνα μας όπως καθε φανατικός, κάθε φονταμενταλιστής, κάθε κοσμοδιορθωτής, "κοψι-κόψης"(που λέει κι ο Θανάσης Τριαρίδης).
      Θελουμε δε θελουμε απο το στόμα του θά ακούσουμε το τρομερόα παράγγελμα ΕΓΕΡΘΗΤΙ! ( Wstawac!), από τα χέρια του θα παραδοθεί στην πυρά καθε βιβλιοθήκη, κάθε αγάπη για το πνεύμα, κάθε ιδεα που γέννησε ο διαφωτισμός, η Ευρώπη ύστερα απο μάταια αίματα και πολέμους. Καθε ευγενική ψυχή που ετυχε νάναι για κεινον διαφορετική από το ίδιο χέρι θα γευτεί το θάνατο.
      Ξέχνα τον το φίλο σου και καθε έναν που ξεστομιζει ευθαρσώς πως έιναι Χρυσαυγίτης...
      Κόψε του ως και την καλημέρα.
      Ξέχνα τον!
      (αυτός ήδη μετράει στρατόπεδα και νοματαίους....)

      Διαγραφή
    2. Βέβαια μια άλλη απάντηση-τοποθέτηση για τους "ψηφοφόρους" (όχι ενταγμένους στην οργάνωση) θα μπορούσε νάναι κι αυτή:
      [...]" διαφωνώ με όσους εκπροσώπους των κομμάτων λένε ότι αισθάνονται ντροπή για τους συμπολίτες μας που ψήφισαν Χ.Α. Οίκτο και συμπόνια πρέπει να αισθανόμαστε γιατί με το να τους καταγγέλουμε ταυτίζοντάς τους με τη νεοναζιστική και εγκληματική ηγεσία της οργάνωσης, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τους στρέφουμε όλο και πιο βαθιά προς την αγκαλιά της".
      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=34149

      'Ισως να έχει κάποιο μικρό δίκιο...

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς, σήμερα, το παραπάνω ερώτημά μου γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό.
    Σε λίγο κάθε γειτονιά θα έχει ένα εκπρόσωπο της χα.
    Έναν κοντινό μας άνθρωπο.

    (Παρακαλώ θερμά τον διαχειριστή του μπλογκ, κύριο Νώντα Τσίγκα, να προωθήσει την παραπάνω έκκληση βοήθειας που έχω κάνει (Ανώνυμος, 23 Μαΐου 2014 - 3:00 π.μ.) σε όσους περισσότερους φίλους και φίλες γίνεται. Θα ήθελα πραγματικά μια βοήθεια. Το "ξέχνα τον", δεν με καλύπτει και δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Ευχαριστώ από καρδιάς εκ των προτέρων.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπαμαι αγαπητέ "Ανώνυμε" που δεν σε βοηθώ...
      Ωστόσο επαναλαμβάνω πως δεν έχεις πολλά να συζητήσεις (μάλλον δεν έχεις τίποτε να συζητήσεις !) με κάποιον οργανωμένο-ενταγμενο στη ΧΑ. Την διαφορετικη γνώμη αυτοί την έχουν γραμμένη στα πιο παλιά τους παπουτσια και επίσης ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ!!! Νομιζεις πως ένας φανατικός θα έχει την οποιαδήποτε διάθεση να συνομιλήσει μαζί σου;

      [ κι αφου δεν μπόρεσα να σε βοηθήσω εγω κοίταξε κι αυτό εδω που είναι σχετικό.
      http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/48915 ]

      Διαγραφή