Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

"Η θαλασόβρεχτη μουσική του Αλέξανδρου"




                                                          Λίμνη Ευβοίας , φωτ. Ν.Τσίγκας


                                               












































O Νίκος Γριπονησιώτης βέβαια δεν είναι άλλος από τον ακούραστο, αγαπημένο και πολύτιμο Ν.Δ.Τριανταφυλλόπουλο που παρά τα ογδοντάχρονά του εξακολουθεί -και θα εξακολουθεί καθώς φαίνεται για πολύ καιρό ακόμα-  ακόμα κι όταν ο χειμώνας έχει μπει και προτού ακόμα προλάβει να βγεί, να κολυμπά στα τρελά νερά του Ευρίπου ποντιζόμενος πάντοτε  από το ίδιο σημείο της ακτής της πόλης πολύ κοντά στο εμβληματικό "Κόκκινο σπίτι" της Χαλκίδας. 

Ο κύριος Νίκος, μπαίνοντας καθημερινά και πάντοτε άφοβα στα νερά, καταφέρνει να πλέει λυτρωτικά στην μήτρα που τον γέννησε και δόμησε τον πνευματικό του κόσμο. Η απέναντι ακτή με την γενέτειρα Λίμνη Ευβοίας. Τα ίδια νερά που βορειότερα διαβρέχουν την Σκιάθο του αγαπημένου του Αλέξανδρου. Μια δρασκελιά νερό να τον χωρίζει από το Κάστρο του Καράμπαμπα που φιλοξενεί, σιωπηλό πια, το πιό απείθαρχο τέκνο της Χαλκίδας: τον μπάρμπα Γιάννη Σκαρίμπα!

Ο -κατά σαφή δήλωσιν του- "περιοδικομανής" Ν.Δ.Τριανταφυλόπουλος δεν φείδεται χρόνου μήτε κόπων. Και καταφέρνει να τροφοδοτεί με τα ωραία του κείμενα,τα εκλεκτά έντυπα απανταχού της ελληνικής επικράτειας, οσάκις οσμιστεί σ' αυτά ποιότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια, καθαρότητα ματιάς και πάθος.

Δεν δίστασε λοιπόν να στείλει και πάλι τα νερά του Ευρίπου να στραφταλίσουν τρεχάμενα και ζωηρά και  με τα προβατάκια των κυμάτων τους λικνιζόμενα με ρυθμό χορευτικό, πάνω στα ...βουνά της Πίνδου, στη Δυτική Μακεδονία...
Εκεί όπου ο  Γρεβενιώτης Αντώνης Παπαβασιλείου (των "Χρονικών της Δυτικής Μακεδονίας" ) και ο Κοζανίτης Β.Π. Καραγιάννης (της "Παρέμβασης")  φροντίζουν περιοδικώς να εκδίδουν την εξαιρετική τους "Τύρβη" [ δηλονότι Έντυπον τερπνόν της φαιδράς συντεχνίας ] σε μεγάλων διαστάσεων μονόφυλλο που διανέμεται δωρεάν σε λίγους κι εκλεκτούς.

Παρηγοριά των ημερών το Έντυπο, ο Λόγος ο τερπνός.
Μας εύχομαι κολύμπια όπως  του κυρίου Νίκου, διαβάσματα να μας συντροφεύουν και θάλασσες ευεργετικές να δέχονται τα σώματά μας σε πείσμα των "μουρτζούφληδων" και σκοτεινών καιρών!

Και πάντοτε τραγούδια. Βλέπε : Iονάτος (όπως Ιόνιον...)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου