Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

This is the place gentlemen!

Η τρομερή νεύρωση, σε συλλογικό πια επίπεδο,του "άλλο θέλω να κάνω κι άλλο κάνω..."


"Ιερουσαλήμ ακυβέρνητη πολιτεία!"
Γ. Σεφέρης





Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρουν τα ψυχαναλυτικά κανενός πολιτικού. Οι πολιτικοί βρίσκονται εκεί που είναι για να εμπνέουν, να (εκ)παιδεύουν τις μάζες, να τις καθοδηγούν, να χαράζουν δρόμους για τις κοινωνίες. Ποτέ μου δεν τους εμπιστεύθηκα. Κακό του κεφαλιού μου θα μου πείτε...
Αλλά επειδή "το προσωπικό είναι και πολιτικό" θα παραδεχτώ πως διακρίνω ότι πολλοί από τους πολιτευτές απανταχού της γης πάσχουν από διαταραχές προσωπικότητας, από σοβαρά ή ελάσσονα ψυχιατρικά προβλήματα όλης της γκάμας των ψυχικών νοσημάτων. Η ναρκισιστική διαταραχή της προσωπικότητας αποτελεί μάλλον γνώρισμα των πιό πολλών. Αρκετοί πάλι θα κατατρύχονται ίσως από ιδεοληψίες ή παρανοϊδείς σκέψεις οι οποίες αυτομάτως επηρεάζουν συχνά και τους ψηφοφόρους τους, πολλοί θα παθαίνουν κρίσεις άγχους ή πανικού όπως επίσης κάποιοι θα είναι βουλιμικοί, ακόρεστοι σεξομανείς, μυθομανείς με τον ίδιο τρόπο που άλλοι άνθρωποι είναι αλλεργικοί, ροχαλίζουν το βράδυ ή έχουν ημικρανίες. 

Σύμφωνα όμως με το παραπάνω κειμενάκι υποθέτω πως ίσως κάποιοι από τους πολιτικούς μας δεν έχουν ακόμα απαλλαγεί από την βασανιστική ...ενούρηση και τη φοβία που την συνοδεύει. Το συγκεκριμένο ανάρτησε άρτι ορκισθείς βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος μάλιστα ενώ είναι ο δύσμοιρος, όπως και η πλειονότης των συντρόφων του, ακραιφνής  οπαδός του ΟΧΙ (στα μνημόνια, στην Ευρώπη των δυναστών-δανειστών και εντός εισαγωγικών "εταίρων μας"...) αναγκάστηκε στην παρθενική του εμφάνιση "στο ναό της Δημοκρατίας" να ψελλίσει ΝΑΙ... Το πράγμα του εστοίχισε πολύ καθώς φαίνεται γι' αυτό και ένιωσε τη ανάγκη να μας το επικοινωνήσει όπως θα έπραττε με τον πνευματικό του ή τον ψυχίατρό του.

Δεν ξέρω πως αισθάνεστε εσείς διαβάζοντας αυτές τις λιγοστές γραμμές. Εγώ για να 'μαι ειλικρινής ...κατουρήθηκα πεπεισμένος πια πως τίποτε εδώ πέρα δεν σώζεται.
Οι ευσεβείς αριστεροί της κυβέρνησης  θα προτιμήσουν μάλλον να έχουν το κόμμα και την ιδεολογία τους ακέραιη και πάν' απ' όλα, ενώ θα υποκρίνονται για τα μάτια του κόσμου πως υπερασπίζονται κάτι (πχ το "Μνημόνιο ΙΙΙ") που διόλου δεν θα επιθυμούν να υλοποιηθεί. Νευρωσικοί οργανωμένοι σε κόμμα εξουσίας που άλλα θέλουν να κάνουν κι άλλα κάνουν.


 Κι έτσι -μοιραία- τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα επαναληφθεί ακριβώς αυτό που έκαναν κι οι προηγούμενοι από τους τωρινούς "μνημονιακοί". Από το 2010 και μετά που αρχίσαμε τα πάρε δώσε με όλο το κακό συναπάντημα της μοίρας μας, ψήφιζαν στη σειρά τα μνημόνια, έβαζαν τις υπογραφές τους κάνοντας μισές δουλειές και πολύ συχνά τίποτε. 
Έτσι καθώς φαίνεται καθαρά πλέον, στη χώρα των καθαρών ιδεολόγων, θα έχουμε χρόνο άφθονο μπροστά μας για εκλογές, δημοψηφίσματα, ζυμώσεις, ανακατατάξεις πολιτικές σφυρίζοντας καθυστερήσεις ζώντας στη δυστοπική μας χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα θα λέει κι άλλα θα εννοεί,  θα καθοδηγείται από την αρλουμπολογία του κόμματος και την ατσαλάκωτη και μη μου άπτου  ιδεολογία του, από τα Συνέδρια και τις ασύμπτωτες συνιστώσες του μέσα σε τοπίο με ομίχλη. 

Το κράτος στην πιό κρίσιμη στιγμή δυστυχώς από τον  Κ α ν έ ν α   θα κυβερνιέται στην Οδύσσεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Έχουμε να δούμε πράματα και θάματα στο αφήγημα αυτό: Ανθρώπους που τους καταβροχθίζει ο Πολύφημος, που τους παραμυθιάζουν οι Σειρήνες, που τους τσακίζουν οι Συμπληγάδες. Και πολλούς που η Κίρκη θα μεταμορφώνει σε γουρούνια...

Ο μόνος που θα σωθεί θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την  άθικτη ραφινάτη και ιερή του ιδεολογία.

Καλό ταξίδι Οδυσσείς μου...



   Έργο του Σύρου ζωγράφου Rima Salamoun/ Δαμασκός.




3 σχόλια:

  1. Καιρό είχα να συμφωνήσω μαζί σου αγαπητε Νώντα.
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελάτε τώρα, πως κάνετε έτσι; Ο καθ' ένας ψάχνει μια δικαιολογία για να είναι αριστερός εκ του ασφαλούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή