Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ουγκ ...Αρία



                                                                                         φωτο: BHMA


"[...] Η ευτυχία του ζώου ξημερώνει. Θα περισσεύσει
 ίσως , ο άρτος ο επιούσιος, αλλά θα λείψει 
ο άρτος και ο οίνος που έθρεψαν κάποτε 
την κοινότητα των ανθρώπων."

Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος, Νέα Τάξη 

Η Ουγγαρία, κράτος της καρδιάς της Ενωμένης Ευρώπης, παράδειγμα κάποτε αντίστασης και ελευθερίας απέναντι στον φαιό κομμουνισμό, πάνε λίγες μέρες που ύψωσε τείχη, ύψωσε κι ..."ανάστημα", έκλεισε τα συνορά της, σταμάτησε τα τραίνα, επέβαλε στρατιωτικό έλεγχο, έκλεισε και τον εναέριο της χώρο.  [ Ποιά Ευρώπη ...και ποιά "δικά της σύνορα";].

Kράτος που περιήλθε αυτοβούλως σε καραντίνα, αμυνόμενο σε "βαρβάρους και εξαθλιωμένους εισβολείς". Ο φόβος του άλλου, του διαφορετικού, του λαθραίου, του επικίνδυνου κινεί τις ενέργειες. Ένα Έθνος που προφανώς επιζητά την "καθαρότητα"! Με ιδιαίτερο ζήλο. Πριν από μέρες μάλιστα επιχείρησαν να σφράγισουν με ανεξίτηλο μελάνι τα μπράτσα των "καταγραφόμενων" περαστικών από τα εδάφη τους. Παρά τις εκκλήσεις του ΟΗΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του, αμετακίνητη παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα η απόφασή τους. Η "Ευρώπη" σιωπά (και ποιά Ευρώπη μωρέ;).

 Η Ουγγαρία, θλιβερό παράδειγμα -που θα μιμηθούν κι άλλοι συντόμως-  θα σταθεί η απαρχή σε μια ακόμα σκοτεινή περίοδο "στην μοναδική αυτή νησίδα πολιτισμού και ελευθερίας (sic)  στο κόσμο" . Στην "Ευρώπη μας"...

Κάθε καιρός και ο Στάλιν του 
Κάθε καιρός και η Ουγγρική του εξέγερση 

έλεγε ο Ελύτης.

Ίσως πια θα πρέπει να συμπληρώσουμε:

...κάθε καιρός και η -ανάλογή του- Ουγγρική αναισθησία και βλακεία !!!


ΥΓ. Ο ηρωϊκός φούρναρης της Κω -που λέει κι ο κ. Γιούνκερ- αντιστέκεται. Για πόσο όμως; 


1 σχόλιο:

  1. Αυτό που κάνουν αντιβαίνει και στην διεθνή νομοθεσία. Θα έπρεπε να επέμβει η ύπατη αρμοστεία για τους πρόσφυγες, του ΟΗΕ.
    (Αλλά μη μου πεις, μια χαρά ήταν γι αυτούς, ο Στάλιν... Μιά χαρά!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή