Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Δεν άνθισαν ματαίως...


[...] Στο δρόμο αρχίζουν όλα
Ανάμεσα στους περιπατητές.

Θεόδωρος Ντόρρος "Στο δρόμο αρχίζουν όλα"Πέρναγα όλες τις προηγούμενες μέρες και κοίταζα προσεκτικά τους κορμούς τους, τις χάιδευα, τις ενθάρρυνα-τις έδινα κουράγιο. 
"Ετούτος ο βλάκας ο εφαψίας χαϊδεύει τις νεραντζιές καταμεσής του δρόμου!" μέσα από τα δόντια θα είπε κανείς  που θα με είδε...  Όλο το δίκιο με το μέρος του.
Έπιασε η βροχή και το κρύο τις προάλλες. Σταμάτησα τις προσπάθειες. Κανένα σημείο ζωής δεν είχα δει. Είχα απελπιστεί.

Έγραψα -ξορκίζοντας- "Θα ανθίσουν;" 
"Απρίλης έρχεται" μονολογούσα... Απρίλης κορίτσια ...και σεις ακόμα;".  Ματαίως ...(νόμιζα!).


                                         [ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ]

Σήμερα ήθελα να σας γράψω για κάτι πολύ σιχαμερό. Για κάτι που δολίως έστησε το ελεεινό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ο-νεφελώματος μεταξύ  άλλων πολλών παράλληλων δημευτικών απέναντι στις περιουσίες ενεργειών και στις οποίες ασμένως έχουν προβεί  ετούτοι οι παντελώς ανίκανοι και απίθανοι τύποι. Μιλώ για την ντροπή των ...λογαριασμών της ΔΕΗ (που μόνο αυτό δεν είναι...).  Θα το αναφέρω απλώς και δεν θα ξανα-ασχοληθώ με δαύτους:
O λογαριασμός της ΔΕΗ για την κατανάλωση ρεύματος του σπιτιού μας που παρέλαβα με το ταχυδρομείο σήμερα (sic/ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ...) ήταν  458 Ευρώ εκ των οποίων περίπου 70 ευρώ ηλεκτρ. ρεύμα (είχα ήδη  πληρώσει 235 "έναντι") και σχεδόν 400 ευρώ ...“διάφορα”(!) δηλαδή: ΑΔΜΗΕ,ΥΚΩ (τουτέστιν κοινωνικό τιμολόγιο, νησιά, πολύτεκνοι "κ.λ.π."), ΦΠΑ, ΕΤΜΕΑΡ,  ΔΗΜ. ΤΕΛΗ , ΕΡΤ κ.α.... Είχαν το θράσος να επισυνάψουν και το πατσαβούρι -μπροσούρα οι ξεδιάντροποι τάχαμου  όλα στο φως [...] ώστε κάθε πελάτης μας να είναι σε θέση  με μια ματιά να γνωρίζει τον προορισμό και του τελευταίου ευρώ που πληρώνει [...].


 

Περιέργως έλειπε αυτή τη φορά το 15% έκπτωση του "συνεπούς πελάτη-καταναλωτή"  παρά το γεγονός ότι πληρώθηκε εγκαίρως και κανονικά ο προηγούμενος λογαριασμός... (Θα αντιστοιχούσε σε 70  ευρώ έκπτωση!). Κανονικό δηλαδή "ντου" στα πορτοφόλια μας από τα παιδιά της αέναης διαπραγμάτευσης και της αργομισθίας... (Με ξένα κόλυβα μνημόσυνο!).        
                                                                                  
                                                
                                                      [ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ]


Και ιδού: Καταμεσήμερο. Ο ήλιος χαρμόσυνος, ζοφερός, θερμαντικός, ελπιδοφόρος. Και στους κορμούς επάνω σημάδια ζωής ολοφάνερα, ανατέλουν φυλλώματα δασιά, κλαδιά μελλοντικά - περίπλεχτα παρηγοριά της επαχθούς ζωής μας ετοιμάζονται...
Θαρρείτε φίλοι. 
Θα ανθίσουν!


6 σχόλια:

  1. Φοβερή η δύναμη της φύσης. Η άνοιξη επέρχεται πλησίστια και μυροφόρα ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περιμένω και εγώ με αγωνία Νώντα, και παρατηρώ τους λεπτούς κορμούς της λεμονιάς, της άλλης λεμονιάς, της μανταρινιάς και της δεύτερης μανταρινιάς. Ακόμη τίποτε ,αλλά είναι νωρίς μετά τη λαίλαπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όταν ανθίσουν,θα αφήνω τα παράθυρα ανοιχτά για μπει μεσ'το σπίτι η μυρωδιά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή