Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Βγήκαμε στις "αγορές"...





«Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουνε,
δεν θα παίζουνε αυτοί το ζούρνα και εμείς θα χορεύουμε»

(από το σύγχρονο Λαϊκό Παραμύθι "Ο Alexis  και οι λέξεις")





Η ροζ επανάσταση!Κάποιους ήδη τους αναγνωρίζω μέσα στο πανηγύρι. Βαράτε βιολιτζήδες!

Πείσθηκε. Πάει να μοιάσει στη βουκαμβίλια. Και ξεκίνησε από  τη ...γλώσσα το πράγμα!


Αυτές όμως ειλικρινά ανησυχούν...


4 σχόλια:

  1. Το ότι βγήκαμε στις αγορές και δανειζόμαστε με τόκο πενταπλάσιο των δανείων που παίρναμε από ΕΕ και Δ.Ν.Τ είναι για μένα πρόβλημα. Το ζήτημα δεν είναι μόνο να δανειζόμαστε, αυτό το κάναμε ανέκαθεν και πτωχεύαμε. Το ζήτημα είναι να παράγουμε και να εξάγουμε την παραγωγή. Φυσικά απαιτούνται και επενδύσεις από ξένους και από Έλληνες. Αλλά πώς να γίνουν επενδύσεις όταν η εφορία παίρνει τόσα πολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δανειστήκαμε με ασφαλώς χειρότερο [=υψηλότερο] επιτόκιο από χώρες της Ευρωζώνης [πχ η Πορτογαλία δανείζεται με 1.5%] και απο Ευρωπαϊκες εκτός Ευρωζώνης. Πολλα funds μετακυλισαν τα ομόλογά τους σ΄αυτα εδω για καλυτερη απόδοση.
      Ου γαρ οιδασι... Αλλα σε πεντε χρίονια που θα λήγουν μαλλον αλλος θα κυβερνά. Αυτοί -τότε απο το καφενείο μάλλον - θα τον κατηγορούν για την "ανεπαρκεια" και την "αναλγησία" των μετρων που θα λαμβάνει ώστε να τα αποπληρώσει.
      Δεν ζητουν συγγνωμη απο τον Σαμαρά για το υβρεολογιό που εισέπραξε για παρόμοια ενέργεια [πιο συνετή και πιο συμμαζεμένη].
      Συνεχίζουν να εξαπατουν το ακροατήριό τους με τους αιμοσταγείς της τρόϊκα που μας δάνεισαν με τα τοκογλυφικά εξοντωτικά επιτόκια του 1.5%!!!

      Διαγραφή
  2. Τέλος πώς να έρθουν ξένοι επενδυτές όταν στην Αθήνα κάθε λίγο πέφτει βροχή από βόμβες μολότωφ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μολοτωφ. Πυροτεχνήματα όπως σε γάμο και σε πανηγύρι είναι. Χαιρόμαστε που τους βλέπουμε και τους το δείχνουμε.

      Διαγραφή