Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Λυτρωτικές ...μετονομασίες!




[από Άρτης σε ....Novartis!]
 



Είμαστε δυο είμαστε  τρεις είμαστε χίλιοι δεκατρείς. Τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα. (Και ο  ουρανομήκης Μίκης...)

«Κάνετε λάθος! Ακριβώς 140.000 είσασταν» απεφάνθη η ΕΛΑΣ, από το ελικόπτερο κατοπτεύοντας. Ο δριμύς Κοτζιάς διεφώνησε και μ' αυτούς: «120.000 ακατέβατα!» γνωμόδοτησε. (Ο Μάρδας άλλα...)

«Τον κακό σας τον καιρό! Διά’λε τ’ς απολυμάρες σου... Ενάμισι εκατoμμύριο ούτε  ένας λιγότερο!»  υπερθεμάτισε πληθωρικός μαγκουροφόρος-βρακοφόρος Κρης, ύστερα απο 1453 μεταβρασμένες τσικουδιές (συμπεριλαμβανομένων και όσων κατηνάλωσεν εις το πλοίον της γραμμής...).


Το όνομα της βορείου γείτονος μπήκε προσωρινά στο συρτάρι. (Αλλά κάπου μεταξύ Γκόρνα και Νόβα θα τα βρούμε στο τέλος). 


Το Αιγαίον βέβαια ...τουρκομαχαλάς πλέον! Το καλοκαίρι 'ισως θα χρειάζεται διαβατήριο για τα Δωδεκάνησα (ίσως και για τους πιο κοντινούς προορισμούς  και πάλι αυτό να χρειαστεί στους Έλληνες αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο του Αλλάχ...). 


Όμως εφευρέθη λύσις για την απάλυνσιν των απογοητεύσεων των χειμαζομένων αυτοχθόνων! Διάσημος για το γυναικοκτόνο γεφύρι του  Νομός της Ηπείρου, στην προσπάθεια να αποφύγει να χορέψει με το ζόρι ...τσάμικο, μετονομάζεται εσπευσμένα σε NΟV ...ARTIS. Ο νυν  πρωθυπουργεύων μάλιστα κατάγεται από εκεί και θα χειριστεί μάλλον επιδεξίως και αυτό το ζήτημα...


 

1 σχόλιο:

  1. Λες να κατέβαλε τον οβολόν της μόνο η Novartis? Οι υπόλοιποι δηλαδή τι έκαναν, κέρναγαν λουκουμάκι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή