Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

"Ε, όχι και το νερό"...


Η μεγαλειώδης -και θρασύτατη!- ανικανότητα...



Οι προπαγανδιστικές αφισούλες γέμισαν την πόλη τις προηγούμενες μέρες. Να μετατραπούν -λέει- οι συμβάσεις των υπό απόλυση 150 συμβασιούχων της ΕΥΑΘ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Από κοντά και αυτή εδώ με τις ..."100 δράσεις για το νερό"!

Κι αυτό διότι: (1) η Θεσσαλονίκη ...ψήφισε το 2014  (Μπα! Πώς; τί; πού; πότε; ποιός;) όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ (που εν τω μεταξύ "παίζει" στο ταμπλώ του χρηματιστηρίου...) και (2) Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα -κοινωνικό αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα (σώωωωπα καλέ!). Είναι όμως κυρίως τρόπος διορισμού ωραιότατος και πηγή (βρυσομάνα!) προσπορισμού ψηφαλακίων [αυτό δεν το λέει η αφίσα-το αφήνει όμως να εννοηθεί]....


Το απόγευμα της Τρίτης 26.3.18 -κακή κουτσή και στραβή μας ώρα!- έσπασε ένας "κεντρικός αγωγός" της ΕΥΑΘ. Στο "δευτερεύον" όμως δίκτυο. Σ΄αυτό δηλαδή που φέρνει νερό απο την Αραβησσό και καλύπτει το 30% του όγκου που διοχετεύεται στο πολεοδομικό συγκρότημα και καλύπτει τις ανάγκες των υποζυγίων που καλούνται [ κατ' ευφημισμόν φυσικά...]  Θεσσαλονικείς...

Αμέσως -24 ώρες αργότερα- δηλαδή την επόμενη μέρα,  βγήκε η πρώτη ανακοίνωση: Πως η ζημιά αφορά έναν απαρχαιωμένο και καταπονημένο  τσιμεντοσωλήνα  μεγάλης διαμέτρου και έχει έκταση 2 μέτρα περίπου. 'Ότι θα αντικατασταθει το συγκεκριμένο κομμάτι με ανάλογο χαλύβδινο τμήμα, θα μπει η σχετική υποδομή για στήριξη και σε 24 ωρες το πολύ θα έχει αποκατασταθεί σταδιακά η υδροδότηση. Αμ, δε!!!

Χρειάστηκε την άλλη μερα [χτες]  να κάνει αυτοψία ο υπουργός [κ. Φάμελος] ο οποίος μας ενημέρωσε δηλώνοντας  [ποτέ βέβαια δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να μας ενημερώνουν οι υπουργοί για τεχνικά ζητήματα τα οποία στις πολιτισμένες χώρες  επιλύονται αθορύβως και ησύχως -χωρίς υστερίες και φανφάρες] και όχι ο καθ' ύλην  αρμόδιος, όπως εν προκειμένω ο μάλλον  παχυλά αμοιβόμενος πρόεδρος της ΕΥΑΘ, τα εξής απίθανα πράγματα [σημειώνω με κίτρινο όσα "κραυγάζουν και βγάζουν μάτι"] :

[...] Όπως διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στο σημείο της βλάβης, από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία της ΕΥΑΘ είναι επί ποδός σε 24ωρη βάση και μάλιστα με πλήρη στελέχωση, μιας και συνέβαλαν σε αυτό θετικά οι 150 προσλήψεις στελεχών στην εταιρεία. Έχει εντοπιστεί η βλάβη στον υφιστάμενο αγωγό.
 [...]Ο αγωγός είναι αρκετά παλιός, κατασκευάστηκε το 1976, έχει υποστεί βλάβη της τάξης των δύο μέτρων και έχει προσδιοριστεί η μέθοδος τεχνικής αποκατάστασης.. Στο μεταξύ, εξασφαλίζεται από το νερό του Αλιάκμονα και τις γεωτρήσεις που διαθέτει η ΕΥΑΘ η κάλυψη περίπου του 72-75% των αναγκών της πόλης», σημείωσε ο υπουργός. «Αυτό που επείγει προφανώς και συζητήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ είναι η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού, έτσι ώστε το νερό του Αλιάκμονα να καλύπτει 100% τις ανάγκες και να χρησιμοποιούμε το νερό της Αραβησσού μόνο ως παροχή ασφαλείας για έκτακτες συνθήκες. Το έργο αυτό είναι πλήρως μελετημένο κι έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κ. Μακεδονίας. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ, που με την ευκαιρία αυτή διαπιστώνουμε ακόμη μια φορά την ανάγκη του, αλλά και την προετοιμασία της ΕΥΑΘ για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Από τη μεριά μας δηλώσαμε και στον πρόεδρο και στους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ που ήταν εκεί ότι είμαστε στη διάθεσή τους»


ΠΡΩΤΟΝ: Δείτε το βίντεο [ΚΛΙΚ ΕΔΩ] το πόσο πυρετωδώς δουλεύουν οι άνθρωποι. Ιδρώτας στο Σκορποχώρι-τρεις λαλούν και δυό χορεύουν!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:  Ο αγωγός είναι παλιός-απαρχαιωμένος  [του 1977!!!] Φταίνε λοιπόν οι άλλοι. Εμείς -κι αυτά!!!-  "έτσι τα βρήκαμε"...

ΤΡΙΤΟΝ: Ευτυχώς που είχαμε και τους 150 συμβασιούχους ["Στελέχη"-όχι αστεία!] οι οποίοι μας επέτρεψαν να είμαστε επί ποδός, επι 24ωρου βάσεως κλπ κλπ. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει...

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Με αφορμή την εκβιαστική απλυσιά, αχεσία και βρώμα που θα σας υποβάλουμε κατά τις επόμενες μέρες θα προκηρύξουμε τα "αναγκαία" έργα των 27 εκατομ. για να μην σπάνε οι αγωγοί για να πίνουμε πια  μόνον ...καθαρό Αλιάκμονα!

Νομίζω μόλις "ξαναέρθει" το νερό με το καλό πρέπει να ξεκινήσουν επειγόντως τα μπουγέλα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι τουλάχιστον φαιδροί, επικίνδυνοι, άσχετοι και ανίκανοι... 

Πολυκοσμία -κυριολεκτικά επί ποδός!- στο εργοτάξιο... [protothema]

4 σχόλια:

  1. πεστα χρυσοστομε, συμφωνω και επαυξανω. Αλλο Παραδειγμα ανικανοτητας που θυμωνω, η εξεδρα των επισημων για τις παρελασεις στην παραλιακη που τρωει 2 λωριδες κυκλοφοριας στηνεται ενα μηνα πριν και παραμενει και αρκετο καιρο μετα.Αναρωτιεμαι πως ο στρατος αυτος μπορει να εκτελεσει σε μια νυχτα μια επιχειρηση οταν θα παραστει αναγκη,οταν σε καιρο ειρηνης θελει 1 μηνα για το στησιμο της εξεδρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο η εξέδρα και άλλο η ...ενέδρα! Άλλο η φιγούρα κι άλλο η φαγούρα! Εισαι εθνομηδενιστής Θύμιο δεν σέβεσαι το αξιόμαχον των ..."άρπα-κόλα"!

      Διαγραφή
  2. Στην Κοζάνη το "νεράκι του θεού" κοστίζει 4,25€ το κυβικό. Υπάρχουν και χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε δε να πληρώσουμε κερατιάτικα της ...εξαέρωσης στο δίκτυο τις επόμενες μέρες [δηλαδη αέρα κοπανιστό...] μέχρι να αποκατασταθεί η υδροστατική ισσορροπία που θα πάει σύννεφο!

      Διαγραφή