Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Λέω με τις "εκπτώσεις" να τρέξω...





Εν ειρήνη οι υιοί κλαίουν
τους γονείς αυτών - αποθνήσκοντας
εν πολέμω τους εαυτών υιούς
κλαίουν νεκρούς - οι γονείς.


...να αγοράσω άρον άρον τίποτε σιδερένια - ασήκωτα,  τσιμεντένια ή γύψινα παπούτσια παγωμένα σε θέση "δεν κινώ ρούπι!" Κι άν όχι τέτοια τότε τίποτε χωμάτινα εύθρυπτα ανύπαρκτα ανυπόστατα φθαρμένα εως θανάτου... Να βαλτώσω. Από κίνηση να μείνω. Μηδέν το ταχύμετρο να δείχνει-ζαλισμένο το τζι-πι-ες. Στον τόπο εγώ!

Απρόθυμος, αρνητικός, αδιάθετος... Για τον ...πόλεμο ντεεεε λέω:  Όπου με σπρώχνουν χίλιοι δυο καλοί, αγαθοί και αμερόληπτοι παρατηρητές. Που όλο λένε πως εγώ και ο τζαναμπέτης "ο γείτονάς μου" προς τα εκεί τάχα διολισθαίνουμε οι άμοιροι, αργά μα σταθερά, χρονίως... Τον πόλεμο αυτόν εννοώ όπου με στέλνουν με το ζόρι [Και πότε έγινε με το "καλό"; Πάντα με το άγριο και πάντα με το μαχαίρι στο σβέρκο...]. Στα αίματα που θέλουν να με βάλουν: να μη μπω! 

Τα ανεπιθύμητα "ατυχήματα" του κ. Πρέσβυ, οι φόβοι του  Παπαχελά, οι "δενείδα-δενξέρω-δενάκουσα"  δηλώσεις του κάθε κυρ Φώτη, οι καρναβαλίστικες στολές παραλλαγής χοντρόκωλων  και μαλθακών πολιτικάντηδων που διαπιστώνουν ότι: το "ηθικόν ακμαιότατον" Kαι βέβαια η αυτοεκπληρούμενη προφητεία  του τζιορναλίστα κ. Ιωάννου Μπαμπούλ[ι]α στο Foreign Policy [ΕΔΩ: Greece and Turkey Are Inching Toward War ] που μ' έκανε τα νεύρα σήμερα ...τσατάλια και νταντέλες!!!



5 σχόλια:

  1. Δεν θα γίνει πόλεμος γιατί δεν συμφέρει σε κανέναν και ειδικά στο ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ και επαυξάνω.
    Ένας φίλος και κουμπάρος μου έλεγε προχθές πως πρέπει να είμαστε πιο τσαμπουκάδες και ετοιμοπόλεμοι για να μην τολμούν οι Τούρκοι να λένε και να κάνουν, να τους κόψουμε το βήχα.
    Είσαι έτοιμος δηλαδή για πόλεμο; Να πας Γιάννη μου να πολεμήσεις;
    Όχι εγώ, οι άλλοι...
    Ποιοί άλλοι Γιάννη μου;
    Η χώρα....
    Η χώρα Γιάννη μου είναι τα παιδιά μας . Θα στείλουμε τα παιδιά μας να σκοτωθούν για αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και για συμφέροντα άλλων;

    Και όμως υπάρχουν και τέτοιες φωνές γύρω μας και δυστυχώς πολύ κοντά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, Άννα μου καλή κι αγαπημένη... Πόσο μα πόσο συμφων[ά]με... Έζησα τον εφιάλτη της "επιστράτευσης" ["Βυθίσατε το Σισμίκ!"] του '87 -Διαλυμένο στράτευμα. Ανύπαρκτη άμυνα. Μετα 20 μέρες στην Κω πήραμε χαμπάρι ποιός ήταν ο διοικητής στο Τάγμα.
      Ο διοικητής ως τότε ήταν ο ...αδίστακτος αέρας που σήκωνε τις στέγες από αμίαντο των στρατώνων από το Πυλί και τις κατέβαζε στην Καρδάμαινα!!!!

      Διαγραφή
  3. Ο Ερντογαν είναι απρόβλεπτος και πανέξυπνος. Αποκλείεται να πέσει σε τέτοιες παγίδες. Ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει εντελώς ανεπηρέαστος. Αυτό που επιδιώκει (κατά την ταπεινή μου άποψή) είναι να επιτύχει την συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου με το σύστημα των διεκδικήσεων και των τετελεσμένων. Φρονώ ότι ο πόλεμος δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του. Ήδη έχει διαλύσει το στράτευμα απομακρύνοντας χιλιάδες στελέχη, με ποιους θα κάνει πόλεμο με τα... τάγματα των τανγκάλων;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝ-Κυβερνωώτας με του "Γκρίζους Λύκους" πολλά μπορεί να ...πάθεις.
      Και πολύ περισσότερα οι ..."απέναντι" αμέριμνοι και ήσυχοι [Σαν αρνιά τριμηνίτικα στη στρούγκα πριν το Πάσχα...].

      Διαγραφή