Σάββατο 14 Απριλίου 2018

"Αποστολή εξετελέσθη!"*




Ένιωσα λες κι οι ουρανοί ηνεώχθησαν καταμεσήμερο... Κι εκείνο το σιβυλλικό "είσοδος" στην πρόσοψη του Ιερού Ναού της Αγίας και Αγρίας Καταναλώσεως [=Υπερμάρκετ] πως η  παρακείμενη θύρα "εδώθε η οδός της Σωτηρίας!" σαν να μου έγνεφε. Και το σημείον του σταυρού (καταφανέστατο!). Και ο ήλιος σαν ναυτική φωτοβολίδα καρφωμένη στον ανεπαίσθητα νεφελοσκεπή θόλο...

Ήταν κι η σημερινή -προτού λαλήσουν τα κοκόρια κι οι μουεζίνηδες του πρωιού- επιδρομή στη Δαμασκό από τους ...αυτεπάγγελτους σωτήρες του κόσμου που για μια ακόμη φορά επιτίθενται (και πόθεν το "εν δικαίω"; Ποιός θα το πει; Αν θα το πει ποτέ...) εναντίον ενός τέρατος, ενός στυγνού δικτάτορα, ενός τυράννου, ενός εγκληματία πολέμου... Στο πί και φί οι συμμαχίες. Νύχτα οι πύραυλοι από τη Μεσόγειο σηκώθηκαν... [Κι απο κει μεριά οι αναχαιτήσεις τους...].

"Μπα" λέω "ας γυρίσω μια ώρα αρχύτερα στα χαρτιά μου". "Δεν έχει σωτηρία άλλη"... Και ο φίλος ποιητής δεν με παρηγορεί. (Διότι η ποίηση είναι η ...πυρηνική επίθεση εναντίον του ψεύδους στον κόσμο):

[...] «Αυτοί οι δύσκολοι καιροί ίσως να σας σκοτώσουν
μπορεί οι δύσκολες μέρες να κρατήσουν καιρό
η πηγή έχει κατέβει και το ταό της λάμπει πολύ
πού είναι ο ο προελληνικός λαβύρινθος; πού οι τρεις μυστικές γλώσσες;
εδώ χορεύουν πέντε ποντικοί δεκαοχτώ νυφίτσες
κι η βρύση της συμφοράς είναι ανοιχτή»-
................................................................................................

Μπαίνουμε ή δεν μπαίνουμε στό ίδιο ποτάμι
είμαστε και δεν είμαστε
η ζωή μας είναι σαν το ύδωρ το ανυπόστατον...

Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος
Σύσσημον ή Τα Κεφάλαια-Βιβλίο Δεύτερο




* Ντόναλτ-Ντακ-Τραμπ. 
Πρόεδρος Η.Π.Α. και Πλανητάρχης. 
[Αρχιστράτηγος της Πλάνης να υποθέσω...]


3 σχόλια:

  1. Τα ίδια αισθάνομαι αλλά δίχως το θείο σημάδι το επουράνιο.

    Μικρό δωράκι "Τhe Donald" (όπως τον έλεγε η πρώην και του κόλλησε):
    ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν ΥΓ...
      Το βέβαιο είναι ότι ο Άσαντ ξεκίνησε τη σφαγή...
      Αυτό που συμβαίνει όμως σήμερα είναι η απόλυτη παράνοια.
      Και φυσικά και τον έχω ικανό και για τα χημικά και γιά όλα τα συναφή και ακόμα χειρότερα. Και ίσως αν ειχε ξεκουμπιστεί νωρίς [εκουσίως] τα πράγαμτα να ήταν σήμερα αλλιώς ... Και να μην είχαν πάρει αυτό τον σχιζοφρενικό απολύτως δρόμο: Όπου θα μας φαίνεται απαραίτητος ένας χρήσιμος ηλίθιος σαν τον "πατερούλη" Ντ. Τραμπ!

      Διαγραφή
  2. Όχι, βρε παιδί μου, δεν κατάλαβες. Το πράγμα είναι πολύ απλό. Οι άνθρωποι είχαν παραπλανηθεί. Νόμιζαν ότι τα χημικά τα είχε ο Σαντάμ αλλά τελικά τα είχε ο Άσαντ. Μόλις τον κρεμάσουν κι αυτόν θα καταλάβουν ότι κάποιος άλλος τα έχει. Ο επόμενος που θα θελήσουν να ξεπαστρέψουν. Το βέβαιο πάντως είναι ότι και στις δυο περιπτώσεις οι "χημικοί πύραυλοι" εκτοξεύτηκαν από το Ισραήλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή