Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Χτες του "Πνεύματος" σήμερα της ..."Αλώσεως"


28 & 29/5
Περιμένοντας εναγωνίως τις πολλές νύχτες συζητήσεων με το καινούργιο  Chicken Game της Ευρώπης  και το "Μουντιάλ" της Ρωσίας...

 
Πρώην ...γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ.


[..] Το δημόσιο χρέος [της Ιταλίας ντεεεε!]  ανέρχεται στα 2,4 τρισ.ευρώ, δηλαδή επτά φορές μεγαλύτερο απ' ότι της Ελλάδας και τέταρτο μεγαλύτερο παγκοσμίως.

Στο μεταξύ το χρέος της Ιταλίας κυμαίνεται στο 132% επί του ΑΕΠ, που είναι δυο φορές πιο πάνω από το 60% που επιτρέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας.


Όπως στην ελληνική κρίση, έτσι κι εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να παιχτεί ένα Chicken Game.

Πρόκειται για γνωστή τακτική διαπραγμάτευσης κατά την οποία δίνει κανείς την εντύπωση στον αντίπαλό του ότι δεν διστάζει να φτάσει στα άκρα. Στόχος είναι να υποκύψει ο αντίπαλος από φόβο. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει ο κίνδυνος να μην υποχωρήσει καμία πλευρά και να χάσουν στο τέλος και οι δυο».


Πολλές νύχτες συζητήσεων

[οι ...γερμανικές εφημερίδες] 


Το βέβαιον πάντως είναι πως και πάλι μερικά εκατομμύρια "τεμπέληδων", "γουρουνιών" κλπ κλπ θα αναγκασθούν να φάνε όχι μόνον πίτουρα αλλά και ο ένας τον άλλον! (Προηγουμένως θα 'χουν καταβροχθίσει τις "Δημοκρατίες"  τους). Χάριν παιδιάς. Χάριν chicken game...
Αμ τί θαρρείτε; 

4 σχόλια:

  1. Μην ξεχνάμε πως η οικονομία της Ιταλίας είναι 12 φορές μεγαλύτερη από της Ελλάδας... και το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της είναι εσωτερικό - όχι προς ξένους δανειστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό βέβαια προσδίδει αλλιώτικα χαρακτηριστικά διαπραγμάτευσης και άλλες δυνατότητες αντιμετώπισης από μια λαϊκιστική κυβέρνηση (ευκολότερη έξοδος απο Ευρώ;)
      Στέκομαι στον αξεπέραστο "κυνισμό" με το οποίο αντιμετωπίζεται ήδη το θέμα -και προτού "σκάσει κανονικά"- απο τους γερμανούς οικονομικούς αναλυτές [δεν νομιζω πως και το οικονομικό επιτελείο της χώρας θα έχει διαφορετική άποψη από αυτήν... γεγονός που δικαιώνει εκ των υστέρων "το πιστόλι του τραπέζι" του ΓΑΠ ή την "περήφανη διαπραγμάτευση του Γιάνη με τη "θεωρία των παιγνίων υπό μάλης"].
      Και βέβαια η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη μοιάζει αυτό να το αγνοούν με σημασία.

      Κακόχρονο θάχουμε μου φαίνεται...

      Διαγραφή
  2. Πολύ Μεσοπόλεμο θυμίζουν όλα αυτά...Και Αυγό του Φιδιού κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι..."
      Ούτε που θα το καταλάβουμε.
      [Σαν σε αναισθησιολογική ημερίδα...]

      Διαγραφή