Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Τριακόσιοι είκοσι (μείον τρεις...)






Έπεφτε το φως πάνω στο καμπαναριό της Παναγιάς της Εκατονταπυλιανής στην Παροικιά. Το παριανό μάρμαρο  δέχονταν υπομονετικά το κοφτερό φώς κι ύστερα το επέστρεφε  μαλακώνοντας το  με τρόπο μοναδικό.  Φέγγοντας πια το ίδιο από μέσα του...
"Ίσως αυτό είναι π α τ ρ ί δ α..."  ψιθύρισα. 

Ύστερα από λίγο ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα είδα πως "φωτισμένοι άνθρωποι" [όχι και τόσο ανιδιοτελείς... αν συμπεράνω από τους "καλλιτεχνικούς ή πνευματικούς" θώκους που αυτή τη στιγμή κατέχουν ή κατά καιρούς έχουν καταλάβει] να διαλαλούν -καταμεσήμερο ντάλα ο θεός από πάνω μας- την "ιδεολογική πραμάτεια" τους:


[...] Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις. Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών. Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον.

Και εγένετο σκότος...  

Διότι:  σκέφτηκα πως -δεν μπορεί...- θα υπάρχει ένας [έστω ένας!] βουβός και θορυβημένος  έλληνας Μακεδόνας εκεί πάνω στα βόρεια που νυχθημερόν καθυβρίζεται-λοιδωρείται- απομονώνεται ως ακραίο στοιχείο, ως εθνικιστής, ακροδεξιός, τραμπούκος ή φασίστας ενώ διόλου δεν ρωτήθηκε, κι επίσης ποτέ δεν του ζητήθηκε,  να βάλει την υπογραφή του σε δήλωση  ή διακήρυξη συμπαράστασης στους θαυμάσιους χειρισμούς των χαρισματικών της διπλωματίας μας ["επί του προκειμένου"...].

 Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών. Γράφουν οι πεφωτισμένοι. Ακριβώς... Όπως το λέει κι ο κ. Ντιμιτρόφ: Αν απορριφθεί η συμφωνία, έστω και με 1 ψήφο, θα παραδεχθούμε ότι είναι λάθος...

Εδώ υπάρχουν 320 -μείον τρία- ωραιότατα ΝΑΙ. Μας φτάνουν και μας παραφτάνουν... 
Τραβούμε μπροστά:  

             [...]  υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών.






5 σχόλια:

  1. Υπάρχει κι ένας τέταρτος ή μάλλον υπήρχε γιατί έχει πεθάνει προ ετών. Τώρα με την πρώτη φορά αριστερά υπογράφουν διακηρύξεις και πεθαμένοι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άνθρωποι πεθαίνουν... Οι ιδέες όχι...
    Και φυσικά οι αριστερές προδευτικές και δημοκρατικές, ιδίως όταν δεν ενημερώνονται οι λιστες... , ΑΙΩΝΙΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ!
    [Αιωνία μας η μνήμη]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θὰ πρέπει ὅλοι αὐτοὶ οἱ ἐξουσιαστικοὶ πουριτανισμοὶ "ἀριστερά", "ἀντιεθνικισμός", "προοδευτικός", γιὰ νὰ προφυλαχτοῦμε ὅλοι ἐμεῖς οἱ μὴ πεφωτισμένοι, νὰ τίθενται ἐντὸς τῆς ἀσφάλειας (τῆς πουριτανικῆς) τῶν εἰσαγωγικῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο η πουτ@νιά κι άλλο η πουριτανιά...
      [μ' έχουν βγάλει από τα ρούχα μου οι -τόσον και ούτως- δημοκράτες σύντροφοι].

      Με καταπλήσσει δε [εξακολουθητικά!] ο κ. Μαραντζίδης, ο λαλίστατος καθηγητής δημοσκόπος του ΣΚΑΪ. Από τις λίαν δυσάρεστες μεταλλάξεις στο δημόσιο λόγο...
      [Ένας Γ. Κιμούλης ή ένας Β. Βασιλικός γιατί να με καταπλήξει;]

      Διαγραφή
  4. Είναι κι αυτή η πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας που κάνει απολαυστικές τις αιτιάσεις των εκατέρωθεν διαφωνούντων. Ειλικρινά απολαμβάνω αυτούς τους διαξιφισμούς ανάμεσα σε θεματοφύλακες των πατρώων και μητραλοίες. Γνωστές από μακρού οι ατάκες, αποκτούν μια εσάνς από Καμύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή