Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ: "Διανομή βίαιων εικόνων"!







[...] Η επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν παραπέμφθηκε από γαλλίδα δικαστή σε ψυχιατρική εξέταση επειδή τον Δεκέμβριο 2015 είχε ανεβάσει στο Twitter φωτογραφίες με τις φρικαλεότητες του ISIS προβαίνοντας σε διανομή βιαίων εικόνων.

[οι εφημερίδες]  

 

Μακρυά από εμένα το να προσπαθώ να υπερασπιστώ την [κάθε]  Λεπέν. Αλλά ετούτη δω η απόφαση παραπάει. Η δικαστίνα μάλλον είναι αυτή που χρειάζεται επίσκεψη στο γιατρό... [Και η Μαρί Λεπέν βέβαια αλλά για ολότελα  άλλους λόγους. Που ουδεμία έχουν σχέση μ' εκείνους που επικαλείται  η γαλλίς δικαστής].

Η ...διεθνής αλληλεγγύη στην "πολιτική ορθότητα" θα καταντήσει αντιδημοκρατικό φίμωτρο και απόκρυψη. Στο τέλος θα φέρει αποτελέσματα κάτι σαν τα περίφημα "προσωπικά δεδομένα" όπως ισχύουν ή γίνονται αυτά αντιληπτά στην Ελλάδα όπου όλοι οι νεκροί (αιφνιδίως ή βιαίως θανόντες, από παθολογικά αίτια, ατυχήματα δολοφονίες ή θεομηνίες, οι δράστες αποτρόπαιων εγκλημάτων [εξαιρουμένων αυτών της παιδοφιλίας], οι τελεσιδίκως καταδικασθέντες κλπ εξακολουθούν να μας γίνονται "γνωστοί", με τα αρχικά τους και με χαρακτηριστικά όπως "ο 35χρονος", "η άτυχη 43χρονη", "ο φερόμενος", "ο καταδικασθείς", "ο νεκρός", "ο εξαφανισθείς" κλπ κλπ. 




 Όλοι έχουμε δει -και φανταζόμαστε πως ακόμα πιο σοκαριστικές  συμβαίνουν- τις φρικαλεότητες του ISIS. Θυμάμαι πριν από χρόνια, όταν πια είχε ανάψει για τα καλά ο Συριακός εμφύλιος,  ότι γνωστός μου ποιητής & ψυχίατρος (όνομα και μη χωριό) όταν του προώθησα εν τω μέσω της νυκτός  με email ένα πακέτο φωτογραφιών σε power point με τρομερά πράγματα [που κι εγώ είχα νωρίτερα λάβει από κάπου αλλού] και τα οποία υποτίθεται ότι επιτελούσε εκείνο τον καιρό  στη Συρία το "Ισλαμικό Κράτος", με ... "έκραξε αγρίως" όρθρου βαθέος (για να το θέσω κάπως επιεικώς αυτό που συνέβη...). 

Διακόψαμε κάθε μεταξύ μας έκτοτε διπλωματική σχέση.

Πριν από καιρό ο αγαπημένος φίλος συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης γνωρίζοντας ότι είχα αυτό το "υλικό" μου ζήτησε να του το στείλω. Του στάθηκε μου είπε χρήσιμο πολύ για κάποιο σεμινάριο με θεματολογία τη "Θρησκευτική βία" (ή κάτι τέτοιο...). 

Όταν μάλιστα συναντηθήκαμε δεν παρέλειψε να με  ευχαριστήσει και εκ του σύνεγγυς...



Μέχρι στιγμής φαίνεται πως τη γλίτωσα την ψυχιατρική εξέταση [ίσως επειδή δεν είμαι πολιτικός ή δημόσιο πρόσωπο] -όχι όμως και την ... "ψυχιατρική" κατσάδα.

Εφεξής πάντως αποφάσισα, καλού κακού να μιλώ για τα εγκλήματα των παραλογισμένων όλου του κόσμου, των παραδομένων στη μέθη της βίας, μόνον αλληγορικώς. 

Παραδείγματα αποτελούν οι φωτογραφίες που ενδιαμέσως στην παρούσα ανάρτηση παραθέτω.
Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω... 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου