Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Η σωστή χρήση της μάσκας...






Η συμπαθεστάτη κυρία της φωτογραφίας, σύμφωνα με αυτό που αναγράφεται στο μικρό κείμενο το οποίο συνοδεύει κάποια κοινωφελή καμπάνια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, είναι μια υπάλληλος φαρμακείου η οποία σπεύδει να μας δηλώσει ότι πολλοί πλέον από τους πελάτες του φαρμακείου  δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους οπότε στο φαρμακείο αναγκάζονται να κρατήσουν "τεφτέρι" (όχι μπακαλοτέφτερο αλλά... "φαρμακοτέφτερο" εν προκειμένω). Ενδιαφέρουσα η πληροφορία και συμπαθητική η λύσις των φίλων μας  φαρμακοποιών.

Αυτό που προξενεί όμως εντύπωση, σε μένα τουλάχιστον, είναι ο τρόπος με τον οποίον η καταπονημένη υπάλληλος φέρει την μάσκα της... Θα μπορούσε να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα παρανοήσεων, από το συχνάκις "χύμα στο κύμα" ή επιρρεπές σε μαϊμουδισμούς "κοινόν", καθόσον η μάσκα, εφόσον στο διάστημα της ανάπαυσης ή στο μεσοδιάστημα εξυπηρέτησης των πελατών μένει εκεί κάτω από το σαγόνι, κάλλιστα όταν επανέλθει στη θέση της μπορεί να μεταφέρει από το δέρμα κατευθείαν στο αναπνευστικό τον ανεπιθύμητο ιό... Αν μάλιστα κάτι τέτοιο συμβαίνει πολύ τακτικά η χρήση της χειρουργικής μάσκας κρίνεται ως προβληματική (τουλάχιστον). 

Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι και πολλοί ασθενείς μου κουβαλιούνται στο ιατρείο με την μάσκα φορεμένη τοιουτοτρόπως (δίκην βρεφικής "σαλιαρίστρας"...) ενώ κατά τακτά διαστήματα θες από ενθουσιασμό, θες από αμηχανία ή δεν ξέρω τί άλλο, πιάνουν με τα χέρια τους το κινητό εμπόδιο και το κατεβάζουν θες για να μιλήσουν θες για ν' αναπνεύσουν πιο ελεύθερα... Μερικοί την κρατούν μονίμως λίγο πιο πάνω από το στόμα φέρνοντάς την ακριβώς κάτω από τη μύτη.

Μάλλον θα πρέπει να γίνει επανεκπαίδευση με τηλεοπτικά "σποτάκια" για τη σωστή χρήση του συγκεκριμένου αξεσουάρ που προέκυψε στη ζωή μας ώστε να αποφεύγονται οι λάθος κινήσεις...

Εκείνο όμως που φοβάμαι πως δεν διορθώνεται με τίποτε πλέον είναι το ότι υψηλότατο ποσοστό  των Ελλήνων δεν έχουν ακόμα πεισθεί  πως... "αυτό που συμβαίνει είναι αληθινή ... αλήθεια!!!"   Η συχνότατη ερώτηση "πιστεύεις ότι είναι τόσο σοβαρό γιατρέ το πρόβλημα ή μας το φουσκώνουν για να μας μαντρώσουν;" με αφήνει άναυδο όσες φορές το ακούω (ουκ ολίγες ημερησίως!) ...

Και τότε κάτω από τη μάσκα που φορώ... απλώς "καταπίνω βατράχια"... [μεταφορικώς πως...]


5 σχόλια:

  1. Τι να σου πω βρε Νωντα μου το τι γράφεται και λέγεται στα σοσιαλ είναι αδιανόητο.
    Έχω μια αίσθηση ότι από εκκλησιαστικους κύκλους υποδαυλιζεται μια συνωμισιολογια κάτι σαν αντίσταση στην επιστήμη ας πούμε.

    Απίστευτο να μας τραβά στην πρόοδο με το ζόρι μια πανδημία και μεις στυλωσαμε τα ποδαρια και εκεί! Μπλαρια τα λεν στο χωριό μας 🤣🤣🤷‍♂️🤷‍♂️ Αυτός ο Bill Gates λέει συνομωτει κάθε μέρα να υποσκαψει το Νέο ελληνικό μεγαλείο που έχει την στοά Ατταλου γιατί έδωσε τα λεφτά ο Ροκφελερ όπως μαρτυρά η επί τόπου επιγραφή. Αλλιώς ούτε στοά για να κρθφτιυμε δε θα βλέπαμε.
    Παρ όλα αυτά μας εποφθαλμια ολος ο κόσμος. Τι να πω...... Καλή μας νύχτα όμορφα ξημερωμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, βέβαια αυτή εδώ είναι μια λαμπρή ευκαιρία η επιστήμη [ορθολογισμός] να ηττηθεί. Με ότι αυτό συνεπάγεται τραμπισμός, σκοταδισμός, θρησκοληψία. Όπως ακριβώς η παρακαταθήκη του Παύλου: Νυνί δε μένει ΕΛΠΙΣ ΠΙΣΤΙΣ ΑΓΑΠΗ. Μείζον δε τούτων η ΑΓΑΠΗ...
      Κι από κοντά ο κυνηγημένος Έλληνας ο αντιμέτωπος με τις συνομωσίες όλου του πλανήτη.

      Διαγραφή
  2. Συγγνώμη μια διόρθωση
    Να ακολουθήσουμε την επιστήμη εννοούσα και όχι πρόοδο μέσω επιδημίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς Πανο...
      ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ. Οι Εμφύλιοι είναι στο αίμα μας. Τους έχουμε στο τσεπάκι.
      Επιρρεπείς σε συνομωσιολογίες εις το μη περαιτέρω. Εδω βεβαίως έχουμε σύμμαχο την παγκόσμια βλακεία. Που θάλεγε κανείς πως η ΥΠΕΡ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ την...σκοτωνει. [Αντιθέτως όμως... Φαίνεται πως την φουντώνει κι άλλο...] Φυσικά και πεθαίνουν οι άνθρωποι από τον ιό και μάλιστα πεθαίνουν φρικτά. Ιδίως αν δεν έχουν την ευκαιρία να μπουν σε μηχανική υποστήριξη...
      ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΟΤΙ σε 15 μέρες θα έχουμε νέο ξέσπασμα του ιού. Έξω έχουν ξεσαλώσει οι πάντες στις πόλεις. Πολλοί χαλαροί κυκλοφορούν. ΒΛΑΚΩΔΩΣ χαλαροί.

      Διαγραφή