Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων...



                                Απέναντι στις πιό ειλικρινείς ανακοινώσεις (φωτ. Ν. Τσίγκας)


Γίνεται πλέον περισσότερο από σαφές πως βαδίζουμε με βήματα σταθερά προς "το απευκταίον"...

Πρώτον, εξαφανίσαμε τον ενοχλητικό (και βλαπτικό για την "ηλίθια ανάπτυξη" του "τρεις μήνες σαιζόν το χρόνο"...)  τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα... Δεύτερον, ξεμπερδέψαμε με την φαντασία μας και με τον ("ανύπαρκτο"!) ιό... Και, τρίτον,  καθώς άρχισαν να σφυρίζουν γύρω μας με αυξανόμενο ρυθμό τα κρούσματα, κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.

Εννοείται πως για το χατήρι των παραγωγικών τάξεων του τόπου στο καθ' ημάς "κρατίδιο παροχής υπηρεσιών", άνοιξαν ακρίτως τα βαλκανικά μας σύνορα, ακόμα και προς τους ομόθρησκους αδελφούς μας Σέρβους που ήδη είχαν κηρύξει τις μεγάλες πόλεις τους σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης". 

Και φυσικά άρχισαν τα όργανα σ' ολόκληρη την επικράτεια καθώς τα τοτέμ του θέρους των Ελλήνων με τη σκυλέ-λαϊκο-δημοτική ορχήστρα, το κοντοσούβλι και τη γουρουνοπούλα ξαναπήραν αυτοδίκαια την τιμητική τους θέση...
Όσο τα μέτρα προστασίας (αφημένα στην ευθυκρισία  του πατριωτισμού των Ελλήνων: '"Ενας είναι ο Θεός, το κοκορέτσι κι ο χοροπηδηχτός λαός!"), ναι είμαι απολύτως βέβαιος πως όλοι οι εξημμένοι πανηγυριστές βάζουν... αντικουνουπικό προτού ορμήξουν ν' ανακατωθούν  στο χορευτικό σωρό.
Άφησε λοιπόν η (υποτίθεται "σοβαρή") κυβέρνηση να την εξευτελίζουν οι λεγόμενοι "τοπικοί άρχοντες": Ο βουλευτής κ. Γαρδούμπας, ο δήμαρχος κ. Λιγούρας και ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Κάτω Περαχώρας κ. Βοϊδοτσάκαλος. (Οι Τράμπιοι και Μπολσονάριοι  της εσχατιάς της χερσονησου του Αίμου).

Με έναν ιό μεταλλαγμένο ήδη, έξη φορές μολυσματικότερο, τέσσερις φορές διεισδυτικότερο και με το ενδεχόμενο να μεταφέρεται ευκολότατα με τον αέρα, πολλοί από τους πανηγυριώτες και αρκετοί από μας (που δεν φταίμε κι όλας) δεν θα προλάβουμε "της Παναγίας"...

Μακάρι ψεύτης να βγω.


4 σχόλια:

  1. και μόλις σήμερα-μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις για 22 κρούσματα στην πόλη μας και τα γύρω χωριά, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες τοπικών αρχόντων αγκαλιά με δημοσιογράφο μετά από...συνέντευξη. Ευτυχείτε, που έλεγε και κάποιος-δεν θυμάμαι ακριβώς τον τίτλο του- παλιότερα. Ευτυχούμε λοιπόν, μακάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλκης Στέας!
      Κι η φτώχεια [ιδίως του μυαλού] θέλει καλοπέραση.

      Διαγραφή
  2. Ειλικρινά, Νώντα, εύχομαι αυτή τη φορά να βγεις πέρα για πέρα ψεύτης! Γιατί αλίμονο αν δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ιός έχει μια ειλικρίνεια που ... σκοτώνει!
      Και δεν προειδοποιεί. Εκ του αποτελέσματος κρίνεται δυστυχώς.
      Σε αναμονή λοιπόν...

      Διαγραφή