Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Ναι! Η μάσκα φέρει «τσιπάκι»…

 

… αυτό της αίσθησης του πολίτη "περί ατομικής ευθύνης" και ανθρωπισμού (και δεν είναι αόρατο).

 

 

 

Και νά που η φραπεδομάνα και (η φουλλλ αρρραχτή λλλέμε!) Σαλλλλονίκη βρίσκεται εδώ και μέρες «στα κίτρινα» (ένα στάδιο πριν από το γενικευμένο  lockdown) με 4 φορές μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο από την Αθήνα.   

Και όμως, προχθές (Παρασκευή απόγευμα) «οι άνθρωποι» της πόλης, οι καθ’έξιν διασκεδάζοντες,  βγήκαν να απολαύσουν την, ολιγόωρη πλέον, ελευθερία (=ασυδοσία) τους που ο τρισκατάρατος ΕΟΔΥ και ο αχώνευτος Χαρδαλιάς θα καταργούσαν από το πρωί του Σαββάτου.

Χωρίς μάσκα λοιπόν στο δρόμο απαξάπαντες, παρέμειναν συνωστιζόμενοι εις το μη περαιτέρω, σε μαγαζιά, σε δρόμους-πεζοδρόμους και σε πλατείες μέχρι το μεσονύχτι της μέρας… Ύστερα συνέχισαν το ξενύχτι στους στραμπουληγμένους από την κυκλοφορία δρόμους μέσα στο αυτοκίνητο ακινητοποιημένοι στις λεωφόρους μέχρι το πρωί… (Ιδού άλλη έμπνευση ολκής: μουσική, η παρεούλα 5-6 ατόμων άθικτη, από το παράθυρο γνωριμίες με τους δίπλα, και πιοτί άφθονο στο αμάξι-μπιτσόμπαρο ελεύθερα μέχρι πρωίας και με τη δικαιολογία έτοιμη...). Τις είδαμε σε πλούσια ρεπορτάζ τις εικόνες της νέας φρίκης και της ανοησίας! 

Και σήμερα στο περίπτερο που πήγα για τις κυριακάτικες εφημερίδες… 4 στα 4  (!!!) άτομα που συνάντησα  εκεί, δεν φορούσαν μάσκα. Δυο μάλιστα από αυτούς τους χαμένους, κάτι γεροντόμαγκες καταφανώς σκεβρωμένοι από το τσίπουρο και το πολύ τσιγάρο, συνομιλούσαν ζωηρά, για να τους ακούνε οι γύρω,  κι έλεγαν τα βάσανά  τους.  (Για το πώς «τους ρήμαξε η πολιτεία με τον ΕΝΦΙΑ»!) 

Αφού λοιπόν είναι εγνωσμένο και καλοδιατυπωμένο (με τις συμπεριφορές...)  το ότι σε πολλά από τα μέλη της  ελληνικής «κοινωνίας» (ακριβή λέξη για να τη χαρίσεις σε ελληναράδες-εαυτούληδες…) οι έννοιες ατομικής ευθύνης του πολίτη απουσιάζουν από τις εγγραφές των εγκεφαλικών ελίκων, καθότι αυτές εγγράφονται αλλού (=στα παλαιότερα των υποδημάτων...) άλλη λύση δε βλέπω:

Κατάργηση εδώ και τώρα  ΟΛΩΝ των διοικητικών προστίμων (μπορεί να μας πει κάποιος υπεύθυνος αν εισπράχθηκε μέχρι τώρα έστω και ένα ευρώ από τα πρόστιμα που κόπηκαν από τον Μάρτιο και εντεύθεν;) Όποιος συλλαμβάνεται (ή παπάς ή ζευγάς…)  να μην φορά μάσκα «να οδηγείται στο τμήμα» όπου θα υπογράφει δήλωση όπως αυτήν:

«Αφού ρωτήθηκα γιατί δεν φορώ την προβλεπόμενη μάσκα, αφού έλαβον γνώσιν εν πλήρει συνειδήσει δηλώνω-υπογράφω:  «Δεν φορώ μάσκα διότι - Δεν πιστεύω στην ύπαρξη του ιου και αδιαφορώ παντελώς για τους συνανθρώπους μου - Δε με νοιάζει καθόλου». Τούτου λεχθέντος και υπογραφέντος,  το ΑΜΚΑ τους θα «δεσμεύεται» στο μητρώο. Καμιά περίθαλψη για  covid-19 καμμιά υποστήριξη σε ΜΕΘ. Κανένα φάρμακο. Έτσι, δίχως έλεος και χωρίς άλλες ματαιοπονίες και απασχόληση μαζί τους!

Ως εδώ με τα υποκείμενα αυτά!

 

 

 

 

9 σχόλια:

  1. Υποκειμενα χειρισμού είδους και μπουρδολογε! Το χειρότερο δε είναι ότι πολλοί από αυτούς έχουν προλάβει να αναπαράξουν αντίγραφα -αντίτυπα ώστε να εξασφαλίσουν την υστέρηση μας για μια 20ετια ακόμη τουλάχιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπουρδολογοι! To auto correct έκανε τα δικά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα σωστά καί άγια.
    Θα προτιμούσα εγκλεισμός
    απο το lockdown.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "ἑγκλεισμός" παραπέμπει σε... μοναστήρι και φυλακή και όσο εξυπακούονται σε σχέση μ΄αυτά. Ενώ το άλλο ηχεί κάπως σαν παγκόσμιο, και ως εκ τούτου δεν έχει μοναξιά.[Λέω εγώ τώρα...]

      Διαγραφή
  4. Άραγε τι θα έλεγε ο Ίων σε αυτού του είδους ελληναράδες :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε: "Ἑλληνες ελεεινοί, σας σιχαίνουμαι!"
      Για άλλους βέβαια λόγους, στην Πόλη,
      στο "Ὁσοι ζωντανοί")

      Διαγραφή
  5. Η αλήθεια είναι ότι οι γενιές που πέρασαν τις μεγάλες δυσκολίες έχουν παρέλθει. Σ' εμάς έχουν έλθει σχετικά εύκολα τα πράγματα, δεν γνωρίσαμε πόλεμο, πείνα, προσφυγιά κι έτσι με το παραμικρό αρχίζουμε την γκρίνια γιατί χάνουμε την βόλεψή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούω από πολιτικούς και δημάρχους ότι "ο κόσμος κουράστηκε..." (ναι τα "τσαμένα"...)
      Στην Ισπανία και στην Αγγλία των όριο ("κόφτης") για είσοδο στις ΜΕΘ είναι τα... "55 άνω".
      Προς τα εκεί πάμε. Κουρασμένοι μεν αλλά πολύ... γρήγορα!

      Διαγραφή