Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Η αρκούδα, τα αρνιά και ο ...Ίων

 

 


Αρκούδες εισέβαλαν σε μαντρί που βρίσκεται στην κοινότητα Βογατσικού του Δήμου Άργους Ορεστικού, τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2024, σκοτώνοντας οκτώ πρόβατα και προκαλώντας τεράστιες ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αρκούδες επιτέθηκαν στα πρόβατα με μένος, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν οκτώ απ’ αυτά, αλλά και να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές στο μαντρί.

(Οι εφημερίδες, 4.8.2024)


Συλλυπούμαι τον συγχωριανό μου Κώστα (
«Ζάμπο») για το κακό που τον βρήκε. Κάνω έκκληση —παρά τα φιλοζωικά μου αισθήματα— στην πολιτεία να σκύψει με σοβαρότητα (επιτέλους!) στο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής που εδώ και καιρό απειλούνται από τον επεκτατισμό της «αρκούδας της Πίνδου» που είναι πλέον και αρκούδα του Βοΐου-Σινιάτσικου και σχεδόν μόνιμος κάτοικος των, εγκαταλειμμένων στην τύχη τους, χωριών της Δυτικής Μακεδονίας...

Ανήμερα της επετείου της 4ης Αυγούστου χτες,  κάποιος, μάλλον ανελλήνιστος, ανέβασε στον ιστότοπο της Ε.Ο.Ν. (νάτην κι η νεκρανάσταση…)
ΚΛΙΚ EΔΩ,  άρθρο με τον τίτλο:  Ίων Δραγούμης: Ο εισηγητής της απόψεως της Τριτότητος του Ελληνικού Πολιτισμού. Μέγας είσαι κύριε της «τριτότητος»! 

Βέβαια, αυτά έχουν απαντηθεί. Οι απόψεις του φασίστα καθηγητή Δημ. Βεζανή και του φιλοναζιστή-δοσίλογου Πέτρου Ωρολογά περί του εθνικοσοσιαλισμού του Δραγούμη έχουν συζητηθεί και έχουν απορριφθεί από τον Δημ. Τσάκωνα παλιότερα και από τον φίλο Σπύρο Κουτρούλη στο απώτερο έως και πολύ πρόσφατο παρελθόν (π.χ. ΚΛΙΚ ΕΔΩ). 

Ο «Τρίτος Ελληνικός Πολιτισμός» του Μεταξά θέλησε να συμπορευτεί με το «φως», την «ελληνική γραμμή»  και τον «αισθητικό εθνικισμό» του Περικλή Γιαννόπουλου αλλά επειδή στη συμπερίληψη προέκυπτε μοιραία και ο έτερος …Διόσκουρος  (ο Δραγούμης), κρίθηκε πιο φρόνιμο να μην καταπιαστούν ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Συνηγόρησε-συνετέλεσε και η (Βενιζελική!) ομάδα της γενιάς του ΄30 σ’ αυτό. Μιλημένα-ξηγημένα μα όχι και τόσο καθαρά πράματα.

Σχολίαζα τις βλακείες του αρθρογράφου με τον φίλο Ανδρέα Β.   Μου έγραψε: «Σπουδάζει και ιστορία τρομάρα του…». Του απάντησα: «Μα και η αρκούδα στο Βογατσικό θα ισχυριστεί, άμα την τσακώσουν, πως σπουδάζει …κτηνιατρική ανατομία»!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να τηρούνται οι κανόνες της πολιτικής σχολίων που ισχύουν. Σχόλια με υβριστικό, προσβλητικό ή παρόμοιο περιεχόμενο δεν γίνονται αποδεκτά και επομένως θα διαγράφονται.