Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

αποχαιρετώντας το καλοκαίρι


Πλατεία Αριστοτέλους - Συναυλία της Κ.Ο.Θ. της 12.9.14  

 ( Χορηγοί EYAΘ & ΤΑR )

 

 



Πίσω από το λιτό δελτίο τύπου ["Η συναυλία πραγματοποιείται υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Γεώργιου Βράνου, με τη συμμετοχή των ερμηνευτών Αγγελικής Καθαρίου και  Δημήτρη Πακσόγλου και με τους σολίστες Κώστα Ράπτη στο μπαντονεόν και Έλενα Παπανδρέου στην κιθάρα. Στη συναυλία συμμετείχε η Παιδική Χορωδία Ι. Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου σε διδασκαλία της Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου"] που διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες,  όσοι βρεθήκαμε εκεί ψες βράδυ ...διαγνώσαμε την αλλαγή κλίματος που πνέει πια στην πόλη.

Ναι! Ξεφύγαμε οριστικά μάλλον απο τα λαμέ και τα κιτς στρας, απο τις σκυλέ-πριμαντόνες, τους ουρανοκατέβατους ποπ ήρωες και τις φρικτά λαϊκίστικες γιορτές των πεπτοκότων "Ψωμ-Παπ" και προκατόχων. 


Χτες λοιπόν όχι μόνο γι' αυτό:




...ή και γι' αυτό:




...ένιωσα πως κατοικώ σε μια ευρωπαϊκή πόλη κι όχι σε κάποιο βαρετό ξενυχτάδικο-ελληνάδικο! Kι ήταν ίσως η μοναδική φορά -την λεω την αμαρτία μου- που είδα Δήμαρχο να κάθεται να παρακολουθήσει ολόκληρο το πρόγραμμα ή να ξέρει πως να πει δυό λόγια της προκοπής προλογίζοντας την εκδήλωση χωρίς να ξεστομίζει πομφολυγώδεις και ανούσιες λέξεις.

Είθε η ορχήστρα ΜΑΣ στο μέλλον να ανταμειφθεί, με την συμμετοχή του κοινού της πόλης σε όλες της τις εκδηλώσεις, με τον ίδιο όπως ψες βράδυ τρόπο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου