Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Η εκδίκηση των βιβλίων!





Έργο του Χάρη Πανίδη (1954-2015)
 


Έναν μικρό θησαυρό έκρυβε ένα βιβλίο που είχε οδηγηθεί στην ανακύκλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης.Το βιβλίο εντοπίστηκε από εργαζομένους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ηρακλείου, όταν κατά τη διάρκεια διαχωρισμού των υλικών οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν πως μέσα σε αυτό ήταν κρυμμένα 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα. Να σημειωθεί ότι το βιβλίο με τα χρήματα πιθανότατα ανήκε σε κάποιον ηλικιωμένο, ο οποίος φύλαγε τα χρήματά του στις σελίδες του και όταν έφυγε από τη ζωή κανείς δεν αντιλήφθηκε τα ευρώ που υπήρχαν μέσα σε αυτό, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα σκουπίδια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τολμήστε τώρα να ξαναπετάξετε βιβλία! Να σας ξαναδώ να τα αφήνετε σαν αποπαίδια δίπλα στον κάδο των σκουπιδιών ή να τα στέλνετε στην ανακύκλωση... Να τα δίνετε στον παλαιοπώλη που θα 'ρθει να πάρει των γονιών σας -ή των ανιόντων συγγενών σας- τις πολύπαθες καριόλες, τις ετοιμόρροπες καρυδένιες ντουλάπες και τους μπουφέδες προκειμένου νά απαλλάξει τα υπό ανακαίνιση διαμερίσματα σας  από "τα άχρηστα". 
Σας βλέπω με Βίους Αγίων, προσευχητάρια, παλιές εκδόσεις με ιστορίες μυστηρίου, ρωμαντικά μυθιστορήματα αγορασμένα  με το κιλό, ποίηση φτηνή και λαϊκή στα χέρια ένα ένα τους φύλλο να τα πηγαίνετε φυλλομετρώντας. Για χρόνια προτού τελικώς τα δώσετε.

Αν μάλιστα σας έχει τύχει και κανένας πιο ..."μπασμένος" στα πράγματα συγγενής και με πιο "ενημερωμένη βιβλιοθήκη", σοφούς σας βλέπω αγαπητοί μου και με διδακτορικά στη φιλολογία εφεξής. 

Θα 'χετε πια μάθει ν' αγαπάτε τα χαρτιά τα τυπωμένα, τα φυλαγμένα με προσμονή κι αγάπη, τα συναγμενα με φροντίδα και κόπους πάνω στα ράφια άχαρων βιβλιοθηκών. Θα  τα καλοπιάνετε λοιπόν για να σας ανταμείψουν (αν το θελήσουν κάποτε) με κανένα  κρυμμένο πενηντά-Ευρώ στις σελίδες τους μέσα...

Ζήτωσαν τα βιβλία!


1 σχόλιο:

  1. Εγώ λυπάμαι κάποια βιβλία που χαρίζω σε συγγενείς και φίλους τα οποία παρά την εκλεκτή ποιότητά τους δεν πρόκειται να διαβαστούν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή