Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Τι μου ψιθύρισε στ' αυτί ένας σκύλος...




«Ντροπή σας», «πολιτικός απατεώνας», «το παιδί για όλες τις δουλειές», «ψεύτης», «χυδαίος», «συκοφάντης» ήταν μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στις κατά μέτωπο επιθέσεις που εξαπέλυσαν ο ένας στον άλλον.   
                                                 
                                                                                                                                [οι εφημερίδες]






Αδέσποτος [απολύτως, βεβαιώ!], με σωματότυπο λαρτζ, λίαν ογκώδης, φουλ μπαϊλντισμένος. Κάθονταν στωϊκός πορτιέρος, σαν να φύλαγε τις σκοτεινές πύλες του Άδη [στον 'Αραχθο, εκεί στην Τσαμουριά μπρεεε...] καταμεσήμερο  Ιουλίου ζεστό - σαν της ζοφερής κολάσεως παραπαίδι. Και με την κοφτερή και φαρμακερή  σοφία που έχουν τα ζώα αφού μου διάβασε [την είχα πάθει για τα  καλά τη θερμοπληξία ηλίου φαεινότερον...] το σχετικό απόσπασμα της εφημερίδας έκλεισε την σύντομη συνομιλία μας, με τους στίχους    του ευφυεστάτου, του μεγίστου των αθυροστόμων και μπερμπάντηδων, του εναργεστάτου και αθεράπευτου κομμουνιστού Κώστα Βάρναλη:

[...] Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα.

Αυτά ο Αλέξης κι ο Κυριάκος... 
Ώρα Ελλάδος βαρειά μεταμεσημβρινή της ραστώνης και της παραλυσίας των "φευγάτων"...





3 σχόλια:

  1. Μόνο που δεν εγκαταβιούν μέσα σε υπόγεια ταβέρνα αλλά στη Βουλή που ήταν κάποτε ανάκτορα. Χρωστάνε κι ένα σωρό λεφτά —κόμματα εξουσίας γαρ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα καλαμπουράκια και τα [βλακώδη] ευφυολογήματα δίνουν και παίρνουν. Τέτοιας διαλογής πολιτικό προσωπικό πάντως δεν νομίζω να έχει κατά την νεότερη ιστορία ξαναυπάρξει στο ελληνικό Κοινοβούλιο:

      " Επιπλέον ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ ως «τζάμπα μάγκα» για την τροπολογία που κατέθεσε σχετικά με τις περικοπές συντάξεων.
      Χαρακτήρισε "τρυπολογία" την τροπολογία, γιατί, όπως είπε, είναι μια "τρύπα στο νερό", ενώ προσέθεσε ότι είναι «η επιτομή της γελοιότητας και του κυνισμού» του κ. Μητσοτάκη.
      Επισήμανε, ακόμα ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι ποντίκια για να χωθούν στην "τρύπα", αλλά είναι άνθρωποι με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια".

      Σαχλαμαρίτσες με τη σέσουλα... Να φαν κι οι κότες.

      Διαγραφή
  2. Πλησιάζουν γαρ οι ημέρες που τα πολύπαθα φορο-υποζύγια αυτού του τόπου θα κληθούν με το στόμα ανοιχτό να παρακολουθήσουν τους σωτήρες μνημονιοσχίστες (πως λέμε ξυλοσχίστες... αυτό!) να παίρνουν τους δρόμους με το σακάκι στον ώμο και τα μανίκια του πουκαμίσου σηκωμένα.. ότι αυτοί είναι εργατικοί και 'μεις οι αχάριστοι αδίκως τους κατηγορούμε για λεμέδες. Έκαστος δε των δυο θα διεκδικεί την γνησιότητα του σωτήρος του τέως βασιλείου της Ελλάδος και των νυν και αεί εξαπατημένων υπηκόων του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή