Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ε.Κ.Α.Σ. ... οι βέβηλοι!




                                φωτ. Ν.Τ.


"Μόνο σε ένα τόπο με λόγο υπάρξεως την ενότητα στην αλήθεια μπορούμε να μιλούμε για μέλλον.
Με διχασμένη την κοινωνία στην απληστία μας για εξουσία, ματαίως θα υψώνουμε τα λάβαρα της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης: Οι δρόμοι όλοι βγάζουν στο άγνωστο όσο η όρεξι του μέλλοντος επενδύει στην μερικότητα και την ιδιοτέλεια".

                                                                                                                Στέλιος Ράμφος



Για το Ε.Κ.Α.Σ.* λοιπόν θα δοθεί η τελευταία μάχη...


Εκεί που νομίζαμε πως θα παίρναμε το ντέφι και χόρευαν κατά τα γούστα μας  οι αγορές ιδού τώρα ποιός χορεύει πάνω στα κάρβουνα και με καυτές πατάτες στα χέρια (μη πω και βραστά αυγά στις μασχάλες…).


Πολύ σωστά ο Στ. Ράμφος χτες μιλώντας σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή  είπε πως «σαράντα χρόνια ως αντιπολίτευση  η αριστερά έπρεπε να έχει ήδη και το σχέδιο της επόμενης μέρας όταν θα αναλάμβανε την εξουσία και να μη καταντήσει να επινοεί κατά το βλέποντας και κάνοντας τις κινήσεις της»…
Όμως για ποιά «αριστερά» που τάχα κυβερνά μιλούμε; Αυτό εδώ δεν είναι παρά συμφυρμός, πηγαδάκι, ζυμωτήριο ιδεών πεπαλαιωμένων, ένας ορυμαγδός απόψεων σε φοιτητική συνέλευση της δεκαετίας του '80.


Μέχρι προχθές γινόταν μάχη να πετάξει η μια περιοχή στην άλλη τα σκουπίδια της (καθόλου δεν ξεχνώ τις ταραχές στη Φυλή με πρωτοστάτη τον ΣΥΡΙΖΑ). Τώρα ανακάλυψαν  πως «τα σκουπίδια είναι χρυσάφι!» και οι …Δήμοι θα αναλάβουν την διαχείριση. Κι ας έχουν στήσει ήδη επιχειρήσεις, κι ας έχουν επενδύσει ιδιώτες -κι όχι απαραίτητα απατεώνες- πάνω σ’ αυτό. Ο υπουργός κύριος τάδε «θα συγκρουστεί με τα μεγαλοσυμφέροντα».

 Δηλαδή, οι χρεοκοπημένοι και ανίκανοι Δήμοι, που ενισχύονται κάθε τρεις και λίγο από το χρεοκοπημένο κράτος, θα εκπονήσουν ταχύτατα projects διαχείρισης σκουπιδιών, θα αναλάβουν το κόστος δανεισμού για τη δημιουργία μονάδων και θα προσλάβουν (φυσικά!!!) -όσο πιο πολλούς γίνεται – δημο …τικούς υπαλλήλους ώστε να δουλέψει ρολόι το πράγμα και να απομακρυνθούν οι βέβηλοι ιδιώτες. Σοφόν το σαφές

Μέρος του (πρώην) «φιλέτου του Ελληνικού» θα δοθεί για να συγκεντρώνονται σκουπίδια (δίπλα θα χτιστούν κέντρα αναψυχής, πεντάστερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, πολυχώροι, τεχνητές λιμνούλες, πάρκα αναψυχής και περιπάτων). «Ω! Καλκούτα!!». 


Αλλά το …ΕΚΑΣ θα παραμείνει αγκάθι στις διαπραγματεύσεις. Το ίδιο και ο ΦΠΑ (του οποίου κατ’ έτος περί τα 3.5 δισ -δηλαδή δυο φορές οι εισφορές του ΕΝΦΙΑ!!!- δεν εισπράττονται]. Κι έτσι, μια και δεν θα υπάρξει συμφωνία, θα χρεοκοπήσει η χώρα. 

Με κόκκινα δάνεια (απελπισμένων και μη)  ιδιωτών στα 100 δισ. 
Φόρους ανείσπρακτους (από υπερπατριώτες) στα 60 δισ. 
Και φυγαδευθέντα κεφάλαια (έξυπνων) πάνω από 40 δισ. 

Οι ανωτέρω κλεφτοκοτάδες και η μπλεγμένη (κουβάρι πια "οι κόκκινες γραμμές"...) εθνική κυβέρνηση σκέπτονται τους χαμηλοσυνταξιούχους και την κακή τους μοίρα.

Και θα φροντίσουν παντί τω τρόπω ...να τους την κάνουν χειρότερη!




*Ε.Κ.Α.Σ. = Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ι.Κ.Α.)



1 σχόλιο:

  1. Κι εγώ δηλαδή βρισκόμουν σε πλάνη που νόμιζα τόσο καιρό πως οι κύριοι υπαίτιοι για την υποθήκευση της χώρας μου είναι οι εβραϊκής καταγωγής σύμβουλοι της Goldman Sacks ; Πως θα συνεχίσω την μέχρι τώρα φυσιολογική ζωή μου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή