Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

«Άσυλο». Όνομα και «πράμα»!

 

(Όταν η ελεύθερη διακίνηση ιδεών συγχέεται με την … διακίνηση ουσιών)

 

 

Kαταδικάζω απερίφραστα την άθλια πρωτοβουλία των αστυνομικών αρχών, που πήγαν στα καλά του καθουμένου πρωινιάτικα, στον έκτο όροφο της παλιάς (και λίαν ξεχαρβαλωμένης ήδη) Φοιτητικής Εστίας της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου στην Αθήνα. Οι βανδαλισμοί που προκάλεσαν στο χώρο οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ο τρόμος που αυτές έσπειραν στους φιλήσυχους (και ανήξερους)  φοιτητές που εκείνη την ώρα μελετούσαν για τις εξετάσεις τους ή αναπαύονταν στα κρεβάτια τους, η επίθεση σε φιλήσυχο διερχόμενο «εξωσχολικό» που «φέρεται» να κράδαινε (τάχαμου…) απειλητικά  κατσαβίδι σε μια αστυνομικό και η …άνανδρη εξουδετέρωσή του με πυροβολισμό στο πόδι από την ίδια όπως και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, με βρίσκουν διαμετρικά αντίθετο. Η αστυνομική βία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν μέσα στο χώρο του «Ασύλου των ιδεών».

Στο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να επανέλθει εν δόξη ο λήσταρχος Νταβέλης και τα παλληκάρια του! Να φέρουν αμέσως πίσω στη θέση τους οι μπάτσοι τα πυροβόλα όπλα, τα μαχαίρια, τις σιδερογροθιές και διάφορα άλλα χρήσιμα εργαλεία πειθούς, τα χρήματα, και τις …ευφραντικές ουσίες και άλλα καλούδια που σούφρωσαν, από τον εμβληματικό «έκτο όροφο». 

Λευτεριά τώρα και στους είκοσι και πλέον  συλληφθέντες συντρόφους ποινικούς που έστω κι αν δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το Πανεπιστήμιο έχουν τόσο συνδεθεί συναισθηματικά με τον «έκτο όροφο της Φοιτητικής Εστίας»…

Να αποκατασταθεί η τρωθείσα ελεύθερη διακίνηση των ιδεών όπως αρμόζει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα παίρνοντας για παράδειγμα το ευάγριο μπουλούκι με τα πανό, τα κοντάρια και τις επιβλητικές φωνές, που δεν δίστασαν να επιτεθούν στον γέροντα Τζ. Γουότσον (γεν. 1928) μοριακό βιολόγο, γενετιστή και ζωολόγο, που βραβεύτηκε το 1962 με το Νόμπελ ιατρικής και φυσιολογίας για την ανακάλυψη της διπλής ελίκωσης του DNA. Ο ρατσιστής, ομοφοβικός κλπ, κατά τη γνώμη των κονταροφόρων διανοουμένων, είχε κληθεί για να εκφωνήσει τιμητική διάλεξη σε συνέδριο ιατρικής χημείας το 2014 στην Πάτρα, δυστυχώς μέσα στον ιερό χώρο του Πανεπιστημίου. (Αλλά, την πήρε την απάντηση του!)

 

 




 

 

 

 

3 σχόλια:

  1. Έχει χρόνια που εκτροχιάστηκε η υπόθεση άσυλο στην ευνομούμενη Ελλάδα. Και ποιά σχέση έχουμε εσύ και γώ ως φοιτητές με αυτά όλα και όλους που παροικούν τη σημερινή Ιερουσαλήμ.
    Ο Κόσμος άλλαξε αλλάξαν οι καιροί…
    Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Μας περιμένει πιθανότατα η τύχη του Watson (χωρίς τον Κρίκ).
    Όπως και στο ανέκδοτο: το γαϊδούρ νταβραντισμένου χουρίς το γαιδούρ. 😩😩😩

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανήκουστη κατάντια του Νεοέλληνα. Δυστυχώς είναι πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο να τα φαντάζεσαι κι άλλο να τα βλέπεις! Κρίμα στους υπερασπιστές τέτοιου ασύλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή