Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

"Κανονικότης"...



   Το περιμένω πως και πως να ανοίξει! [φωτ.Ν.Τ.]


 Τι να σου κάνει κι ο καημένος ο Ρομά  της Λαρίσης... Ούτε το επίπεδο εκπαίδευσής του μα  ούτε και η συναισθηματική του νοημοσύνη δεν του επιτρέπουν να συμπεριφερθεί αλλιώς ("Και τί θα κάνει -γιαααά!-  ο κάθε νοικοκύρης εδώ αν τον κλείσουν στο σπίτι και δεν βγει όξω να κάνει το κουμάντο του να πάει να... κλέψει, να φέρει στα παιδιά του να φάνε!". Το άκουσα ιδίοις ωσί. Αν δεν το άκουγα θα έλεγα κι εγώ πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο). Και δώστου ύστερα κηδείες και βραδινά  χορούδια σε κανονικότητες αδιατάρακτες "ανέντακτων" περιθωριακών. Και ιδού τα αποτελέσματα σε αριθμούς θετικών τεστ... 
*

Όταν ο Ντόναλντ έχει θυμώσει "με τον φίλο του τον Σί" που δεν τον ειδοποίησε εγκαίρως για τον επικίνδυνο ιό (του οποίου όμως ο ίδιος θεωρεί βεβαία την... ανυπαρξία για τούτο και τα βάζει με τον Φάουτσι), τί να σου κάνει και ο ανετέξ νεαρός πληθυσμός των νεοελλήνων που "παίρνοντας τη ζωή του πίσω" απολαμβάνει χαλαρά το κοκτέιλ του σε καντίνες-μπιτσόμπαρα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. 

 **

Κι όταν κοτζάμ λοιμωξιολόγος σαν την κ. Γιαμαρέλου θα λάβει την ερχόμενη  Κυριακή (μετά συγχωρήσεως - "σε πανηγυρική πρώτη")  τη Θεία Μετάληψη από το χέρι του παπά στην εκκλησία, αφού "πρόκειται για Μυστήριον" (και όπου το μυστήριον δηλώνει παρόν, η Επιστήμη να το βουλώνει παρακαλώ). Το μυστήριον εν προκειμένω αποτελεί οπωσδήποτε η κυρία γιατρός  η οποία ακριβώς όπως και ο φρικτός Αμβρόσιος πιστεύει ότι το σάλιο του πιστού είναι αγιασμένο (τουλάχιστον). Λίγο απέχει από το να διαθέτει και θεραπευτικές ιδιότητες. 

Οπότε, αντί για απολυμαντικό σπρέι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ευρέως οσονούπω το ασύστολο και συνεχές πτύειν του χριστεπώνυμου κλήρου και του λαού συστηματικά και ὅπου δεῖ: σε κουμπιά ανελκυστήρων, κουδούνια πολυκατοικιών, μεταλλικές χειρολαβές ΜΜΜ, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, χαρτονομίσματα και κέρματα κατά τις συναλλαγές, και μάλιστα (γιατί όχι;) τώρα που οι χειραψίες απαγορεύονται αυστηρά θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν τον νέο τρόπο χαιρετισμού μας σε ευρεία κλίμακα! (Μερική αποκατάσταση κανονικότητας-κοινωνικότητας ούτως ειπείν...)

***

Να βάλει λοιπόν εφεξής το χέρι του ο Θεός. H εκκλησία ορισμένως... ταλιμπανίζει, ο λαός παραδέρνει συνομωσιολογώντας και "οι ειδικοί" ερίζουν περί του αν το κλιματιστικό θα είναι ανοικτό ή κλειστό φέτος το καλοκαίρι.

Αν  όμως προτού να γίνουν τα (επιδημιολογικά) τεστ, σποράδην και σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού από τον ΕΟΔΥ, είχε γίνει μια ευρείας κλίμακας fast track  δημοσκόπηση για το πόσοι πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού δεν θα είχε αποφασιστεί το άνοιγμα σ' αυτήν την  επίπλαστη, απελπισμένη και λίαν επικίνδυνη (οικονομική) "κανονικότητα".

  

14 σχόλια:

  1. Πολλά είδαμε μέχρι σήμερα που αποδεικνύουν ότι τούτος ο ιός έχει ευφυή και διακριτική συμπεριφορά ειδικά δε στα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας έκατσε στον Λουμίδη κι έπινε το καφεδάκι του δίνοντας αναστολή στα πλήθη που συνωστίζονταν γύρω από τον δήμαρχο που εγκαινίαζε τα συντριβάνια. Άντε μετά να πείσεις το πόπολο ότι του λένε την αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καινουργή συντριβάνια και στην Πρωτοψάλτη δεν σιμώνει ιός...

      Διαγραφή
  2. Τελικά δεν ήταν "κουτοφραγκοι" 200 χρόνια τώρα, το αντίθετο, μας γνώριζαν πολύ καλά, μέσα κι έξω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κανονικότη της κανονικότης ,όπως η πανώλη της πανώλης, ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο την κορωναϊκή τρέλλα που καταγράφεις Νώντα, κρατάω σε ξεχωριστή θέση στην μνήμη και στον προβληματισμό μου τις δηλώσεις της κας Γιαμαρέλου. Η θρησκευτική της ιδεοληψία κυριάρχησε και βρέθηκε υπεράνω της επιστημονικής ειδίκευσης, που είναι η λοιμοξιολογία. Δύσκολη η θέση του Τσιόδρα, στον σχολιασμό των αξιωματικών θέσεων" της συναδέλφου του Γιαμαρέλου. Αυτός, αυτή και τα ...μυστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η Γιαμαρέλου είναι Κοινωνι... ο-λόγος/λοιμωξιολόγος!
      [Που λέει κι ο λόγος].

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Μα ... με τσιγκλάνε... Χρύσα μου..

      ΥΓ. σήμερα στη Σαλονίκη διαδήλωση αντιεμβολιαστών. Τι 5G, τί Γκέϊτς, τί λαθρομετανάστες που μας φέρνουν τον ιό, τί τσιπάκια, τί δικτατορίες του Σόρος.. Όλος ο καλός ο κόσμος ήταν εκεί... [Δηλαδή όλα τα επείγοντα περιστατικά σε λάθος μέρος. Δυτικά στη Σταυρούπολη τους είπαν στο Λευκό Πύργο βρέθηκαν εκείνοι...]

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμπρός λοιπόν. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!
      Για μια ριζοσπαστική φιλοκορωναϊκή πανδημία που θα την καταφέρουν να την ξαναφέρουν στα "πράγματα" οι βαθιά σκεπτόμενοι με τα... κατώτερα τμήματα του σώματός των, τουτέστιν οι αδάμαστοι εκείνοι Έλληνες, ακαταπόνητοι φορείς και ταγοί της καλυφθείσης - άχρι τινός... - αιωνίου και ανεσπέρου ημών ηλιθιότητος!

      Διαγραφή