Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τυρόπιτες & τυροπιτάκια ..."της κρίσης"

(τα συγγενή και ...επικίνδυνα!)



[....] -Σύρε φτωχέ, κι αγόρασε ψωμί

να φας και συ και τα παιδιά σου.

-Παιδί μου, ο Θεός κάθε τιμή,

κάθε καλό να δίνει στην καρδιά σου!


Ιωάννη Πολέμη, Η Ελεημοσύνη


φωτ. Ν.Τ.


Τελικά αυτό που παλαιά συνέβαινε στο ανατολικό μπλοκ (ή "παραπέτασμα" ακόμα πιό καλά για να μπορούμε να συνεννοηθούμε) με ένα μπλουτζήν ή μια οδοντόκρεμα, τώρα πια φαίνεται και πως στην Ελλάδα -κατά το  έγκριτο πάντοτε  REUTERS- γίνεται με ...μια μόνο "τυρόπιτα"*. Τέτοια πείνα,τέτοια φτώχεια έχει επιπέσει εις τα πλήθη... 

Οι νεαρές, και ομολογουμένως λίαν ευειδείς φοιτήτριες, πένονται και λιμοκτονούν σε τέτοιον βαθμό ώστε για μια και μόνον τυρόπιτα είναι σε θέση να "κάνουν τα πάντα!!!"

Τώρα πια όμως, κάθε φορά που θα ξεστομίζει κανείς την λέξη ..."τυροπιτάκι" θα του 'ρχονται αναγκαστικά στο νού ζοφερά αποσπάσματα φρικτής ακολασίας από τον "Μεγάλο  Ανατολικό" του  Εμπειρίκου. Ίσως μάλιστα θα πρέπει κι όλας  να κρατά αυτός κάποια μικρή "πισινή", μη τυχόν και η υπηρεσία ηλεκτρονικού  εγκλήματος απλώσει το δίχτυ της  σε πεδία που σχετίζονται με μικρότερης ηλικίας ....πορνογραφία.

Ας είμαστε όμως πιό συγκρατημένοι. 
Λέω: ΜΜΕ και ενήμεροι πολίτες... καθόλου δεν βλάπτει και λίγη σοβαρότης!!!


* Δεν έχει πάντως διευκρινισθεί αν έχουν την ίδια ...αγοραστική αξία όλες οι τυρόπιτες με τις  mixed-type (πχ ζαμπονοτυρόπιτες, κασερόπιτες, χορτοτυρόπιτες, κολοκυθοτυρόπιτες, σπανακοτυρόπιτες, πρασοτυρόπιτες, "πίτες της τεμπέλας", πιροσκί, γκιουζλεμέδες κλπ) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου