Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Ανάσταση μετά κόπων και βασάνων!




Κηπευτικά του θερμοκηπίου στο τραπέζι [μας] της Μεγ. Παρασκευής...

Οι vegan  διαδήλωσαν στο Σύνταγμα εναντίον του …Επιταφίου, για την προαιώνια εθιμοτυπική ανηλεή και βάρβαρη  ̶  ουδείς αντιλέγει... ̶   σφαγή του  ενός και πλέον εκατομμυρίου αθώων-ανυπεράσπιστων και γλυκύτατων αμνοεριφίων (οι …ρέκτες θα πουν και νοστιμοτάτων  ̶  και δεν τους ψέγω…). 

Όμως τρώει βρε, αναρωτιέμαι, ο Επιτάφιος ...κοκκορέτσια και σφάγια;

Η Ένωση Αθέων από την άλλη, έστρωσε λιγδόκολες και λιγωτικά τραπέζια και περίμεναν να προσεγγίσει αρκούντως η λιτανευτική περιφορά ώστε να κατεβάσει η εκλεκτή ομήγυρις την πρώτη της ...γαρδουμπομπουκιά! Ονόμασαν δε αυτόν τον ακτιβισμό τους «Φανερό δείπνο». (Ούτε έξυπνο ούτε ευφάνταστο. Απλώς: «ότι να 'ναι»...).

Και απορώ πως δεν συναντήθηκαν τα φανατικά φουσάτα  να αλληλο[α]σπάσουν τις (προφανέστατα κλούβιες) αυγο-κεφαλές των… Όμως το δολιότατο δόγμα «η ισχύς εν τη ενώσει» [και -βεβαιότατα- εν τη αποχαυνώσει!]  φαίνεται πως ήταν τελικώς αυτό που επικράτησε.


Κι εγώ, όσο με τα μάτια μου καρφωμένα στο Άγιο βήμα περίμενα  το μελωδικό και  τρεμάμενο «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός...»,  έναν κρυφό φόβο μου δεν μπόρεσα να κρύψω μέχρι την ύστατη λυτρωτική  στιγμή της «αφής» και επιτυχούς μεταλαμπαδεύσεως: 
Πως τάχα ως … «αρχηγός κράτους» το Άγιον Φως, θα το ’σκαγε, θα μας παράταγε σύξυλους και έρημους, αναχωρώντας αίφνης με το προεδρικό λίαρ τζέτ για καμιά επείγουσα διπλωματική αποστολή! (Πράγμα το οποίον περιτράνως διεψεύσθη με το ηχηρό «Χριστός Ανέστη!», τις φωταψίες, τις φωτοχυσίες και τις γιορτινές κωδωνοκρουσίες που το συνόδευαν...).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου