Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

"Φτου ξελεφτερία!"




Ημερολόγια μοναστικής περιόδου

["ὡς στρουθίον μονάζον ἐπί δώματος"]





Πίσω από τη ζωγραφιστή αυτή πόρτα (έργο του Χρήστου Μποκόρου) βλέπω ένα φως. Από έξω μπαίνει το φως αυτό. Καλοκαιρινό, πλούσιο, φλεγόμενο που θα πονέσει τα μάτια όποιων το αντικρίσουν απερίσκεπτα με μιας χωρίς να το συνηθίσουν πρώτα.

Έτσι όμως θαρρώ πως θα βγούμε, από την κατάσταση αυτή που βρισκόμαστε τώρα, κάποτε. Όταν έλθει η ώρα... Θα πονέσουν τα μάτια μας και σχεδόν τυφλοί θα βαδίσουμε προτού να  αντικρίσουμε μιαν απέραντη ομορφιά εκεί που ποτέ δεν πιστέψαμε πως υπάρχει. Θα είναι τόσο πολύ το φως και τόσο μεγάλη η αγάπη μας για τον κόσμο και η δίψα μας για τη ζωή που δεν θα λογαριάσουμε καθόλου τη φτώχεια που θ' αναγκαστούμε να ζήσουμε. Κι ούτε που θα θυμόμαστε τον δύσκολο καιρό του εγκλεισμού. Όσος κι αν έχει περάσει.

Και σα να 'χουμε τελειώσει μ' έναν πόλεμο θα ακούσουμε το χαρμόσυνο "Δεύρο έξω!" Kαι  θα ξαναγεννηθούμε οι πάντες. 

Φωνάζοντας ομοθυμαδόν (και στεντορεία τη φωνή) "Φτου ξελεφτερία!" θα βγούμε!


 

5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω Πάνο (κατά το διαδίκτυο D), θα πρέπει να σου αναφέρω ότι τα τελευταία δυο χρόνια διαπιστώνεται αύξηση της βιταμίνης D στους Σκανδιναυούς και γενικώς στους Βορειο-Ευρωπαίους και δ ρ α μ α τ ι κ ή ελάττωσή της στους μεσογειακούς λαούς. Λες να φταίει αυτό για το ήδη ακριβό τίμημα των Νοτίων στην περίπτωση του ιού (σου);

      Διαγραφή
    2. Δημιουργήθηκε από Αφρικανικούς για να πάρουν τα ηνία από την δύση και την αναδυόμενη ανατολή. Λέγεται covid-19 επειδή η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2019 σε εργαστήριο στη Ζιμπάμπουε.

      Διαγραφή
    3. Καλά βρε Πάνο... Θες να το πάρουν πουθενά χαμπάρι ότι το είπαμε εδώ πέρα και να μας πλακώσουν στις συνεντεύξεις και να μας βάλουν στο στόμα τους. Κράτα μυστικά. Δεν βλάπτει...
      Κι εγώ αυτό πιστεύω μεταξύ μας: πως οι Αφρικάνοι ψάχνοντας να βγάλουν άκρη με Έμπολα, HIV κτλπ είπαν αγανακτισμένοι: Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλων... φίλων [=αλλοφύλων].
      Και τον ξαμόλυσαν!Και ιδού τ' αποτελέσματα...

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή