Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Ελληνικά, καρναβαλικά, σαρακοστιανά...

 

 


 

[…] Τις μέρες αυτές, δεν δικαιούμαστε να μένουμε σιωπηλοί και αδρανείς, έτσι δηλώνουμε παρόντες με τα λόγια του ιδρυτικού μέλους της Εταιρίας μας, μεγάλου ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη. Η Ε.Λ.Θ. ως πνευματικός οργανισμός που περιλαμβάνει στις τάξεις της την πλειονότητα των συγγραφέων και ποιητών της πόλης δηλώνει τον αποτροπιασμό της για τη βεβήλωση του Α.Π.Θ.

[Από την -αρκούντως «καρναβαλική»- ανακοίνωση της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης η οποία δεν κατέληξε μεν σε πορεία αλλά σε μια ηχηρή παραίτηση...]


Διάφορες «συλλογικότητες» ανά την χώρα θα συνεχίσουν το μεγαλύτερο καρναβάλι (που έλαβε… χώραν ποτέ, στην αληθινή  «χώρα του ποτέ») το οποίο θα πραγματοποιηθεί με ή χωρίς μάσκα (υποθέτω επί το πλείστον χωρίς). Τριάκοντα και μια πορείες έχουν προαναγγελθεί και θα προστεθούν στις εκατοντάδες άλλες που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί και στις οποίες διεκδικήθηκαν ζητήματα όπως το «να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», ή «τα δικαιώματα του πολιτικού κρατούμενου Κουφοντίνα» και άλλα καρναβαλικά παρόμοια.

Συνεπικουρούντων κομμάτων («όπου γάμος και χαρά»), φιλοσόφων, πολιτικών αναλυτών, συνταγματολόγων κλπ, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, και με την πανδημία παντού στη χώρα στο κόκκινο, θα προσπαθήσουν να σώσουν τα απειλούμενα με χρόνια ανήκεστο βλάβη, υπό το «πρόσχημα (!) της πανδημίας», ανθρώπινα δικαιώματα (όπως του οδοιπορείν, του συνέρxεσθαι κατά βούλησιν και όπου δει, του συναγελάζεσθαι, του θορυβείν, του καταλαμβάνειν —ότι προαιρείται βρ’ αδερφέ μ’ ο καθείς— του πτύειν, του… μολοτοφίζειν, του ραπίζειν τε και ραπίζεσθαι αναλόγως κ.ο.κ.) και τις ελευθερίες εν γένει  του Δυτικού ανθρώπου από την ιατρικοποιημένη πολιτική  καταστολή, την αστυνομοκρατία, τη δικτατορία του Μητσοτάκη και φυσικά τον καπιταλισμό που «είναι ο αληθινός ιός»…

Θαρρώ θα το διασκεδάσουμε μέχρι θανάτου...

Καλή Σαρακοστή!

 

 

 

11 σχόλια:

  1. Απλώς μέχρι θανάτου; Και πέραν αυτού. (Όλοι μαζί:) "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνειει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... ή όπως λέει και ο γνωστός συγγραφέας της [ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ!] "Δυστυχίας του να είσαι Έλληνας": "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! (Μην απελπίζεστε: Ας προσπαθήσουμε λίγο ακόμη…)"

      Διαγραφή
    2. Τώρα που ο εθνικός ήρωας άρχισε να τρώει και ζήτησε "συγνώμη", όλα θα πάνε καλά....

      Διαγραφή
    3. Την αγαπάει τη ζωούλα του. Αλλά ζήτησε και συγγνώμη;
      Φαντάζομαι από τους υποστηρικτές-στρατό του που τζάμπα προετοιμάστηκαν οι καημένοι για πόλεμο στους δρόμους...

      Διαγραφή
  2. Εύστοχος και απολαυστικός ο σαρκασμός σου, Νωντα. Αλλά σωπα, οπου να ναι θα σημάνουν οι καμπάνες... Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλειστήκαμε τόσο πολύ που δεν ακούμε τις (πάμπολλες) πένθιμες...Τόσο που αναρωτιέμαι αν χτυπούν πια..
      Λες να καταφέρουμε ν' ακούσουμε τις αναστάσιμες;

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στους λογοτέχνες της πόλης μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "συγχαρητήρια" το λες "ποιητική αδεία" να φανταστώ Γιάννη... Πράγματι ατυχής (λίαν απροσδόκητη) στιγμή.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά Νώντα. Είναι λυπηρό, οι άνθρωποι που υπηρετούν την λογοτεχνία από την Πόλη μας, να κάνουν τέτοιες ανακοινώσεις. Διαφωνώ με την ανακοίνωση και πιστεύω ότι θα διαφωνούν και πολλοί λογοτέχνες, από αυτούς που εκπροσωπεί η Ένωση.

      Διαγραφή
  4. Και μέσα στο διογκουμενο διχαστικο κλίμα, που αν δεν υπήρχε ως έννοια στάσης θα το είχαμε εφεύρει, καλούμαστε να διαλέξουμε στρατόπεδο; προτιμώ να κρατήσω την κριτική μου σκέψη εκτός συρματοπλεγματος. Και πάντως θεωρώ το ίδιο ντροπιαστική την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια με τους βανδαλισμούς εντός. Πενήντα σχεδόν χρόνια μεταπολιτευτικης δημοκρατίας και η πανεπιστημιακη κοινότητα δεν μπόρεσε να διαφυλάξει εαυτόν ώστε να μην φτάσουμε ως εδώ! Και τώρα λιθοβολουμε αλλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ξανά διχασμός. Όχι ξανά στο "κλίμα" του 2015...
      Moratorium σωφροσύνης και καταλλαγής. Ο εχθρός είναι αλλού!

      Διαγραφή