Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Οκτώ ασθενοφόρα στη ράμπα

 

 


 

[…] να ξέρεις όμως: άλλο πράμα του λόγου η μαστοριά

Κι άλλο η μαστορική της αγωνίας.

Όλα τραγουδούν στον πλανήτη

Λουλούδια πύραυλοι ασθενοφόρα κι αεροπλάνα

Γαϊδούρια μοτοποδήλατα ραδιόφωνα και ψαλτάδες

Νίκος Καρούζος, Οχυρούμενος με τ’ άστρα

 

Ναι, οκτώ ασθενοφόρα του «στόλου του ΕΚΑΒ». Και περιμένουν στην ράμπα του Ευαγγελισμού να αφήσουν τους διακομισθέντες και να ξαναφύγουν. Και αυτό προβάλλεται σαν ένα επιπλέον πειστήριο της ασφυκτικής κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία στην Αττική. Όποιος βέβαια γνωρίζει τον πληθυσμό της Αθήνας και μαζί συνειδητοποιήσει το που βρίσκεται ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού, καθόλου δεν θα απορήσει και δεν θα εκπλαγεί από το «μήνυμα» αυτής της φωτογραφίας…

Όμως, γιατί κανείς δεν εκπλήσσεται από το γεγονός πως οι κλίνες ΜΕΘ συνολικά στη χώρα ήταν σχεδόν 500 τον Μάρτιο του 2020 και σήμερα υπάρχουν ήδη καλυμμένες  680 με covid ασθενείς (σχεδόν υπερτριπλάσιες σε αριθμό να υποθέσω από τις διαθέσιμες για την ίδια κατηγορία ασθενών όταν ξεκίνησε η πανδημία);

Κι επίσης αναρωτιέμαι: Θα διαβάσουμε άραγε κάποια αρνητική κριτική για το ντοκιμαντέρ ασύδοτης  προπαγάνδας «Παρόντες» του κ. Αυγερόπουλου που προβλήθηκε προχθές σε livesteaming και μας στέρησε δυο σχεδόν  ώρες από την ζωή μας καθώς πειστήκαμε να την παρακολουθήσουμε; Εννοώ, τις προτροπές με τα συλλήβδην  διθυραμβικά σχόλια και τους πολλούς επαίνους.

Στην ταινία βέβαια αντί για ασθενοφόρα στην αρχή βλέπουμε μια νεκροφόρα και ομολογώ πως δεν κατάλαβα αν το πτώμα ήταν εκείνα τα πενήντα στρέμματα απούλητα καρπούζια στην Ηλεία ή αν οι θρήνοι που ακούγονταν ήταν για τον παραμερισμένο Κ. Βαξεβάνη και του Documento του, από την έκτακτη «Πέτσειο» ενίσχυση (την οποία βέβαια έλαβε μέχρι και ο εβομαδιαίως εκδιδόμενος  «Ιπτάμενος γουλιανός» της Κωλοπετεινίτσας, για να λέμε και του στραβού το δίκιο…).

 

 

1 σχόλιο:

  1. Πάντως εγώ απορώ ακόμη γιατί έπρεπε να πάρουν χρήματα τα ΜΜΕ αφού είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που κερδίζουν στην περίοδο της πανδημίας. Θα μου πεις και πως θα κάλυπταν τις λούπες του Κυριάκου; Έλα μου ντε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή