Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Θυμάστε που σας τα ’λεγα;»

 
 
«Το lockdown αυξάνει τα κρούσματα – «Ναι» σε άνοιγμα εστίασης & σχολείων»

Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας 

και Πληθυσμιακής Υγείας του πανεπιστημίου του Stanford

 

«Δε συμμερίζομαι καθόλου τους συναδέλφους μου, οι οποίοι λένε περιμένετε άλλες 10 μέρες και θα δούμε τα κρούσματα να πέφτουν. Με ποια λογική; Γιατί δεν έχουν πέσει μέχρι τώρα;»

 Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης

 

Δικαιώνονται άραγε τώρα οι κ.κ. καθηγητές  Ιωαννίδης [βλ. εδώ]  και Δερμιτζάκης [βλ. εδώ] που επανέρχονται, κουνώντας σχεδόν το δάκτυλο, στους εδώ (επιπόλαιους, αδαείς ή αφελείς;) συναδέλφους τους που λαβαίνουν μέρος στην προσπάθεια διαμόρφωσης κάποιας στρατηγικής κατά της πανδημίας; Η κατάσταση φυσικά είναι τραγική το κατανοούν οι πάντες. Στη Γαλλία όμως και αλλού στη Ευρώπη παίρνονται αυτή τη στιγμή αυστηρότερα μέτρα. Στη Γερμανία δεν θα χαλαρώσουν πριν τον επόμενο μήνα. Εδώ «σκεφτόμαστε μέτρα χαλάρωσης-αποσυμπίεσης». Το εμβολιαστικό κίνημα τραυματίστηκε βαθιά ύστερα από την ολιγοήμερη αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Astra Zeneca/Οξφόρδης σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κλπ λόγω των «θρομβογόνων παρενεργειών» και τις ήξεις-αφήξεις (και εννοείται ΚΑΘΟΛΟΥ πειστικές ή καθησυχαστικές) απαντήσεις από ΕΜΑ και WHO.

Τα ερωτήματα βέβαια παραμένουν: Υπήρξε ποτέ  ΚΑΝΟΝΙΚΟ lockdown στην Ελλάδα εκτός από αυτό του πρώτου κύματος; Ήταν  lockdown αυτό που ζήσαμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες όπου ο «κουρασμένος από τον εγκλεισμό κοσμάκης» στέλνοντας κατά διαόλου την [καταγγελθείσα σθεναρά!] «ατομική ευθύνη» και καταστρατηγώντας βάναυσα με κάθε ευκαιρία «τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας», όπου οι κραυγές «για να κερδίσουν τη ζωή τους οι γειτονιές» διατρανώθηκαν στις γνωστές πορείες, των οποίων μάλιστα την πολιτική ευθύνη ανέλαβαν συγκεκριμένα κόμματα; κορωνο-πάρτυ, συνάξεις, καρναβάλια κλπ ήταν σπάνια πράματα; Ποιός άραγε έβγαλε τον ιό... βόλτα;

Σκέφτομαι με δέος την ώρα όπου η, ούτως ή άλλως χαλαρή αίσθηση «περί ατομικής ευθύνης» του Έλληνα θα αρχίσει να φυλλορροεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια των… «αποσυμπιεστών» κ.κ. καθηγητών και λοιπών ειδημόνων που θα συνεχίσουν να ζουν βεβαίως «εις την ξένην». 

Ο ιός όμως τότε θα ενδημεί πλέον εδώ και ο κοπετός θα είναι πάνδημος… 

 

 

 



8 σχόλια:

  1. Άν μάθαμε κάτι από αυτή την εμπειρία είναι ότι η πολιτικοί καπελώνουν την επιστήμη ανάλογα με τα διάφορα εκπεφρασμένα ή / και μη συμφέροντα. Σε προσωπικό επίπεδο ο κάθε επιστήμονας υπηρετεί τον όρκο του ή τον ναρκισσισμό του. Κανείς δεν είπε ότι ο άνθρωπος είναι λιγότερο τέλειος απότι νομίζουμε. Με άλλα λόγια επειδή πήγαμε στο φεγγάρι πριν μισό αιώνα δε σημαίνει κάν ότι μπορούμε να χειριστούμε τη χρήση εμβολίων με υπευθυνότητα ανάλογη των περιστάσεων μισό αιώνα μετά. Απλά γιατί δεν ξέρουν ορισμένοι πότε να κρατούν το στόμα τους κλειστό. Η επιστήμη βασίζεται σε αλήθειες όχι σε πυροτεχνήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Addendum: βεβαίως ο τύπος φέρει τεράστια ευθύνη για τη διάδοση ψευδών και πομπωδών ειδήσεων. Όταν ανόητοι και εν πολλοίς απαίδευτοι επιστήμονες αγνοούν τα όρια γνώσης άρα και επιβολής άκυρου κύρους. Η επιδημιολογία είναι βασική στην ερμηνεία της κάθε ιατρικής ειδικότητας. Άν δέ γνωρίζεις πως «διαβάζονται» οι αριθμοί μπορείς να τρελάνεις τον κόσμο. Μέχρι σήμερα στην ιστορία μόνο ένας σκύλος έχει σκοτωθεί από μετεωρίτη. Αναλόγως η πιθανότητα να πεθάνει κανείς από θρόμβωση μετά το εμβόλιο είναι 0,00002%. Με βάση αυτό τον αριθμό ανεστάλησαν οι εμβολιασμοί εν μέσω παγκόσμιας μπουρδολογίας. Βούτυρο στο ψωμί των αντί εμβολιαστών. Μετά πώς να μη βρει έδαφος ο λύκος να φάει τα πρόβατα βγάζοντας τα από το μαντρί πούναι σκασμένα τα τσαμένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Νοσοκομείο "Μεταξά" στην Αττική 27 κρούσματα μεταξύ του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού. Εμβολιασμένοι στο... 55% (!!!)
      Μέχρι τα μέσα Απριλίου περιμένουμε να επισυμβούν 4-5.000 ακόμα θάνατοι. Το "καλό" σενάριο σβήστηκε για τη χώρα μας. Τώρα γράφεται άλλο. Αν βοηθήσει λίγο και η αξιοσέβαστος επιστήμη της "επιδημιολογία" με τις εμμονικές προτάσεις της
      μπορούμε και χειρότερα...

      Διαγραφή
    2. Ο δε κ. Γ. Ιωαννίδης σπουδαίος φυσικά επιστήμονας και πολύ καλλιεργημένος άνθρωπος έχει κάποιο πλεόνασμα ναρκισσισμού από το οποίο έχει παρασυρθεί επανειλημμένα. Θα πρέπει να μας λέει, διευκρινίζοντας τηρουμένων των αναλογιών, για "lockdown όπως αυτό επινοήθηκε- υλοποιήθηκε/τηρήθηκε" στην Ελλάδα (και απέτυχε...) και όχι γενικώς. Άλλο το lockdown στην Κίνα, άλλο στις ΗΠΑ, άλλο στην Ελλάδα και...άλλο στις συνοικίες των Ρομά (άλλο κράτος...)!

      Διαγραφή
  3. "διατρανώθηκαν" αυτή η λέξη εκφράζει το πνεύμα του "κουρασμένου" περιηγητή με τον καφέ στο χέρι, στη χώρα του ΛοκDown.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λίαν εκνευριστική αυτή κατάσταση,
      Θα χειροτερέψει σύντομα...

      Διαγραφή
  4. Χειρότερο όλων είναι ότι ειδικοί επιστήμονες προσπαθούν να κάνουν κοινωνούς άπαντες τους άσχετους συμπολίτες οι οποίοι αφού παρεξηγήσουν τα πάντα βγάζουν προσωπικές διαγνώσεις αισθανόμενοι ειδικότεροι των ειδικών. Έτσι είναι, το "όπου λαλούν πολλοί κοκόροι" κανείς δεν το εκτίμησε σωστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό προσπαθούσα να πω αλλά δε μιλάω καλά τα Ελληνικός πια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή