Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Αισιόδοξη ανο(η)σία


                     

Ο νεομάρτυς Τζόκοβιτς —ό και Mr NoVax καλούμενος— είχε κολλήσει, λέει, στις 16 Δεκεμβρίου covid (προσεκόμισε και πιστοποιητικό επ’ αυτού να ξεγελάσει τους μπούφους της «Αστραλίας») αλλά συνελήφθη εν ταις ημέραις εκείναις σε φωτογραφίες να μετέχει σε κοινωνικές συναθροίσεις... Αδιάφορος για μεταδόσεις κ.α. σαχλαμάρες. Νόμιζε δηλαδή, ο περί ου ο λόγος, πως η βλακεία αποτελεί  διαβατήριο. Αμ, δε… Κάτσε τώρα ν’ αγναντεύεις, στο μοτέλ  με τους κοριούς, τα καγκουρώ  από το παράθυρο  ή γύρνα πίσω μείον 4.5 ...«μύρια». Η εξαργύρωση πόντων στο διεθνές παρατηρητήριο της ανο[η]σίας των anti-Vax προφανώς δεν ισχύει τουλάχιστο στη συγκεκριμένη  χώρα. Όπως και στο τένις υπάρχει πάντα διαιτητής ος πάνθ’ ορά. Δίκης οφθαλμός.

     Γιατί άραγε αντιστέκονται τόσο σθεναρά απέναντι στη διασπορά της «αθώας» omicron  σ’ αυτή τη χώρα-Ήπειρο;

     Με ανησυχεί, να την πω την αμαρτία μου, η αισιόδοξη ανοησία στη Δύση που στην Ελλάδα μας έρχεται (ακαίρως) παραφουσκωμένη. Είναι (λέει) η «ο» μια μετάλλαξη που δεν προκαλεί σοβαρή νόσηση παρά την υψηλή της μολυσματικότητα και δεν ασκεί σκληρές πιέσεις —προς το παρόν— στα συστήματα υγείας. Μάλλον όμως παρακάμπτει την ενεργητική ανοσία των εμβολίων (δηλ. για το αρχικό στέλεχος «α» που κάνουμε ως τώρα και που, με την 3η δόση του,  βοήθησε και στην «δ» μετάλλαξη) και μπορεί να κάνει επαναμολύνσεις.  Έχει όμως επικρατήσει η αισιόδοξη άποψη πως σύντομα η πανδημία θα παίζεται με όρους ενδημίας. Ενώπιος -ενωπίω. Πάλι θα πεθαίνουμε («όχι τόσο όμως»).

Στην Ελλάδα ούτως ή άλλως —ανεξαρτήτως «δ» ή «ο»— έχουμε κατακτήσει το ρυθμό μας: 60-70 άτομα την ημέρα τραβούν κατά τις ουράνιες μονές σα να λέμε δηλαδή 6-7 χωριά των Ζαγορίων σβήνουν καθημερινά από το χάρτη δίνοντας χώρο στις καφέ αρκούδες της Πίνδου. (Σχεδόν μια πόλη σαν το Κιλκίς ή την Καστοριά εδώ και δυο χρόνια «πήγε στα τσακίδια»).

Αλλά η αισιοδοξία, ένθεν κακείθεν, αισιοδοξία…  Θα αποκτήσουμε μικτό τείχος ανοσίας (αλλά πως με έναν ιό που δεν ξέρουμε αν την λαμβάνει αυτήν «υπόψη του»;). Παρά τα ερωτηματικά πολλοί είναι όσοι αποφάσισαν ότι το να κολλήσουν  θα τους γλιτώσει από τον εφιάλτη. Τέταρτη Ηρωϊκή έξοδος του Μεσολογγίου… Μακάρι να τελειώσει με ένα παιχνίδι σαν κι αυτό το «θέμα»  μας. Όλοι θα έχουν δικαιωθεί. Και αυτοί που τσαντίζουν τον Μακρόν (ανοησιολογούντες) και αυτοί που θα τρέχουν κάθε 6-7 μήνες με ανασηκωμένο το μανίκι (ανοσοποιούμενοι)…

 

 

 

5 σχόλια:

  1. Συνάντηση πριν από τέσσερις μέρες στην λαϊκή αγορά: "Γεια!" "Γεια!" "Νοσήσατε;" "Όχι." -"Θα νοσήσετε!!!". Αντί για καλή χρονιά, η κυρία... Ευτυχώς, δηλαδή, που φορούσε και μάσκα...Τέτοια ευχή δεν την έχω ματακούσει! και εύχομαι ολόψυχα να ΜΗΝ ΝΟΣΗΣΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρός το παρόν αυτό που εντυπωσιάζει είναι το τοίχος ανοησίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κανείς δεν ανησυχεί για όλα αυτά από τα self-test τα πλαστικά, αλλά και τις μάσκες τι επίδραση θα έχει στο φυσικό περιβάλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράπλευρη απώλεια...
      Στο τέλος όμως πιστεύω πως θα προμηθευτούμε μόνιμο ειδικό σκάφανδρο και θα μας θάβουν κι όλα μ' αυτό...

      Διαγραφή