Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Φίδι που ποτέ δε κρύφτηκε. Άρκτος που ποτέ δεν κοιμήθηκε.



      Ο Β. Πούτιν σε έναν από τους δώδεκα  άθλους του Ηρακλή (Η ζώνη της Ιππολύτης)

 όπως τους παρουσίασε ένας θαυμαστής του γιορτάζοντας τα 64 χρόνια του Αυτοκράτορα.


Η χώρα του εκτρέφει την πλέον κραταιά ολιγαρχία του μαύρου χρήματος στον κόσμο. Η δημοκρατία του η πιο κολοβή και ανελεύθερη ύστερα από την σκοτεινή Κινέζικη και αυτήν του Βορειοκορεάτη μπέμπη. Αν μετρήσει τους ακραίους εθνικιστές και τους …ναζιστές (σε κανονικές εκλογές λέμμμμε ντε!) στη Ρωσία θα τους βρούμε σε ποσοστά που τσακίζουν κόκαλα (ή κεφάλια-αναλόγως). Και βέβαια ούτε που το φαντάζεται ο νέος Χίτλερ, πόσοι ήρωες θα προκύψουν από τους «ναρκομανείς» Ουκρανούς με την πανάθλια εισβολή του εκεί, και πόσα δεινά θα προκαλέσει στην ομοιογένεια της αυτοκρατορίας του το εγχείρημα...

Η χώρα του διακινεί συστηματικά τόσα fake news, λαϊκίστικο λόγο και συνωμοσιολογικό υλικό από ότι διακινεί ο υπόλοιπος πλανήτης μαζί. Δηλητηριάζει ή φυλακίζει τους πολιτικούς αντιπάλους του, δολοφονεί δημοσιογράφους, φυλακίζει και εξουδετερώνει επιχειρηματίες «που δεν συμμορφώνονται». Είναι ο πιο πλούσιος Ρώσος επί γης. Ζει σε παλάτια με χλιδή απροσμέτρητη. Είναι ισόβιος Πρόεδρος, Άρχων, Αυτοκράτωρ πασών των Ρωσιών, βασιλεύς Αρχιεπίσκοπος, Ισόθεος. Διανύει την τρίτη δεκαετία της θητείας του.

Και κατηγορεί επιτιθέμενος τους Ουκρανούς για …ναζιστές (με 2.5 % εξακριβωμένο το σχετικό ποσοστό σε κανονικές εκλογές). Ο Βλαδίμηρος Πούτιν επιτίθεται στη Δύση, στη λογική, στην ειρήνη, στον ανθρωπισμό, στο διεθνές δίκαιο, στην ιστορία, στη μνήμη. Φίδι που ποτέ δε κρύφτηκε. Άρκτος που ποτέ δεν κοιμήθηκε.

Σειρά λέει έχουν Βαλτικές χώρες, Φινλανδία, Σουηδία. (Και για νάρθουμε και στα δικά μας,  όταν οι ασκοί του Αιόλου πνεύσουν …αρμοδίως: Κύπρος- Αιγαίο-Ελλάδα).

Μπαίνουμε επαξίως στον καιρό του ξινόχορτου και της πικραλίδας…

 

 

 

 

7 σχόλια:

  1. Το εξαιρετικά επώδυνο είναι ότι μετά τους Α’ΠΠ, Β’ΠΠ και το τέλος του ΨΠ οι λαοί που ενεπλάκησαν σε αυτούς κατάφεραν να έχουν ηγέτες ανίκανους να συνομιλήσουν μεταξύ τους αλλά και να παραδεχτούν τις αλήθειες που οδήγησαν στους ως άνω πολέμους. Και τώρα βρισκόμαστε πλησιέστερα απο ποτέ μπροστά σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα. Που νομίζαμε ότι αποσοβήθηκε το 1990. Αλλά που κανείς από τους ηλίθιους που κυβερνούν αυτή τη στιγμή δεν δύναται να αντιληφθεί ως πιθανή δυναμική εξέλιξη του Ουκρανικού. Στην τελευταία περίπτωση δε θα υπάρξουν μελετητές για να φιλοσοφήσουν άνευ μαλακίας... Στην καλύτερη περίπτωση το Ουκρανικό θα ειπναι το τέλος της μεσαίας τάξης και μιά απέραντη ανέχεια και ανασφάλεια που ξεκινάει από το «τέλος» της πανδημίας και θα ολοκληρωθεί με πενία, κατάργηση συντάξεων κλπ. Αλήθεια πόσοι θα χάσουν τα ανάλογα στο Πουτινικό κράτος;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατρέ τι λες ? Δεν διαβάζεις τι γράφεις ο Αρβανίτης, βουλευτής ? Για σκέψου το λιγάκι σε παρακαλώ... Ο "ενημερωμένος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α δεν τον λαμβάνω υπόψη.. Άκου λίγη ώρα OPEN TV του Ιβάν και θα μπεις στο νόημα καλέ μου Γιώργο...

      ΥΓ. Λίγο η άρνηση του εμβολίου στους καλόγερους , λίγο ο Άγιος Βλαδίμηρος θα το χάσουμε όπου νάναι και το Άγιον Όρος...

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή εγώ τον λαμβάνω υπόψη και δεν το ήξερα
      ;

      Διαγραφή
  3. Τα επικείμενα

    Νομίζω ότι ήρθε η ώρα
    Τρέχουν οι πόλεμοι ποντίκια οι άνθρωποι
    Ζητούν τώρα ειρήνη
    Ποιοι;
    Μολυσμένο αίμα σάπια γη
    Γεννάει ξανά τη μαύρη χολέρα
    Πόλεμος ακολουθία λοιμού
    Αναπνέω ναι, αλλά ζω;
    Ζωή σε κουβούκλιο σίδηροπετάσματος

    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή