Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Να φύγει, τώρα, η ΔΕΘ από τη Θεσσαλονίκη!

 


Επιτέλους! Mια αναπεπταμένη ελληνική σημαία της προκοπής, σε ζοφερό όμως περιβάλλον: Το ξεραμένο δέντρο της Τσιμισκή, η μαύρη πλαστική σακούλα σκαρφαλωμένη στα κλαδιά…

Κάθε Σεπτέμβριο τα ίδια. Πήζουμε. Φέτος ένας λόγος παραπάνω που μας έχουν ξεμείνει, διόλου ευάριθμοι, Βαλκάνιοι επί το πλείστον, ακροτελεύτιοι τουρίστες που γυροφέρνουν στην Τσιμισκή και τις λοιπές εμπορικές οδούς κλονίζοντάς μας τα νεύρα (γιατί «η εργασία» μας στέρησε προ πολλού την ξαπλώστρα,  τη βερμούδα, τη σαγιονάρα και την ανεμελιά).

Κουστουμάτοι παρεπιδημούντες, επίσημοι και ημιεπίσημοι, συρρέουν για τα εγκαίνια της επαράτου ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του εκάστοτε Πρωθυπουργού  (τάματα στον ξυπόλητο λαό) και τις αντι-εξαγγελίες (φωτιά και μπούρμπερη όλα!) του εκάστοτε αρχηγού της αντιπολίτευσης. Χάος στην πόλη. Παιχνίδι για ανθρώπους με δυνατά νεύρα και αντοχές. Και με περίσσευμα χρόνου. Το κέντρο περίκλειστο-σιδερόφρακτο. Μετανάστευση χιλιάδων ενστόλων, διαδηλώσεις, φωνασκίες, συχνότατα βιαιοπραγίες. Φέτος μέχρι τα νεαρά λουστρίνια  της ΟΝΕΔ θα κάνουν το Φεστιβάλ τους στην Αριστοτέλους. Οι γαυριώντες του ΠΑΜΕ και των λοιπών …ροπαλικών δυνάμεων θα βρίσκονται επί ποδός εις τα πέριξ.   

Λέω σε όλους ένα ειλικρινέστατο: «Βρε δεν πάτε κατά διαβόλου  για κάμποσο καιρό; Νισάφι. Η υπομονή των κατοίκων αυτής τη πόλης εξαντλήθηκε προ πολλού. Καιρός να βρείτε κανένα άλλο μέρος να παίζετε το ανούσιο και τόσο βλαπτικό παιχνίδι σας!»

 

ΥΓ. Δεν ξέρω αν το πήραν χαμπάρι όλοι αυτοί οι …εορτάζοντες,  αλλά μόλις χτες ο «φίλος» αμερικανός ΥΠΕΞ  κ. Μπλίγκεν με το ΝΑΤΟ-ικό αμφίβιο Στόλτενμπεργκ ζήτησαν να προχωρήσουμε σε διάλογο με τους Τούρκους για τις διαφορές μας.

Στα αγγλικά blink & blinking είναι το βλεφάρισμα, με λίγη καλή θέληση και το μαγκιόρικο σφάλισμα του ματιού («do it!, άντε τώρα, προχωράτε!»). Κι εμείς: μαλλί της γριάς, μαύρη μπύρα και λουκάνικο, εξαγγελίες και εκτόνωση, γύρω από τη ΔΕΘ σε μια χαυνωτική επανάληψη…

 

 

 

 

5 σχόλια:

  1. Σκίζεις με τις λέξεις τα αποστήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μαύρη μπίρα και το λουκάνικο είναι παλαιάς εποχής δρώμενο. Δεν νομίζω να έχει και τώρα. Έχει όμως το μεταπολιτευτικό φρούτο των επαγγελματιών διαδηλωτών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβά πλέον και τα δυο.
      Και το (φτηνιάρικο) φαστ φουντ και το δρώμενο...

      Διαγραφή