Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

«Μύδια αχνιστά!»




«Μόλις το 40% των θανάτων στην Ελλάδα που αποδόθηκαν στον κορονοϊό το 2020 οφειλόταν αμιγώς στην Covid-19, όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Τα νέα δεδομένα ουσιαστικά ενισχύουν το επιχείρημα ότι στην προσπάθεια πλήρους καταγραφής των επιπτώσεων της πανδημίας η Ελλάδα καταχώρισε ως θανάτους Covid πολλές απώλειες οι οποίες θα μπορούσαν εύλογα να αποδοθούν σε άλλα παθολογικά αίτια, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η θέση της στις παγκόσμιες κατατάξεις. Σύμφωνα με τα αναλυτικά δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία ακολούθησε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το πρώτο έτος της πανδημίας 5.028 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας έχοντας προβληθεί από τον κορονοϊό.Ωστόσο, εξ αυτών μόνο 2.061 δεν έπασχαν από κάποιο υποκείμενο νόσημα, άρα ο θάνατός τους μπορεί να αποδοθεί ευθέως στον ιό. Αντίθετα, τα υπόλοιπα τρία πέμπτα των θανόντων παρουσίαζαν σοβαρή συννοσηρότητα. » [Πηγή: Protagon.gr]


Μα τι είναι αυτές οι ηλιθιότητες; Σε απευθείας αναγωγή, και με δεδομένο πως μόλις μετά το καλοκαίρι του 2022 αρχίσαμε να μετράμε σύμφωνα με τα κριτήρια του ΠΟΥ τους νεκρούς από  covid-19 στα Νοσοκομεία της χώρας, θα πρέπει οι περί τις 40.000 νεκροί της τριετίας που παρήλθε και που «χρεώθηκαν» αδίκως στην λοίμωξη από τον SARS -CoV-2 θα πρέπει να περιοριστούν στις 16.000 ή και λιγότερο. Άρα  με το 60% του πληθυσμού να έχει μολυνθεί/έρθει σε επαφή με τον ιό, και σχεδόν ένα ίδιο ποσοστό να έχει πλήρως εμβολιαστεί, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ θνησιμότητα είναι αμελητέα. Άρα, αδίκως τα σκληρά μέτρα, αδίκως οι εγκλεισμοί, οι «αντιδημοκρατικές υποχρεωτικότητες», οι «ρατσιστικοί αποκλεισμοί» ανεμβολίαστων, αμάσκωτων  και νοσούντων, τα υποχρεωτικά τεστ στους χώρους εργασίας, τα καταξοδέματα σε μοριακά ή rapid test,  σε αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, αποστειρωτές-καθαριστές αέρος κλπ. Τζάμπα και οι «διαθεσιμότητες» των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Είχαν δίκιο λοιπόν όσοι «θαρρετά» έλεγαν τη γνώμη τους πως «πεθαίνουν από κάτι άλλο και  πληρώνουν τους συγγενείς τους  για να τους επιτρέψουν να τους καταγράψουν ως θύματα της πανδημίας», πως «είναι ηθοποιοί» αυτοί που παίζουν στις ΜΕΘ (όπως και η γη είναι επίπεδη και πως η κατάκτηση της σελήνης έγινε σε στούντιο κλπ.). Και τούτο δω της ΕΛΣΤΑΤ τέλος πάντως μας λέει πως η κυβέρνηση με υπουργό υγείας τον Πλεύρη τα κατάφερε μια χαρά και φεύγει από πάνω της το άγος της κακής διαχείρισης με τους σκληρούς δείκτες να φέρνουν τη χώρα σε μια από τις χειρότερες παγκοσμίως θέσεις από πλευράς θνησιμότητας…

Να σου την λοιπόν τώρα η ανεξάρτητη αρχή να καταστρώνει αυτή την περίεργη retrospective στατιστική… Εννοείται πως εκτός από τη σοβαρή συννοσηρότητα (ανοσοκαταστολή, καρκίνος, καρδιαγγειακή νόσος) «το υποκείμενο νόσημα» κατά κανόνα είναι: τρίτη ηλικία, παχυσαρκία, υπέρταση, σακχ. διαβήτης. (Αυτά όμως, σύμφωνα με το επίπεδο της ιατρικής περίθαλψης της χώρας,  αποτελούν λόγους αυξημένης νοσηρότητας και όχι συντριπτικής θνησιμότητας σε ενδεχόμενη επαφή με έναν ιό όπως SARS-CoV-2).

Πείτε επομένως αγαπητοί πιο καθαρά αυτό που θέλετε να πείτε χωρίς αφήνετε την ΕΛΣΤΑΤ να εξευτελίζεται: Πως η πίτα στις εκλογές είναι μικρή για την χαρίσουμε εδώ και κει. Μας χρειάζονται τα «αντισυστημικά» ψηφαλάκια (Βελοπουλικά, Τραγκικά, χρυσαυγίτικα, των φανατικών παραχριστιανικών ομίλων, των παπαδίστικων και καλογερικών λαοσυνάξεων, της σάρας και της μάρας κλπ.). Και επομένως, «πετάμε χαρταετό» και καθαρίζουμε …μύδια για μια καθώς πρέπει Καθαρή Δευτέρα μετά την (όποτε και αν) Κυριακή των εκλογών.

Αυτό δεν θέλετε να μας πείτε;

 

 

 

8 σχόλια:

  1. Αναδρομικές στατιστικές αναλύσεις ας κάνει όσες θέλει η ΕΛΣΤΑΤ, η κυβέρνηση και όλοι οι γελοίοι που εμπλέκονται στο φτιασίδωμα της θνησιμότητας από την πανδημία. Στον πρώτο κόσμο ο γενικός πληθυσμός έχει και καρδιοπάθειες και καρκίνους και φλεγμονώδη νοσήματα και εγκεφαλικά και επιζεί με αυτά επί ίσοις όροις με τους «υγιείς»μέχρι βαθειά γεράματα. Δηλαδή όλοι οι παραπάνω θα πέθαιναν έτσι ή αλλιώς; Τι ανοησίες είναι αυτές;
    Αν τα λέγαν αυτά εδώ οι δικοί μας κλόουν θα τους παίρναν με τις λεμονόκουπες. Ας συμμαζευτεί η ελληνική κυβέρνηση λιγάκι γιατί θα γελάνε κι οι κότες μαζί της σε λίγο.
    ΥΓ. Η έκφραση «είναι καραγκιόζης» αποδίδεται ως “he or she or they! is a clown”😅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μισγάγκια Απερινόητοι ρε ανόητοι κραυγάζω…🤡🤡🤡🤡🤡🤡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον πρώτο ενάμισι χρόνο που συνέβησαν πολλές πνευμονίες από τον COVID 19 ο ιός δεν αστειευόταν. Καλώς έγιναν τα τρία αρχικά εμβόλια. Από τη στιγμή που λόγω μεταλλάξεων ο ιός δεν προκαλεί πνευμονίες η φοβία νόσησης είναι υπερβολική και κάτι δεν στέκεται καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα δεν προκαλεί πνευμονία;;;
      Ο επίμονος βήχας ενάμισι μήνα μετά τη νόσηση... Οι εκατό νεκροί ανά εβδομάδα με τον "νέο τρόπο καταγραφής" (που σημαίνει 300 τουλάχιστον τη βδομάδα και επομένως 1500 το μήνα...). Το post covid syndrome? Το έντονο σύνδρομο κόπωσης;;;

      Διαγραφή
  4. Τα αυτονοητα πραττουν τώρα νομιζω, ως γιατρος που είστε αγαπητε , πιστευω οτι θα συμφωνησεται μαζί μου, οτι για να αποδοθεί ενας θάνατος, σε covid,θα πρεπει να συνοδευεται απο εκδηλωση πνευμονίας και εξ αυτης να καταλήξει ο ασθενής. Το οτι κατι ειναι σάπιο στο βασίλειο της δανιμαρκίας, ελληνικής και διεθνούς, δεν χωράει αντίλογος. Απο την αλλη και ως άνθρωπος με ευρεία γνωση της ιστορίας οπως και εσεις άλλωστε, πιστεύω πως σε σχεση με τις πανδημίες που κατα καιρούς ταλαιπώρησαν τους κατοίκους του πλανήτη, απο το λιμό των Αθηναίων το 403 πχ, ως την ισπανική γρίπη του 1916, ετούτη μονον ως τέτοια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς πολυ σπάνια βλεπουμε να νοσουν και να πεθαινουν καθόλα υγιη άτομα, οπως κατα κόρον συνεβαινε με τις μεχρι ως τωρα, γνωστές πανδημίες (χαρακτηριστικά η ισπανική γρίπη προσέβαλλε άτομα απο 40 ετων και κάτω), και αυτο παρατηρηθηκε και πριν τους μαζικούς εμβολιασμους, καθως και τα πρωτοφανη στα παγκόσμια χρονικά, μέτρα εγκλεισμου και υποχρεωτικότητας ιατρικών πράξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, και βέβαια η covid 19 ΔΕΝ προκαλεί ΜΟΝΟ πνευμονία. Τα παθοφυσιολογικά και παθολογοανατομικά χαρακτηριστικά της προσβολής αφορούν ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ το αγγειακό δίκτυο της μικροκυκλοφορίας. Πρόκειται για ΑΛΗΘΗ α γ γ ε ι ί τ ι δ α. Κατά συνέπεια οι προσβολή του τριχοειδικού πλέγματος των κυψελίδων, των αγγείων της καρδιάς , των περιφερικών νεύρων και του Κεντρικού νευρικού συστήματος κλπ κλπ είναι η αιτία της πολυστημικότητας της νόσου (πνευμονίες βεβαίως αλλά και καρδιακές επιπλοκές με περικαρδίτιδα, μυοκαρδιοπάθεια, έμφραγμα, εγκεφαλικά έμφρακτα, μυελοπάθειες, απομυελίνωση του νευρικού συστήματος, Guillain Barre syndrome, κλπ, , κλπ, κλπ). Αφήνω κατά μέρος τη λυπηρή ιστορία της long-covid & των post-covid syndromes. Σας πληροφορώ ότι μόνον η νευρολογία της covid-19 θα αποτελεί σύντομα ξεχωριστό textbook . Όθεν θα διδαχθούμε εξ αυτής πολλά άπαντες.
      Θέτω το απλό ερώτημα: Ένας ασθενής με Υπέρταση, την οποία ρυθμίζει με φάρμακα-δίαιτα κλπ., πεθαίνει από την υπέρτασή του; Όχι βέβαια. Απλώς αυτή αποτελεί συνδυαστικό επιβαρυντικό παράγοντα κινδύνου για αγγειακά κ.α. συμβάματα στο μέλλον. Ξάφνου με την πανδημία στην επόμενη φάση της αναγορεύεται σε αίτιο θνησιμότητας και όχι νοσηρότητας. Αν δηλαδή περάσει το κρίσιμο όριο της εβδομάδος περίπου (τόσο θαρρώ έχει ορισθεί) από τη νοσηλεία όπου διαγνώσθηκε θετικότητα στον SARS CoV 2 και ο ασθενής αποβιώσει λέμε πως πέθανε επειδή είχε υπέρταση και όχι covid.... Ασθενής που πεθαίνει μετά ένα μήνα σε ΜΕΘ ύστερα από πνευμονία covid δεν καταγράφεται ως θάνατος covid… Αυτά κατά τη γνώμη μου είναι τραγελαφικά. Εξυπηρετούν πολιτικές και όχι τη αλήθεια μα ούτε και την επιστήμη την τιμούν.

      Διαγραφή
    2. Εχχχχ… Πως τα φέρνει η ζωή!!! Ήρθε σήμερα φίλος στο ιατρείο. Μου είπε πως πριν 10 μέρες πέθανε ο πεθερός του. Ήταν 81 ετών. Τον Δεκέμβριο έσκαβε και συγύριζε το κτήμα του. Ζωηρός άνθρωπος. Πρώτο δεκαήμερο του Ιανουάριου πυρετό τρεις μέρες, δύσπνοια-χαμηλό οξυγόνο- νοσοκομείο -νοσηλεία με covid. Σε μια εβδομάδα επιδείνωση της πνευμονίας του -διασωλήνωση. Μετά από20 μέρες βγαίνει από τη ΜΕΘ με τραχειοτομία. Μετα λίγες μέρες επιδεινώνεται επαναδιασωληνωνεται και σε τρεις μέρες πεθαίνει. Η διάγνωση: «Πολυοργανική ανεπάρκεια-σηπτική καταπληξία». Φυσικά και πέθανε από covid όμως… Με τα σημερινά δεδομένα πεθαίνουν 100 κ.μ.ο. άνθρωποι την εβδομάδα. Με την υποκαταγραφή που αναμφίβολα γίνεται οι νεκροί σε αναγωγή αυτοί είναι υπερδιπλάσιοι άρα 1.000 περίπου το μήνα ήτοι 12.000 το χρόνο. Καταλαβαίνει επομένως κανείς τι θα πει «συμβίωση με τον ιό» και ποια η συμπαιγνία…

      Διαγραφή
  5. YΓ. Χρειάστηκαν ...35 μέρες για να αρνητικοποιηθεί το τεστ του αποδημήσαντος. Πέθανε αρνητικός στον covid τελικα αλλα ...α π ό c o v i d !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή