Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

26η & 28η Οκτωβρίου και διαταραχές μνήμης…

 


 


 

Ποιος απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη;  Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!

Ποιος είπε το ΟΧΙ στον Μουσολίνι;  Μα… Ο ΛΑΟΣ!

Και ας πάσχιζε ο Διονύσιος Σολωμός με κείνο το

θαυμάσιο: ἐθνικό εἶναι ὅ, τι εἶναι ἀληθές...

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

2 σχόλια:

  1. Εγώ έχω πίστη στον Τσιμπίδαρο…αφού το λέει ο Τσιμπίδαρος θα τρέχουμε να ψάχνουμε δώθε κείθε;
    Τσιμπίδαρος και ξερό ψωμί!!!!
    Για όχι και τέτοια πράματα δεν ξέρω. Εγώ εβόσκαγα τα πρόβατα εδώ επαραπέρα. 😩😂😩😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότης Τσιμπιδάρος. Βουλευτής με όλους τους Βενιζέλους. Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βενιζέλου (του Μεγάλου) το 1928-1932. Αυτά τα γράφει βεβαια την περίοδο αυτήν. Όπως και ο Βενιζέλος το περίφημο τηλεγράφημα «Σας διατάσσω» (να προχωρήσετε προς Θεσσαλονίκη) προς το Βασιλιά αρχιστράτηγο Διάδοχο το ανέσυρε στη Βουλή των Λαζάρων το 1917 για μια και μοναδική φορά…
      Ο Βενιζέλος όμως υπήρξε εκείνην περίοδο και Υπουργός Στρατιωτικών (μέχρι το 1915). Δεν ήξερε ότι η καταστροφική μάχη στο Σόρoβιτς (Aμύνταιο) θα μπορούσε να στοιχήσει την αποκοπή τους στρατού από τον εφοδιασμό του; Δεν γνώριζε ότι οι Τούρκοι ανασυντάσσονταν στο Μοναστήρι; Και άρα η κίνηση του στρατού προς βορρά ήταν αναγκαία κάποια στιγμή; Η ολιγωρία πράγματι συνέβη στη διαδικασία εισόδου στη Θεσσαλονίκη γιατί ο Κωνσταντίνος ήλπιζε σε μια άνευ όρων παράδοση της πόλης. Η πόλη κινδύνεψε να πάθει ότι τα Γιαννιτσά. (Ξεθεμελιώθηκαν και καήκαν…).
      Ήρθε θαρρώ η ώρα να διαβάσεις τα «Κρυμμένα» του Δραγούμη που τάχεις και αραχνιάζουν. (Τι σόι Θεσσαλονικιός είσαι ωρέ συ;;;).

      Διαγραφή