Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

"Η ελεγεία ένος παράλογου κόσμου"






[...] Όμηρος τού λέει ότι οι άνθρωποι στο σούπερμαρκετ δεν είναι υπεύθυνοι. «Είστε υπεύθυνοι, εσείς τους χρηματοδοτείτε, εσείς τους ψηφίζετε, εσείς πληρώνετε φόρους» απαντά. Όταν ο όμηρος του λέει ότι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρους, αυτός του απαντά ότι «δεν είστε υποχρεωμένοι, εγώ δεν πληρώνω φόρους».
Στο τέλος, ο άνδρας που φέρεται να είναι ο Κουλιμπαλί λέει πως «δεν καταφέρνουν ποτέ να μας νικήσουν, όπου και να πήγαν δεν το κατάφεραν, επειδή ο Αλλάχ είναι μαζί μας».

                                                                                                                   (Οι εφημερίδες) 


[...] "Ο καιρός των δολοφόνων θα έρθει, προφήτευσε ο Ρεμπώ. Ο φονιάς, ο δολοφόνος είναι το ομολογημένο ή ανομολόγητο ιδανικό για πολλούς από μας. Έχουν λεχθεί τόσα και έχει τόσο δικαιολογηθεί η βία, ώστε να τη τώρα πανίσχυρη, ανίκητη" [...]

                      Ευγένιος Ιονέσκο "Η ελεγεία ενός παραλογου κόσμου" (Ροές)


   Έχω διαβάσει τόσα αυτές τις μέρες κι έχω ακούσει -απ' όλες τις πλευρές- πολύ περισσότερα, άλλα με φανερά ή υποσημαινόμενα, ανώδυνα αλλά ακόμα και φρικτά υπονοούμενα, πίσω από τις γραμμές των εντύπων ή το έρκος των οδόντων, ύστερα από την επίθεση στο Παρίσι από τους φανατικούς του Ισλαμικού κράτους.
   Ήξεις -αφήξεις ερμηνείες, συναιρέσεις, συμψηφισμοί, εξισώσεις κι άλλοτε ολότελα ανήθικοι συνειρμοί...

    Κρατώ όμως ως μνημείο, ανεγκεφαλίας και ΥΠΟΠΤΟΥ στρουθοκαμηλισμού, την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ δήλωση του προέδρου της "Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας":


[...] "H Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος καταδικάζει το αποτρόπαιο γεγονός που συνέβη την Τετάρτη στο Παρίσι (...)  πρέπει να βρούμε ποιός πραγματικά είναι πίσω από τέτοιες προβοκάτσιες κατά του Ισλάμ, οι οποίες σκοπό έχουν να ενισχύσουν την ακροδεξιά στην Ευρώπη (...). 

Δεν πιστεύω πως το συγκεκριμένο τρομοκρατικό χτύπημα έγινε από Ισλαμιστές, αλλά πιθανότατα από μυστικές υπηρεσίες και ο λόγος είναι ότι ο κ. Ολάντ ψάχνει τρόπο να ανακάμψει δημοσκοπικά, αφού βρίσκεται κάτω από το 20%, καταπολεμώντας δήθεν την τρομοκρατία» .

και παρακάτω:

Η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει ποτέ στόχο
Όσον αφορά το ενδεχόμενο να λάβει χώρα και στην Ελλάδα ένα παρόμοιο χτύπημα, ο κ. Ελγαντούρ ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ και ούτε θα αποτελέσει στόχο για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα*. Δεν μπορούμε να συγχέουμε την Ελλάδα με την Γαλλία, γιατί οι Έλληνες διατηρούν ένα επίπεδο λόγω της ιστορίας που έχουν στον ισλαμικό και αραβικό κόσμο, ενώ οι Γάλλοι είναι αποικιοκράτες»[...].


    Έχοντας πιά ...έκδηλες στομαχικές διαταραχές σπεύδω να δηλώσω για μια ακόμα φορά "JE SUIS CHARLIE" και κλείνω εδώ.






*Αλλα ρωτάω να μάθω (ο αφελής): o πρόεδρος της "Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας"... γνωρίζει ποιές χώρες αποτελούν ή όχι "στόχο"  ...των μυστικών υπηρεσιών που κάνουν προβοκάτσιες ώστε να δυσφημίσουν "το Ισλαμ ΓΕΝΙΚΩΣ" κι είναι επομένως σε θέση να αποκλείει με τέτοια βεβαιότητα την Ελλάδα  [που ναι μεν δεν ανήκει στους "αποικιοκράτες" αλλά (1) συμμετείχε σε όλες τις αποστολές του ΝΑΤΟ στις αραβικές χώρες και (2) δεν έχει περατώσει ακόμα το πολυθρύλητο Τέμενος στα Σπάτα] ως μελλοντικό στόχο των φανατικών

 

1 σχόλιο:

  1. Να στο πω εγώ: Ούτε γνωρίζει, ούτε πρόκειται να μάθει! Οι μουσουλμάνοι δεν είναι ένα πράγμα. Υπάρχουν πολλές αιρέσεις, δόγματα, φράξιες και σέχτες. Εκείνο όμως που τους κάνει απίστευτα επικίνδυνους είναι οι παρεμβάσεις των ξένων μυστικών υπηρεσιών που τους εξοπλίζουν, τους εκπαιδεύουν και τους χρησιμοποιούν για τις πρόσκαιρες επιδιώξεις τους. Όταν κάνουν την δουλειά τους φεύγουν και τους αφήνουν πολύ πιο επικίνδυνους από πριν. Όχι όμως για μας... υπάρχει λόγος. Πολύ σοβαρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή