Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

"Ακρωτήριον της καλής Ελπίδος"...








"Νταϊσελ...μπλουμ !" πρόλαβε να πει ο Ολλανδός και βγάζοντας μπουρμπουλήθρες …βούλιαξε πιο κει από το σημείο της σύγκρουσης.
 
"Βα...ρούφα!" του είπε ο Βαρουφάκης κι έκανε το σημείο του σταυρού πάνω από τον κύκλο του νερού που έκλεινε πάνω από τον γραφειοκράτη -Θεός σχωρέστον...
 "Ιπτάμενος Ολλανδός ύστερα σου λέει και …μετάξι από μαλλί αρκούδας! Πφφφ!» μονολογούσε καθώς αρμένιζε πλέον μακρυά.



3 σχόλια:

  1. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον ως υπουργούς τον Κοτζιά και τον Βαρουφάκη. Οι κινήσεις τους θα είναι σαν να περπατούν γάτες (καλό) ή σκύλοι (κακό) σε πάγκους με υαλικά. Μακάρι να πετύχουν (σαν γάτες) τις σωστές ισορροπίες παρεκλίνοντες από τα παγιωμένα "yes sir" και να αντέξουν. Αλλά πλήρης αλλαγή εξωτερικού προσανατολισμού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τις ...προστάτιδες δυνάμεις!
    Εξάλλου ο λαός είπε να γίνει "αλλαγή". Αλλαγή όμως για το καλύτερο όχι προς το χειρότερο. Το αν θα γίνει τελικώς αλλαγή και ποια θα είναι μένει να το δούμε. Το ζήτημα είναι ποιος θα μας προστατέψει από ...τους προστάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανεις μας δεν μπορει να προδικάσει το αποτέλεσμα των συζητήσεων της νέας κυβέρνησης με τα αρπακτικά των αγορών και τους "εταίρους" της συμμορίας, της Ε.Ε. Όμως, σε επικοινωνιακό επίπεδο είχαμε πολλά χρόνια να δούμε κάποιον πολιτικό να αντιμετωπίζει έτσι τον οποιοδήποτε... Νταισελμπλουμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθησα Αλέξη να διασκεδάσω το κλιμα που φυσικά δεν ήταν καλό . Κι αν κρίνω από την αντίδραση Ντάισελμπλουμ μαλλον αυτό που κρατησε για το τέλος της συνέντευξης ο Βαρουφακης ήταν unfair για τον επικεφαλής του Eurogroup.
      Και ναι θα συμφωνήσω πως κάποιος επιτέλους μιλά . Οι επινοήσεις, εμμονές, θεραπείες των Σόϊμπλε, Μερκελ , ΔΝΤ κλπ ίσως εδω και καιρό θα πρεπε νάχουν κάποιον αντίλογο.
      Τη πιο σοβαρή πρόταση την άκουσα σήμερα απο άλλον υπουργό της κυβέρνησης. Τον Σταθάκη. "Να εναρμονισθεί η αποπληρωμή του χρέους με τον ρυθμό της ανάπτυξης"!

      Διαγραφή