Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Το "ΟΧΙ"… στον κ.Τσιόδρα!

 


                                                                               [Αρχείο Ν. Τσίγκα]

 

Φρέσκια δήλωση- «καταγγελία»  των Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ν. Παππά και Χ. Γιαννούλη μετά την επανεμφάνιση του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα στην χτεσινή ενημέρωση για την ανησυχητική πορεία  της πανδημίας του SARS-CoV-2 (και) στη χώρα μας:

«Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η δήλωση αυτή είναι απολύτως ανακριβής. 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό. Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς». 

Ε, λοιπόν δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι κυρίως… συγκοινωνιολογικής φύσεως ήταν το θέμα μας. Είχα εξάλλου ησυχάσει πως, στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστο, εμείς θα το είχαμε λύσει οριστικά πια  το πρόβλημα όταν ήδη το 2018 ο κ. Τσίπρας, αφού πλέον δια του κ. Παππά (πατρός…) είχε εξυγιάνει τον ΟΑΣΘ, είχε εγκαινιάσει πανηγυρικά το σταθμό του Μετρό στο Συντριβάνι, είχε ανακοινώσει ότι το 90% του έργου ολοκληρώθηκε πια και μας είχε διαβεβαιώσει πως το 2019 θα ακολουθούσαν οι πρώτες δοκιμές των συρμών ενώ το 2020 θα κυκλοφορούσαμε πλέον, υπογείως μεν όμως ασφαλείς, στην πόλη. Αρνούμαι να πιστέψω πως ο καθ’ όλα ανίκανος νυν Πρωθυπουργός δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην κανονική λειτουργία τουλάχιστον των υπόγειων συρμών…

Στέλνω λοιπόν σήμερα, για να διασκεδάσω τις δίκαιες ανησυχίες των δύο Τομεαρχών, ένα λεωφορείο (έναν «Ντακαρά», έτσι ονομάζαμε αυτόν τον τύπο του λεωφορείου) της δεκαετίας του ’60 από την ιδιαίτερη πατρίδα μου το Βογατσικό. Ελπίζω θα συμπληρώσει επάξια τον απαρχαιωμένο στόλο του ΟΑΣΘ στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το ανασύρω λοιπόν από το αμαξοστάσιο (ουπσσς, συγγνώμη, από το αρχείο  μου ήθελα να πω…) Και το στέλνω έτσι: Αγκαζαρισμένο σε γάμο, με το λευκό μαντήλι να ανεμίζει στη "μούρη" του και τα προικιά της νύφης αμπαλαρισμένα στην οροφή κάτω από το μουσαμά… 

Παλιό μεν πλην όμως ελπιδοφόρο!



8 σχόλια:

  1. Σε λίγο θα επιστρατευθούν και τα γκαζοζέν από μουσεία αυτοκινήτου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ξέρουν με ακρίβεια αυτό που δεν πρόλαβαν επι 4,5 χρόνια να κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία απάντηση! Κυβέρνησαν την 2η δεκαετία του 21ου αιώνα με σπασμένα Windows στο δημόσιο και τον Παπα υπουργό ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Γελάνε και οι πέτρες!

      Διαγραφή
  3. Στην Αθήνα που λειτουργεί το μετρό, τις ώρες αιχμής δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον συνωστισμό μέσα στα βαγόνια. Ίσως θα ήταν μια κάποια λύση να διαφοροποιηθούν οι ώρες έναρξης λειτουργίας των διαφόρων επαγγελμάτων για να μην υπάρχει συνωστισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή