Φιγούρα του Ευγ. Σπαθάρη
«Ρωτάω ιατρικά (sic) και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά [...] Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο (sic) εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο (!). Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ’ όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια. Του κορωνοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;»
Π.Π., πρ. υφυπ.Υγ. έφα...
Νομίζω ότι ακριβώς επειδή το εμβόλιο /-λια αναπτύχθηκαν τόσο γρήγορα είναι νωρίς για να προσδιορίσουμε προοπτικά διάστημα ανοσίας. Επίσης είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ομοιογένεια της ανοσίας σε όλους. Τώρα ξεκινούν ομάδα τρίτου εμβολιασμού για να δούμε αν ισχυροποιείται η ανοσολογική μνήμη με ένα ακόμα εμβόλιο. Δεν έχει πάντως ακόμα εκφραστεί αναλογία με τα αντιγριπικά εμβόλια. Πρός το παρόν προσπαθούμε να επιβιώσουμε σήμερα. Αύριο έχει ο Θεός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν νομίζω αγαπητέ μου Φώντα πως συντρέχει λόγος σοβαρός να απαντά κανείς με επιχειρήματα στην «ιατρική ερώτηση» (για την ακρίβεια: του αφελέστατου, καφενέδικου σχολιασμού!) ενός απίστευτου τύπου σαν τον συγκεκριμένο πρ. Υφυπ. Υγείας... Ο άνθρωπος αυτός κάπνιζε επιδεικτικότατα σε δημόσια θέα στα διάφορα πάνελ όταν στην Ελλάδα πήγαινε να εφαρμοσθεί ο αντικαπνιστικός νόμος και φωτογραφιζόταν σε μικρές κοινωνικές συναθροίσεις (χωρίς μάσκες και τα λοιπά ελεεινά τοιαύτα των «προσκυνημένων») όταν οι Έλληνες ήταν μαντρωμένοι στα σπίτια τους χωρίς δουλειά και απέλπιδες. Ο άνθρωπος ρωτά για τζερτζελέ, από τυπική κοινωνιοπάθεια που τον χαρακτρηρίζει. Κάνει τόσο μα τόσο κακό αυτή τη στιγμή που φουντώνει ο αντιεμβολιαστικός οίστρος γιατί είναι πολιτικό πρόσωπο (δυστυχώς ακόμα…). Ο αρχηγός του μιλά για «ξεστοκάρισμα» στο Astra Zeneca, ο ίδιος επιτίθεται στα εμβόλια συλλήβδην... Είναι καθαρό ότι εκεί πέρα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνδέσει το (ελληνικό) «τείχος ανοσίας» με την επιτυχία της Κυβέρνησης συνολικά και διαβλέπουν τον κίνδυνο πως αν τελειώσει η περίοδος αυτή θα περάσει η χώρα σε περίοδο ανάπτυξης που θα επιστρέψει στον «Κούλη» να μας κάτσει στο σβέρκο για τριάντα χρόνια. Ενώ αν έλθουν αυτοί ξανά στα πράγματα «τίποτα δεν θα είναι σαν την άλλη φορά»…
ΔιαγραφήΚαι μόνο να σταθεί κανείς στην άποψή του ότι το αντιγριπικό κατά της Η1Ν1 εμβόλιο κρατά ανοσοποίηση για ένα χρόνο (ενώ αυτή δεν υπερβαίνει το 6 μηνο) για να καταλάβει που βρίσκεται νυχτωμένος. Όσο για το πως έγινε και το εμβόλιο παρήχθη «τόσο γρήγορα» αντιλαμβάνεται σε ποιές δεκαετίες πίσω ανάγεται η ιατρική του ενημέρωση…
ΥΓ. Ξέρεις πως ονόμασε δημοσίως τον HIV πριν μερικά χρόνια ο ίδιος άνθρωπος; "Χ ι β"! (στ'ορκίζομαι)
Διαγραφή-Ας πάει κι αυτό μαζί με το "κόπυ-πάστε" (copy paste) που ξεστόμισε στη Βουλή ο αναιδής.
Θα ήταν αξιολύπητος και αυτός και ο.... Πρόεδρός του αν δεν ήταν επικίνδυνοι.. Και θέλουν να επανέλθουν παρακαλώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμως υπάρχουν ακόμα πολίτες που τους περιμένουν....
Πιο εύκολο να ξαναπάρουμε το EURO...
ΔιαγραφήΈτσι πες τους αγαπητέ Γιώργο...
Εκείνο το "επόμενο", όταν θέλει να πει "προηγούμενο", όλα τα λεφτά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, βέβαια... Ο Αχιλ. Τζάρτζανος της κουτσαβακικής...
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι δεν λένε και πολλά στον κόσμο. ε την ολοκλήρωση του εμβολιασμού μου σκέφτηκα να ρωτήσω τον γιατρό στο κέντρο εμβολιασμού τι θα κάνω από 'δω και πέρα. Αν δηλαδή θα πρέπει να γίνει κάποιο εμβόλιο στο εξάμηνο ή θα είναι κι αυτό ετήσιο όπως της γρίπης Η απάντηση ήταν: Δεν ξέρουμε, θα μας πουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς από την πανδημία αυτήν συνεχίζουμε να μαθαίνουμε {εκτός βέβαια από ορισμένους που έχουν καταπιεί κασέτα και τα ξέρουν φαρσί απ' έξω κι ανακατωτά όλα)... Είναι σίγουρο πως διαρκεί πέραν του εξαμήνου βέβαια η ανοσία των εμβολίων που χορηγούνται αυτή τη στιγμή στη Δύση. Θα αποδειχθεί στην πορεία πως μάλλον θα διατηρείται για ένα χρόνο τουλάχιστον. Προϋπόθεση βέβαια γι' αυτό να ..."Μην κυκλοφορεί" πολύ στην κοινότητα ο ιός και ν μην προκύπτουν μεταδοτικότερες, περισσότερο λοιμογόνες μεταλλάξεις.
ΔιαγραφήΤο εμβόλιο της γρίπης δεν είναι "ετήσιο". Αν παρατείνεται η περίοδος του χειμώνα κι οι μολύνσεις πλυθύνονται .... εφ' όσον το εμβόλιο έχει γίνει Σεπτέμβριο... τον Φεβρουάριο χρειάζεται κι άλλη δόση...