Κυριακή 22 Μαΐου 2022

“Larger than life”!


                            "Αυτο-πορτρέτο" [από τα 80+1 πορτρέτα]


Και που λέτε φίλοι, σήμερα στις 15.00, στο ωραίο γύρισμα που μας πρόσφερε η Δημοτική τηλεόραση της Σαλονίκης, το TV100, με αφορμή την έκθεση ενός μέρους από τα 80+1 πορτρέτα στην Casa Bianca, δεν ήταν βέβαια ο φίλος του Άρης Σκιαδόπουλος που του πήρε κάποτε την καλύτερη (ever που λέει κι ο καινούριος νεοελληνικός λόγος) συνέντευξη. Πάει καιρός που ο Κώστας δεν είναι δω. Κι ο λεπτεπίλεπτος Άρης επίσης…

Όμως βρ’ αδερφέ μ’ μίλησε με άψογα ελληνικά και με άρθρωση ζηλευτή και με ωραία συγκίνηση στη φωνή και με ακριβέστατα - ακριβά λόγια η θυγάτηρ η Μιμή. (Με τρομερό κόκκινο φόρεμα). Και η εξαιρετική και σεμνή κυρία Ευθυμία Γεωργιάδου-Κούντουρα εκ Φλωρίνης, συντοπίτισσα ιστορικός Τέχνης, τ.  καθηγήτρια του ΑΠΘ. Κι ο από καρδιάς φίλος του Μιχάλης Δήμου. Μεγαλειώδης στην απλότητα, την ανθρωπινότητα και την ειλικρίνειά του.

Όλοι πρόσθεσαν τις ψηφίδες τους. Λαμπερά βρεγμένα χαλίκια του βυθού ανέσυραν και άπλωσαν στις χούφτες τους. Πολύτιμα όσα ακούστηκαν για τον Κώστα.

«Ξωτικό» έμοιαζε όταν πήγαινε (το πάλαι…) στη Φλώρινα ανάμεσα στους καθώς πρέπει ντόπιους είπε η κ. Κούντουρα. Κι ο φίλος του πως «θα μπορούσε να είναι χελιδόνι αυτός ο άνθρωπος... καρδερίνα … ή καθεαυτού  αητός…»

Η Μιμή είπε κλείνοντας πως ήταν  Larger than life… [Τίποτε άλλο. Τέλος εκπομπής]. Τουτέστιν: Μεγάλος πολύ για να τον χωρέσει αυτός εδώ ο μικρούλης κόσμος!

Χαίρε Κώστα κι εσύ κι οι μύριες έμψυχες ζωγραφιές σου. Και η καρδούλα σου η πριγκιπική. Και αινείτε τον Κύριον εσείς που τον γνωρίσατε (όσοι) και τον αγαπήσατε (όσοι) και σας αγάπησε (όσους)!!!

Αέρας τις φυσάει τις λεύκες του Ντίζο. Και το κερί του Κώστα Λούστα μέσα μας άσβηστο.

 


 

 

5 σχόλια:

  1. Η Μιμή είπε κλείνοντας πως ήταν Larger than life… [Τίποτε άλλο. Τέλος εκπομπής]. Τουτέστιν: Μεγάλος πολύ για να τον χωρέσει αυτός εδώ ο μικρούλης κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπρε τι παθαίνεις αν ακούς με τα δικά σου τα αυτιά..!!!!. Διόρθωσα πάραυτα και ευγνωμόνως καληνυχτώ!

      Διαγραφή
    2. ...αν και το "longer" μ΄αρέσει πιο πολύ γιατί σημαίνει τη διάρκεια ΠΕΡΑΝ των ορίων της ζωής...Θέτει όρους αιωνιότητας. Το "larger" αφορά μεγέθη...

      Διαγραφή
  2. https://www.loustas.com/801-portraits-collection .

    ΑπάντησηΔιαγραφή