Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

“H Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!”

 

(…σύμφωνα με τους Τούρκους)

 


Στην εισαγωγή του βιβλίου του Η μάστιγα της Ασίας, 1922—Η μικρασιατική καταστροφή ο Αμερικανός διπλωμάτης George Horton (1859-1936)  γράφει:

Η καταστροφή  της Σμύρνης [σημ. «Ο συνωστισμός» κατά τινάς Έλληνες ιστορικούς με μοντέρνο πολιτικλικορεκτιστικό «προσανατολισμό»] δεν αποτελεί παρά την τελευταία πράξη του σταθερού προγράμματος εξόντωσης της χριστιανοσύνης από όλο το μήκος και το πλάτος της παλιάς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της εξολόθρευσης δηλαδή ενός αρχαίου χριστιανικού πολιτισμού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε ξεκινήσει μια θαυμαστή ανάπτυξη και μια πνευματική ανανέωση που οφειλόταν, σε ένα μεγάλο ποσοστό στους κόπους των Αμερικανών διδασκάλων της ιεραποστολής. Διασκορπισμένα σε ολόκληρη την Τουρκία, τα θαυμαστά τους ιδρύματα έχουν στοιχίσει στον Αμερικανικό λαό γύρω στα πενήντα με ογδόντα εκατομμύρια δολάρια, αλλά με ελάχιστες εξαιρέσεις, είτε έκλεισαν είτε καταστράφηκαν ανεπανόρθωτα. Οι χιλιάδες των χριστιανών δασκάλων και μαθητών τους σφαγιάστηκαν ή διασκορπίστηκαν. Αυτή η διαδικασία εξόντωσης, απαίτησε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να συντελεστεί. Την διέκριναν προκαθορισμένοι στόχοι, σύστημα και μεγάλη προσοχή, έστω και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Ολοκληρώθηκε με απερίγραπτες ωμότητες, προξενώντας την καταστροφή μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπινων υπάρξεων από οποιονδήποτε άλλο διωγμό που εξαπολύθηκε στη μετά Χριστόν εποχή.

Είμαι εν γνώσει της διαδικασίας αυτής εδώ και πολλά χρόνια. Όταν, μετά την καταστροφή της Σμύρνης, γύρισα στην Αμερική και είδα τους καλότυχους πολίτες της να συναθροίζονται στις γεμάτες θαλπωρή εκκλησίες τους, με δυσκολία συγκρατήθηκα να μην πεταχτώ όρθιος και να φωνάξω: «Για κάθε προσήλυτο που κάνετε εδώ, ένας χριστιανικός λαιμός κόβεται εκεί πέρα. Ενώ η πίστη μας χάνει έδαφος στην Ευρώπη και στην Αμερική, ο μουσουλμανισμός προχωρεί ακάθεκτος με τη φωτιά και το τσεκούρι στην Αφρική και την Εγγύς Ανατολή». 

Ο Τζ. Χόρτον είχε θητεύσει ως Πρόξενος των ΗΠΑ στην Αθήνα κατά τις περιόδους 1893-1898 & 1905—1911 ενώ στη Σμύρνη 1911-1917 & 1919-1922 (σε σύνολο για τριάντα σχεδόν χρόνια στην Εγγύς Ανατολή).  

Αναρωτιέμαι τι θα έλεγε ο ίδιος σήμερα αν ζούσε, για κάθε σφαίρα, για κάθε μικρό ή μεγάλο όπλο και κάθε φτερούγα F-35 που στέλνεται από τη Δύση στην («στρατηγική», «πολύτιμη», «σύμμαχο» κλπ) Τουρκία και κάθε «χοντρή» επένδυση Ιταλών, Ισπανών, Γερμανών, Ολλανδών κλπ «εταίρων μας» που γίνεται στη χώρα που διοικεί επί είκοσι χρόνια ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν…

Και μη πει κανείς πως ο Χόρτον θα μεροληπτούσε επειδή η σύζυγός του έτυχε να είναι Ελληνίδα. Έχουμε το αξεπέραστο παράδειγμα του γερουσιαστή  Μπόμπ Μενέντεζ που, ενώ δεν είναι …γαμπρός μας, μπορεί και βλέπει! 

 

 

 

3 σχόλια:

  1. Menendez διόρθωση. Στα υπόλοιπα συμφωνώ απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό θα πει προσεκτικός αναγνώστης (σχεδόν "επιμελητής).
    Διόρθωσα αύθις κι ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα άρχισαν να καταλαβαίνουν και οι πιο χαχόλοι μεταξύ τους. Από την στιγμή που ο σουλτάνος άρχισε να ερωτοτροπεί με το σύμφωνο της Σαγκάης οργίστηκαν μέχρι και οι Γερμανοί που τους είχαν στα πούπουλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή