Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

"Το γάλα του θανάτου"*


[ κίνημα μαζικού bullying ...εναντίον μιας Σχολής γαλακτοκομικής στα Γιάννενα ]




    Επίθεση (εκφοβιστική εισβολή-"γιούργιαααα!") λέει πραγματοποίησαν χτες οι "αγανακτισμένοι πολίτες"  εναντίον ...των εγκαταστάσεων της "Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων". Οι μαθητές ήταν εκείνη την ώρα μέσα, μαζί κι οι διδάσκοντες. Τρομοκρατημένοι ανέβηκαν ...στα κεραμίδια. 

  Τα ΜΑΤ (έτσι λέγονται;) δεν εμπόδισαν (γιατί;)  το αγανακτισμένο πλήθος των εραστών του Λύντς, των ευρωπαϊκών ταγμάτων εφόδου του μεσοπολέμου, των εμπνεόμενων από τις διαπομπεύσεις, τα λιντσαρίσματα, τις καρατομήσεις δια σπάθης ή πελέκεως, τις εκπαραθυρώσεις, τις κατακρημνίσεις από ικανό ύψος, τους απαγχονισμούς  ή τα ξεκοιλιάσματα  στη Λιβύη, τη Μοσούλη ή το σιχαμερό κράτος του ISIS στη Συρία και το Ιράκ. 

   Η ...γρήγορη δικαιοσύνη του όχλου, η αναντίρρητη απόφαση της κοινής γνώμης η επάνοδος δια της μεθόδου -"ο λαός εψήφισε"- του "νόμου 4000 /περί τεντυμποϊσμού". 
Πολυ Φαρ Ουέστ... Μακρυά απο τη Δύση κι άλλο. Πιό κοντά αλλού.Μέρα με τη μέρα. Βήματα που 'χουν αρχίσει από καιρό...

   Ο γνήσιος- έτοιμος, θερμός. λεοντόψυχος -ιδίως αμα πιεί...- έλλην αρέσκεται (το  λένε κι οι ψυχίατροι-ψυχαναλυτές) στους μηχανισμούς της "Προβολής" (ιδανικό περιβόλι για ν' ανθίσουν φαινόμενα σαν τα παραπάνω και οι συναφείς παρανοήσεις, συσχετίσεις, παράνοιες: "Οι άλλοι φταίνε, μας ψεκάζουν, θέλουν το κακό μας, έθνος ανάδελφον κλπ κλπ"). Σπανίως -πολύ!- είναι σε θέση να τον καταπραΰνει ή να τον συμμαζέψει και πολύ λιγότερο να τον σκοτώσει αυτόν το λαό η "Ενδοβολή" ("φταίω εγώ!" -ή έστω "φταίω κι εγώ...")

   Το γάλα του θανάτου όμως που εξέθρεψε τον φρικτό  εκφοβισμό-την εξουθένωση και εν τελει την εξόντωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, - αχ Ελλάδα!- από τους δικούς σου μαστούς ρέει άφθονο.

    Το κακό είναι πως δεν το πήρες ακόμα είδηση...



*Τίτλος δανεισμένος από το υπέροχο βιβλίο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ "Διηγήματα της Ανατολής" [εκδ. Χατζηνικολή] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου