Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Από τα "περήφανα γηρατειά" του Α. Γ. Παπανδρέου...



...στο «ζουν πολύ» (και αυτό αποτελεί πρόβλημα για το ασφαλιστικό...)  του Α. Λοβέρδου και στο [σχεδόν] «δεν θα φτουρήσουν επί πολύ» (οπότε δεν θα είναι πρόβλημα η μη περικοπή των συντάξεών τους!) του Αλέξη Τσίπρα. Και μια [σωτήρια] διαφαινόμενη πρόταση-λύση από τον χαρτοκόπτη για το «ασφαλιστικό» της καθημαγμένης χώρας!






Καταλήγουμε εύκολα στο λογικό συμπέρασμα πως, σύμφωνα με τους δύο τελευταίους αναφερθέντες, μέσα στην δεκαετία που  μας πέρασε οι γέροι ενώ ζούσαν πολύ [Λοβέρδος] έπαψαν να ...το κάνουν [Τσίπρας]. 

Εύκολο συναγόμενο επίσης και ο απελπιστικός κυνισμός τους ο οποίος απάδει σε πολιτικούς άνδρες. 




Επομένως, μιας και τα προσχήματα καθόλου δεν τηρούνται εκατέρωθεν των αντιμαχόμενων πολιτικών στρατοπέδων... μια καλή λύση για το Κατρουγκαλικό ασφαλιστικό μας σύστημα θα ήταν η υποχρεωτική και αιφνιδιαστική ... "απασφάλιση" [από σύνταξη & περίθαλψη] όλων των άνω των 70 ετών Ελλήνων υπηκόων και η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη εφ' όρου ζωής ΜΟΝΟΝ των [αποδεδειγμένα] ολιγόζωων αδέσποτων γατιών [με μέσο όρο επιβίωσης στο 1/3 από εκείνον των οικόσιτων κατοικιδίων...].




Οι μεν γάτες είναι προφανές, καθώς  ούτε από χρήματα έχουν ανάγκη ούτε χρήση των υπηρεσιών υγείας προκειται ποτέ να κάνουν, θα μας αφήσουν μονάχα όφελος. 

Οι άλλοι, οι καταφανώς ανεπιθύμητοι γέροντές μας [είτε αυτοί τελικά ζουν είτε δεν ζουν πολύ], με την καινούργια κατάσταση η οποία οπωσδήποτε θα τους καταλάβει εξ απίνης μαζί με τα φυσιολογικά και αναμενόμενα για την ηλικία τους προβλήματα, τις φρικτές υφιστάμενες ανεπάρκειες του συστήματος περίθαλψης, πρόληψης και φροντίδας  σε συνδυσμό με όλες τις άλλες "ευνοϊκές" παραμέτρους [πχ ιός της γρίππης, ιός του Δυτικού Νείλου, δολοφονικές επισκέψεις ληστών στα σπίτια τους, θεομηνίες πάσης φύσεως κλπ] που θα λειτουργήσουν με λίαν αποτελεσματικό τρόπο, πρόκειται  να μας απαλλάξουν σύντομα από την παρουσία τους. 

Έτσι, αυτό το βαρίδιο των σχεδόν 3 εκατομμυρίων  ανθρώπων "της τρίτης ηλικίας" θα εκλείψει πανηγυρικά... Κάτι σαν Τρεμπλίνκα, Άουσβιτς-Μπιρκενάου ή Νόμος των Κείων  να λέμε...

Αυτό κι αν δεν είναι Τελική λύση! Καθόλου μην κάθεστε. Βάλτε το αμέσως "μπροστά"!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου