Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

«Αντιδημοκρατικά» -αυταρχικά μέτρα;


 

Απολύτως χαρμόσυνα τα νέα από το μέτωπο της παραγωγής των εμβολίων. Έχουν ήδη ανάψει και οι συζητήσεις για τις διαφορές μεταξύ τους που αφορούν το κόστος, τον τρόπο αποθήκευσης και τις δυσκολίες διανομής, την πρακτικότητα της χορήγησης και  την δίκαιη κατανομή τους στον κόσμο. Μεγάλη ελπίδα η σχεδόν παρόμοια ανοσολογική απόκριση που προκαλούν (= παραγωγή αντισωμάτων). Αρχίζει να φέγγει ένα φως μέσα στην αλλόκοτη παγκόσμια  νύχτα…

Και όμως, 25% μέχρι 40% των  Ελλήνων δηλώνουν σε πρόσφατες σφυγμομετρήσεις πως «δεν προτίθενται να εμβολιαστούν». Σήμερα κι όλας ήταν που ασθενής μου σε ανοσοκαταστολή (!)  με κάλεσε στο τηλέφωνο για να μου πει έντρομη ότι φοβάται πως το αντιγριπικό εμβόλιο που έκανε μπορεί να της προκαλέσει… Alzheimer (το είδαν τα παιδιά της στο διαδίκτυο και της το είπαν). Και ότι «το εμβόλιο για τον κορωνοϊό» δεν πρόκειται να το κάνει γιατί έχει μέσα «τσιπάκι».

Φοβάμαι πως η Δύση αυτή τη φορά θα πρέπει να πάψει να τρέφει αυταπάτες και να υπερασπιστεί σθεναρά την …«ύπαρξή της». Το δρόμο τον έδειξε ο αυταρχισμός της Γουχάν, η πάνδημη πειθαρχία της Νότιας Κορέας. Το παράδειγμα προς αποφυγήν υπήρξε φυσικά  η ανεκτική και «ολίγον έγκυος» Ευρώπη με τα demi-lockdown... όπως και με την ανοχή της (βλέπε μυθριδατισμό) στην ελεύθερη διακίνηση «ιδεών»-δηλητηρίων, φρικτών σκουπιδιών. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να θεσπίσουν από τώρα κανόνες-όρους για την επιτυχία του προγράμματος των εμβολιασμών. Κανόνες απαρέγκλιτα… «αντιδημοκρατικούς» και αδίστακτα «σκληρούς». Φέρνω για παράδειγμα μερικούς:

-Κατάρτιση Εθνικού Μητρώου Εμβολιασθέντων SARS-CoV-2.

-Δημόσιος υπάλληλος (δάσκαλος, καθηγητής, ιερωμένος, στρατιωτικός, αστυνόμος, ταχυδρόμος, οδοκαθαριστής κλπ) που δεν εμβολιάζεται χάνει αμέσως την δημοσιοϋπαλληλική του ικανότητα και απολύεται.

-Εργαζόμενος σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε εμπορικά καταστήματα, σε εταιρίες κούριερ (σήμερα  μου κουβαλήθηκε ένας δίχως μάσκα να μου παραδώσει κάποιο δέμα. Σε μια πόλη που κυριολεκτικά καίγεται και θρηνεί…), γιατρός, νοσηλευτής, θυρωρός, ρεσεψιονίστ, κομμωτής, ξενοδοχοϋπάλληλος, κλπ κλπ που δεν έχει εμβολιαστεί δεν παίρνει άδεια άσκησης επαγγέλματος ή απολύεται από τον εργοδότη του. Αν είναι ιδιώτης σφραγίζεται από τις αρμόδιες αρχές η έδρα του.

-Μαθητής δημοτικού του οποίου οι γονείς δεν υπάρχουν στο Μητρώο Εμβολιασθέντων δεν γίνεται δεκτός στο σχολείο. Μαθητής γυμνασίου, λυκείου, πανεπιστημίου δεν εγγράφεται αποκλείεται και δεν συνεχίζει τις σπουδές του εφόσον δεν έχει εμβολιαστεί

-Σε κανέναν μη εμβολιαζόμενο δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε διαγωνισμούς, δημοπρασίες του δημοσίου ή της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα ταξίδια στο εξωτερικό ή η μετακίνησή του πέρα από την περιφέρεια της μόνιμης κατοικίας του.

-Ύστερα από την ολοκλήρωση του προγράμματος των εμβολιασμών, κάθε διακινητής απόψεων που απειλούν την επιτυχία του προγράμματος των εμβολιασμών (και έχει ταυτοποιηθεί πρόσφατα ή στο παρελθόν) ή ασθενής με νόσο covid-19  o οποίος  προσέρχεται σε νοσοκομείο  και διαπιστώνεται ότι βρίσκεται εκτός του μητρώου εμβολιασθέντων, δεν λαμβάνει καμμιά περίθαλψη και στέλνεται σπίτι «να τον κάνει καλά» ο Τράγκας, ο ψυχίατρος Γρίβας και ο ωρυμαγδός των covidiots!

Βαριές κουβέντες, κήρυγμα μίσους θα πουν μερικοί. Δεν αντιλέγω… Όμως αυτό που συμβαίνει  δεν δικαιολογεί άλλη στάση. Δέον εκ μέρους της συντεταγμένης πολιτείας η προπαγάνδιση των εμβολιασμών να γίνει ανελέητη, συνεχής, «πλυστική» των εγκεφάλων… 

Η έναρξη της δεν θα πρέπει να καθυστερήσει ούτε λεπτό!

 

 

 

 

 

 

 

15 σχόλια:

  1. Μακάρι να σε διαβάσουν οι ιθύνοντες και αρμόδιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προτείνεις δηλαδή ακραία αυταρχικά μέτρα για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Θα ήθελα να σου θυμίσω ότι όλα τα αυταρχικά καθεστώτα επικαλούνται πάντοτε λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως τους εννοεί ο καθένας μας. Μπορεί το θυμικό μου να συμφωνεί μαζί σου και η αγανάκτηση μας να είναι δίκαιη, θα πρέπει όμως η λογική μας να βλέπει τα πράγματα πιο σφαιρικά και πιο διαχρονικά. Ο λύκος (ολοκληρωτισμός) παραμονεύει στη γωνία και έχει ντυθεί με διάφορες προβιές...

    Μπάμπης (όχι ο φλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπάμπη μου (όχι και τόσο... "φλού")
      Όταν θα έχει τελειώσει όλο αυτό, η παγκόσμια αυτορρύθμιση των ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ή ίδια που ξαπόστειλε τον Τραμπ...) θα αποσοβήσει ακρότητες σχετικές με τις ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ και θα "διασκεδάσει" τους φόβους σου.
      Ελπίζω...
      Από τον ολοκληρωτισμό των ηλιθίων προτιμώ τη σωτήρια "δικτατορία" της λογικής...

      Διαγραφή
  3. Τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε μια δημοκρατία. Εκεί την πάτησε η Δύση. Καλός η κακός έτσι είναι.

    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πρώτη φάση ας αρχίσουν να μπλοκάρονται blogs και λογαριασμοί σε facebook, twitter, youtube. Και κάνα δυό "δημοσιογράφοι-ιμάμηδες" τύπου Χίου και Τράγκα "στη στενή".Κι έχει ο Θεός...

      Διαγραφή
    2. Διακαείς πόθοι.
      D.

      Διαγραφή
    3. Όπως και το "κείμενο"... Ας μη γελιόμαστε.

      Διαγραφή
    4. Το πρόβλημα είναι άλλο: οτι εάν γίνουμε σαν την «Γουχάν», ποιος ο λόγος να λεγόμαστε Δύση και πολιτισμένος κόσμος αντίστοιχα.

      Δύσκολή εξίσωση που πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει λύση. Ο «κορονοιος» ανέδειξε όλες τις αδυναμίες του συστήματος όλων των δημοκρατιών κοινωνιών. Και χάνουμε...

      D.

      Διαγραφή
  4. Μία ακόμα σκέψη - με το φόβο ότι κάνω κατάχρηση του χώρου.

    Την μάχη με τον κορονοιο την παρομοιάζω ως εξής: Είναι σαν να έχουν βγεί κάποια ζόμπι στους δρόμου - κάποια «αόρατα» ζόμπι ας πούμε να δαγκώνουν πολλούς κάθε μέρα, να πεθαίνουν εκατό άνθρωποι και απο την μία να έχεις τους γιατρούς να δίνουνε μάχη και απο την άλλη να έχεις κάποιους που να λένε ότι δεν υπάρχουν ζόμπι και όλα αυτά είναι φαντασιώσεις και βλακείες.

    Και για να πούμε και του στραβού το δίκιο η δεύτερη αποψή (ότι δεν υπάρχουν) ακούγεται στα αυτιά μας πολύ πιο λογική άποψη (μέχρι να σε δαγκώσουν...)

    Και την μέση σε όλα αυτά μια κυβέρνηση, που σαν κάθε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να μετρά ψυφαλάκια.

    Ποια είναι η λύση; Δεν ξέρω. Υποθέτω εάν βρεθεί σύντομά το εμβόλιο θα πεθάνουν μερικοί άνθρωποι τζάμπα (αρκετοί) και τέλος - όλοι θα λένε μετα, τι καλά.
    Αν όμως δεν βρεθεί, αν ο ιός μεταλλαχτεί, αν...αν.... αν;Τότε δεν βλέπω άλλοι λύση από το στρατιωτικό νόμο.

    Πολλές ταινίες με ζόμπι βλέπεις θα μου πεις.... Ϊσως αλλά και αυτό που περνάμε τώρα, δεν μας έχει κάνει όλους λίγο κάτι σαν ζωντανούς νεκρούς;

    D.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ
      Υποθέτω εάν βρεθεί σύντομά το εμβόλιο θα πεθάνουν μερικοί άνθρωποι τζάμπα (αρκετοί) και τέλος - όλοι θα λένε μετα, τι καλά.
      -
      Απλά ελπίζουμε εμείς να μην είμαστε κάποιοι από αυτούς...
      Και γι' αυτό φοράμε μάσκα - πλένουμε τα χέρια μας - μένουμε μέσα.
      Είναι αρκετό; Όχι. Είναι επαρκές; Όχι. Αλλά είναι το μόνο που έχουμε...
      D.

      Διαγραφή
    2. D... Θα πεθάνουν πολλοί σ΄όλον τον κόσμο
      Καλό είναι να πεθάνουν με ρέγουλα. Γ' αυτό και οι εγκλεισμοί.
      Γι΄αυτό και η βλακώδης ανοσία της αγέλης των Ιωαννίδηδων και διάφορων προθύμων δεν επιλέχθηκε από τις κυβερνήσεις. Όπου επιλέχθηκε εγκαταλείφθηκε.
      Πρόβλεψη:
      Θα φτάσουμε τους 4-4.5 χιλ. νεκρούς μέχρι τον Γενάρη. ΔΕΝ θα έχουμε τρίτο κύμα αν δεν βιαστούν "να ανοίξουν" την αγορά και την ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΙΚΗ "εστίαση". Εφόσον πάει καλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ηρεμήσουν τα πράγματα. Το 2022 θα υπάρχει "εκτίναξη" των οικονομιών κι της ελπίδας στον κόσμο. Κι όλο αυτό θα το θυμόμαστε σαν κάκιστο -φρικτό όνειρο.
      Δεν αντέχω να σου διηγηθώ "κακό" σενάριο...
      Εμμένω σ΄αυτό.
      Φυσικά με την άρση του lockdown αν συνεχίσει να μην τους μαζεύει η αστυνομία μια γερή μαγκούρα για τους ξεροκέφαλους ας την έχουμε καλού κακού μαζί μας!

      Διαγραφή
  5. δεν υπαρχει να πεθαι νουμε με ρεγουλα το δημοκρατικο ιερο και οσιο ειναι να πεθαινουμε στην ωρα μας. η δημοκρατια ειναι το πιο δυσκολο πολιτευμα.ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. ΕΤΣΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗς ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ!
      Καλύτερα όμως να πεθαίνουμε με ρέγουλα και αξιοπρεπώς παρά στο σωρό και φόρτωμα στο κάρο του Δήμου...
      Μέχρι να κλείσει η στρόφιγγα του θανάτου υπάρχει δρόμος ακόμα..
      Αλλά θα λευτερωθούμε!

      Διαγραφή
  6. ο κορωνοιος ειναι συμβατος με την ψυχασθενεια γιαυτο και επιβιωνει ακομα η συνεση και ο ορθολογισμος μπορουν να τον νικησουν. Καληνυχτα καλη λευτερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή