Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Η πρωτεύουσα των... κρουσμάτων

 

 


 

...επειδή πολύ χαλλλλαρρρά...

και επειδή "πολλλύ Λλλλαδάδικα και έτσι"

λέμμμμε, σε λλλλέω δικέ μου! 

 

 

 

 

 

8 σχόλια:

  1. Πολλοί φοιτητές, πολλά καφέ, πολλά φαγάδικα, πολλοί Παοκτσήδες στον Λευκό Πύργο, επόμενο ήταν. Τώρα «το κεφάλι κάτω και σκάσε αλλά σκάβε» κατά την παροιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Η περίφημη παρασιτική ανάπτυξη με τα καθιστά "μελίσσια"...
      Για την ακρίβεια βέβαια τώρα θα σκάβει ο... εκσκαφέας και θα δουλέψει πολύ "το κάρο του δήμου" αφού οι κάρες είναι αδειανές... Ακόμα και των "Αγίων" πατέρων. (Θε μου βόηθα και βλέπε χάλι Αη-Δημήτρη μου μεγάλη η χάρη σου...).

      Διαγραφή
  2. Το βλέμμα σου είναι , άφησε κατά μέρος τις μετριοφροσύνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, δεν φταίνε οι νέοι. Οι νέοι μας υφίστανται τρομερές κοινωνικές αδικίες εδώ και χρόνια. Υπάρχουν πολλοί που ζουν με 500 ευρώ, τους έχουμε στερήσει τον μέλλον, δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, τους διώχνουμε στο εξωτερικό και όλα αυτά για να μην χάσουν τα προνόμια τους κάποιοι, ουσιαστικά η παλιά γενιά του ΠΑΣΟΚ η «κακομαθημένη γενιά» - όπως την έχω βαφτίσει, των σημερινών 70ρηδων και 80ρηδων, που αλλάζει κόμμα κάθε φορά, με ένα και και μόνο σκοπό: να μην χάσει τα σκανδαλώδη προνόμια της.

    Δυστυχώς οι νέοι δεν ψηφίζουν, και πολλοί απο αυτούς έχουν φύγει στο εξωτερικό. Τα καλύτερα μυαλά μας έχουμε διώξει έξω, για να παίρνει ο κάθε αγράμματος 1000 και 2000 σύνταξη. Λεφτά πού ουδέποτε πλήρωσε σε εισφορές και τα παίρνει από τον ιδρώτα των νέων. Των σημερινών δηλαδή 20ρηδων και 30ρηδων. Μέχρι και τον ΕΝΦΙΑ έχουν φορτώσει στους νέους κατά 8/10. Πληρώνουν για κάτι δηλαδή που θά έχουν όταν τα κακαρώσουν τα γερόντια. Όλο το σύστημα είναι φτιαγμένο γι αυτούς, μετά «στάχτη και μπούρμπερη» - δεν τους νοιάζει.

    Όσοι νέοι έχουν μείνει, χωρίς αντιστάσεις πλέον, και χωρίς σπουδαία προσόντα για να φύγουν έξω ή γιά άλλους ιδιότυπους λόγους, υποτάσσονται κάτω από την τυραννική μπότα της μάνας. Η οποία μάνα κόβει χαρτζιλίκι μεν να «βοηθήσει το παιδί» αλλά ψηφήσει πάντα αυτόν που θα διατηρήσει τα προνόμια της. Έτσι και δείχνει προς τα έξω ότι βοηθάει «το παιδι» (sic) αλλά ουσιαστικά το καταστρέφει διπλά. Αφενός γιατι το θέλει τυραννικά εξαρτώμενο και αφετέρου γιατί κόβει απο τον νέο κάθε ελπίδα και μέλλον στερώντας του λεφτά που ουσιαστικά δεν είναι δικά της, αλλά τα έχει υφαρπάξει με την ψήφο της δια μέσω του κράτους από τον ιδρώτα και το μέλλον των νέων.

    Στην καλή περίπτωση, θα επιστέψει μέρος αυτών των κλεμμένων χρημάτων, ως «χαρτζιλίκι». Στην μέτρια θα δώσει κάτι πίσω, εν ήδη ανταλλάγματος «να μας γηροκομήσει το παιδί» και στην κακή θα τα φάει όλα μόνη της τύπου: «δικά μου είναι ότι θέλω τα κάνω».

    Οι ίδιοι λοιπόν γέροι τώρα ζητούν κοινωνική αλληλεγγύη. Όμως ο νέος ξέρει. Κάθε κρούσμα παραπάνω είναι εν δυναμη μια πλουσιοπάροχη σύναξη (βλέπε: προσωπική διαφορά) λιγότερη - άρα και μια χαραμάδα φωτός για το μέλλον στα νέα παιδιά. Κορονοιος: ο μεγάλος φυσικός δικαστής - ήδη δικάζει, αφού η δικαιοσύνη αποδείχτηκε ανίκανη πάμπολες φορές να το πράξει - μόνο για την επιστροφή των συντάξεων, έσπευσε να προστρέξει .
    Προσωπικά εάν ήμουν νέος 20- 30 χρονών, και μου ζητούσαν να στερηθώ δύο χρόνια διασκέδασης για να ζήσουν οι 70ρηδες και 80ρηδες, με δεδομένα όλα τα παραπάνω (υπάρχουν αποδείξεις) θα έκανα πάρτι και εγώ στις πλατείες.

    Η γενιά του «Μόνο ΠΑΣΟΚ» και όλης της μεταπολιτεύσεως, ήρθε η ώρα να πάρει το μάθημά της, έστω και αργά στα στερνά της: Ο σεβασμός κερδίζεται δεν επιβάλλεται. Αυτό. Και τι σεβασμό να δείξει κανείς σε κάποιον όταν ως άλλος πατέρας - Κρόνος, τρώει τα παιδιά του; Ας μην ξεχνάμε τέλος, ότι κάλο το σλόγκανάκι «μανα είναι μόνο μία» δεν λέω, άλλα από την άλλη υπάρχει και η Μήδεια (Ελληνίδα μάνα.)
    Αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα ας δούμε καθαρά τα αίτια πέρα από πολιτική ορθότητα και καθωσπρεπισμούς και ας αφήσουμε τα αναθέματα τύπου: «για όλα φταίνε οι νέοι». Ηλικιωμένοι θέλετε αλληλεγγύη; Δείξτε το πρώτοι εσείς, με το παράδειγμα σας. Αλλιώς ανάθεμα θα σας ρίξουν και οι νέοι . Και πολύ καλά θα κάνουν!

    ΥΓ. Όταν λέμε «μα έτσι, θα αρρωστήσουν και οι νέοι» βγάζουμε πονηρά την ουρά μας από έξω - ξεχνώντας να δούμε τα ποσοστά και κατ επέκταση τις ευθύνες μας. Και τροχαία έχουμε χιλιάδες και πνιγμούς 300 κάθε χρόνο, αλλά κανείς δεν διανοήθηκε ποτέ να κόψουμε το κολύμπι. Ας μάθουν τώρα να κολυμπάνε και οι γέροι μέσα στα λύματα μιας κοινωνίας βόθρου , που οι ίδιοι δημιούργησαν - γι' αυτούς και (δυστυχώς) για τα παιδιά τους.

    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά ο κορωνοϊός δεν έχει εγκέφαλο ώστε να σκέπτεται.
      Δεν είναι πολιτικό όν. Δεν ερμηνεύει τον κόσμο. Δεν αποφασίζει. Δεν τιμωρε. Δεν εκδικείται. Δεν υπερασπίζεται και δεν δικαιώνει κανέναν.
      Όσο για τη ανάλυσή σου αγαπητέ μου D. (καλώς όρισες! Το λέω με ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ χαρά..) που τη βρίσκω πολύ φορτωμένη με ενοχές, απαντώ με αυτό εδώ που με "καλύπτει" και νομίζω αρκεί:
      https://www.protagon.gr/apopseis/ntantevontas-tous-neous-44342150726

      Διαγραφή
    2. Συμπλήρωση:
      (μετά την 3η παράγραφο)
      Κόψιμο συντάξεων; Ναι αλλά μόνο για τους νέους - κι ας μην έχουν πληρώσεις οι παλαιοί συνταξιούχοι εισφορές. Εποχική απασχόληση και περιορισμός μονίμων υπαλλήλων στο δημόσιο; Ναι - ακόμα και κατάργηση της μονιμότητας την συζητάμε - αλλά μόνο για τους νέους - κι ας κάθονται οι παλιοί, σε ένα γραφείο με χαρτομάνι και σφραγίδες. Κατάργηση αυθαιρέτων; Ναι - αλλά για τους νέους μόνο που θα κτίσουν φυσικά - οι άλλοι ας είναι πάνω στα ρέματα και τις παραλίες. Γιατί; Μα γιατί οι άλλοι είναι... παλιοί (κατά το παλιο στρατιωτικό απόφθεγμα: ο παλιός είναι αλλιώς.)

      -

      (6η παράγραφος)

      Προσωπικά εάν ήμουν νέος 20- 30 χρονών, και μου ζητούσαν να στερηθώ δύο χρόνια διασκέδασης για να ζήσουν οι 70ρηδες και 80ρηδες, με δεδομένα όλα τα παραπάνω (υπάρχουν αποδείξεις) θα έκανα πάρτι και εγώ στις πλατείες. Δυστυχώς δεν είμαι. Τους αναγνωρίζω όμως το δικαίωμα και τους δίνω δίκιο. Και κάτι ακόμη. Μια λέξη που μαζί με το φιλότιμο, έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια από τα χείλη ανθρώπων τις γενιάς μου: «Συγνώμη.» Αναγνωρίζω ότι αυτό είναι πολύ λίγο. Πολύ λίγο και πολύ αργά.

      D.

      Διαγραφή