Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

«Βιτρηνηδόν»… τουρκικές διεκδικήσεις

 


Όταν η συγκεκριμένη  φωτογραφία επεδείχθη εις το αρμόδιο τμήμα του προξενείου της Βορείου Μακεδονίας (πρώην FYROM-ίας) από ζεβζέκηδες καλοθελητές γιατί τάχα-μου-δήθεν-μου με το βαμβακερό πλεκτό μαγιό (που θα βγάζει τη μπέμπελη κανείς κατακαλόκαιρο φορώντας το υποθέτω—χωρίς όμως να παίρνω και όρκο περί αυτού) διακωμωδείται… βιτρηνηδόν το εθνικό των σύμβολον, δηλαδή η σημαία του κράτους των με τα αντεστραμμένα γραφικά του «Μακεδονικού αστέρος»,  οι προξενικοί υπάλληλοι της γείτονος χώρας  υπομειδιώντες με σημασία έκλεισαν το θέμα με το παρακάτω αποστομωτικό: «Εμάς μας αρέσουν τα παρδαλά βρε! Εσύ τι σκας;»

Με την... Turkiyie όμως το πράγμα σοβάρεψε πολύ. (Γιατί κι εκεί πήγε ο καλοθελητής δείχνοντας με δάκτυλο το κόκκινο μαγιό στη φωτογραφία). Με έντονο διάβημα προς τον διευθύνοντα την μικρή βιοτεχνία των Δυτικών συνοικιών που παράγει το επίμαχο μαγιό, η Τουρκίγιε  απαίτησε να «επανέλθει» η… τουρκική σημαία στο προϊόν τουτέστιν να προστεθεί το αφαιρεθέν, κατά  παράβαση των άρθρων της Συνθήκης της Λωζάνης, σύμβολο στη θέση του καθώς είναι υποχρεωτική η σήμανση  όλων των κόκκινων μαγιό με την ημισέληνο σε ευδιάκριτη θέση.

Ο αρμόδιος Δήμος έχει ήδη ενημερωθεί για τις εξελίξεις και σε συνεργασία με την Περιφέρεια όλοι εργάζονται προς απόκρουσιν τυχόν καταδρομικής τουρκικής επιχειρήσεως («Αμάν, καρντάση μου, Αζοφστάλ θα γίνουμε!» ακούγεται από μερικούς απαισιόδοξους Φραπεμακεδονίτες…). Ήδη οι άνθρωποι του Δήμου έβγαλαν τις… αλατιέρες στους δρόμους κι άρχισαν  ̶ μήνα Ιούνιο — να κλαδεύουν αγρίως τα δέντρα εκατέρωθεν των δρόμων στους όμορους Δήμους και τις συνοικίες (αυτό ξέρουν αυτό κάνουν μια ζωή…).

Πράγματι όμως οι πάντες έχουν θορυβηθεί από την αναγγελία της εκτεταμένης επιχείρησης «όλα τα  κόκκινα μαγιό με ημισέληνο να δω» που έχει αναληφθεί εκ μέρος των συμμάχων μας και φίλων… Τουρκίγιων! 

 

 

 

 

5 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι ότι κάνεις πλάκα!!;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τους Τούρκους ποτέ δεν αστειεύομαι. Τους βλέπεις εσύ να αστειεύονται; Απλώς ο ρόλος τους είναι κωμικός (αν δεν ήταν τόσο τραγικός...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσους Τούρκους γνώρισα εδώ κανείς τους δεν παραδέχεται ότι είναι Τούρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τουρκίγιος" παρακαλώ.... Μια χαρά είναι οι τούρκοι... αλλά τ' άλογα που τραβούν την άμαξά τους ζαβά και με τρελά ονείρατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ναί. Τουρκίγιος όχι Turk / Turkish. Γι αυτό λέγανε όχι τα νομιστεράκια!! Νο μίστερ. Νο Τέρκις!
    Κολοκοτρόνα Κολοκοτρόνα εφώναζαν τα Τουρκάκια .... οππως λέει ο Παπαδιαμάντης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή