Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Θητεία στον …«αντιεμβολιασμό» εκατό χρόνων (και βάλε)!

 



Ιούλιος πάλι και Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος. Πλέον εναντίον των …«συμμάχων» μας στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο Βουλγάρων. Οι δικές μας απώλειες: 2.000 νεκροί στον Πρώτο πόλεμο, 6.000 στον Δεύτερο και ας κράτησε (τυπικά) αυτός μόνον ενάμισι μήνα.

Τον στρατό μας αποδεκάτισε εν μέρει και η επιδημία από το δονάκιο της χολέρας που είχε ξεσπάσει τότε μαζί με την κουταμάρα των …»αντιεμβολιαστών» στο μέτωπο αλλά και στις πόλεις μέσα. Η κουταμάρα αυτή, καθώς φαίνεται, κληρονομείται μέσα στους αιώνες και τα αποτελέσματά της τα βλέπουμε ακόμα και εκατό χρόνια αργότερα. Σήμερα φερ' ειπείν…

Στις 5 Ιουλίου [18 με το σημερινό ημερολόγιο], πεθαίνει από χολέρα, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του ελληνικού στρατού στην περιοχή της Δοϊράνης (Χατζή Μπεϊλίκ—σημερινή Βυρώνεια Σερρών), ο αξιωματικός του Γεν. Στρατηγείου  των επιχειρήσεων ίλαρχος Ιωάννης Καλλέργης, σύζυγος της αδελφής του Ίωνος Δραγούμη, Έφης. Ο Ίων Δραγούμης δεν αναφέρει τίποτε σχετικά με το γεγονός στο Τετράδιό του.

Όμως ο Ιωάννης Μεταξάς λοχαγός του Γενικού Επιτελείου και στενός συνεργάτης στρατιωτικός σύμβουλος του… Ελευθέριου Βενιζέλου  από το 1910 μέχρι το 1915 γράφει στο δικό του Ημερολόγιό:

Στις 7 Ιουλίου [ο Ι.Μ. απευθύνεται στη σύζυγό του Λέλα] Ἔχω ἡμέρες νά σοῦ γράψω διότι εἴχαμε χολέραν εἰς τό Γενικόν Στρατηγεῖον καί ἀπέθανεν ὁ Καλλέργης ὅστις δέν εἶχεν ἐμβολιασθῇ. Ὅλοι οἱ ἄλλοι ἐμβολιασθέντες εἴμεθα ἄριστα εἰς τήν ὑγείαν. Αὐτά συνέβησαν εἰς τό Χατζῆ Μπεηλίκ […]

Και παρακάτω γράφει:

[...] Ὅλοι ὅσοι ἀπέθαναν ἀπό χολέραν δέν εἶχαν ἐμβολιασθῆὁ Καλλέργης δέν ἤθελεν ἐπ’οὐδενί λόγῳ, ὁ Παρνασσίδης τό ἴδιο, ὁ Πρασσᾶς τό ἴδιο. Τουναντίον, ὅσοι ἐμβολιάσθηκαν, ἤ δέν ἔπαθαν τίποτε ἤ πολύ ἐλαφρά.

Καί εἰς τάς Ἀθήνας ὑπάρχει χολέρα. Πλήν τούτων, τί θά γίνῃ ὅταν θά γυρίσω; Ἐγώ ὡς ἐμβολιασμένος, φέρνω τό μικρόβιον τῆς χολέρας, χωρίς νά παθαίνω τίποτε, τό μεταδίδω ὅμως. Λοιπόν, δέν θά πρέπῃ νά ἐπιστρέψω εἰς τό σπῆτι μου, ἀλλά θά μείνω κάπου μεμονωμένος διά 30-40 ἡμέρας διά νά εἶσθε ἀσφαλεῖς. Αὐτό εἶναι τό ἀποτέλεσμα τῆς ἐπιμονῆς σου νά μή ἐμβολιασθῆτε. Ὅλοι ἐννοεῖται. Καί τό ὑπηρετικόν.

……………………………………………………………………………………….

Τόν Νάσταν τόν ἔκλαψα καί ἐγώ. Καί τόν Καλλέργην. Ἀλλά ὁ Νάστας μοῦ ἐπόνεσε. Ἦταν λίγο παιδί μου.

 


«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν», που λέει και το γνωστό τραγούδι...

 

 

 

10 σχόλια:

  1. Καλά, τότε δεν είχε πάει ακόμα ο άνθρωπος στο φεγγάρι. Σήμερα έχουμε πάει στον Άρη και πάλι έχουμε τέτοιες εξωφρενικές συνωμοσιολογίες.
    Μου φαίνεται όμως περίεργο που ο ΕΣ εν καιρώ πολέμου έδινε τη «δημοκρατική» επιλογή στους στρατιώτες του να μην εμβολιασθούν! Προχώ! Πολύ προχώ!!
    Το χειρότερο απόλα είναι τί επιφυλάσσει το μέλλον. Με τη σημερινή διαμόρφωση της παγκόσμιας κοινωνίας και τις άμεσα δυνατές μετακινήσεις δεν απαιτούνται αγελαίες συνθήκες για την ανάπτυξη και άλλων φονικότερων πανδημιών. Το πρωτογονικό κίνημα έχει αποκτήσει προηγούμενη εμπειρία και θα συνεχίσει να προσπαθεί να επιβληθεί. Όχι μόνο επί ενδεχομένων πανδημιών αλλά και επί των τρεχόντων βασικών εμβολιασμών δηλ MMR, DTP κλπ. Δεν είναι απίθανο να δούμε τραγικά γεγονότα οπισθοδρόμησης στον τομέα της δημόσιας υγείας με εκατομμύρια θανάτους από ξεχασμένες νόσους. Έχουμε γίνει 8 δίς και βάλε. Ίσως η ηλιθιότητα να αποτελεί τρόπο άμυνας του πλανήτη γή και ο νοών νοήτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αντιεμβολιαστές πιστεύουν ακριβώς βέβαια τα αντίθετα. Ότι δηλ. οι "καραντινάκηδες", "τα πρόβατα" κλπ (όλοι εμείς εν προκειμένω) θα υποστούμε ένα σωρό.. "παρενέργειες" των εμβολίων και μέσα στά επόμενα χρόνια απλώς δεν θα υπάρχουμε. Και θα μείνουν λοιπόν αυτοί να αποτελέσουν το νέο αυθεντικά ανθρώπινο, ελεύθερο, νοήμον, θεοσεβούμενο κλπ κομμάτι του πληθυσμού της γης που απέφυγε να εμβολιαστεί και σώθηκε...
      Και δεν θα μας λυπηθούν καθόλου. Ούτε μνημόσυνα θα μας κάνουν. Θα εξαφανίσουν και τις στάχτες μας ακόμα από τους χώρους ταφής. Ενώ αυτοί... Θα βασιλεύουν!

      Διαγραφή
  2. Doctor είσαι απίστευτος!!!!
    Μήπως πρέπει να αναλάβεις την ενημέρωση ?
    Ο Πολακης σε περιμένει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι αυτός εμένα... Το εμβόλιο περιμένει εκείνον...
      Είναι μωρέ λιγάκι δύσπιστος ο καημένος ο αψύς Κρητικός.

      Διαγραφή
  3. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι όλο τούτο βαίνει διογκούμενο. Σε κάθε νέα αντιεμβολιστική έξαρση προστίθενται όλο και περισσότεροι οι οποίοι με απίθανα επιπόλαιες έως παιδαριώδεις αιτιάσεις προσπαθούν να καταργήσουν τα εμβόλια που πλέον είναι η τελευταία γραμμή αμύνης των ανθρώπων έναντι των μικροβίων. Τώρα βρήκαν ότι όλο αυτό αντιτίθεται στο σύνταγμα εν όσω ξέρουν πολύ καλά ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής επιτροπής κατισχύουν των εθνικών συνταγμάτων των χωρών μελών της ΕΕ. Πραγματικά δεν ξέρω τι να υποθέσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπωσδήποτε έχουμε "θέμα". Παντού στην Ευρώπη. Στο 40% η εμβολιαστική κάλυψη του γενικού πληθυσμού στη Γαλλία.Αδιανόητο. Με τόσους θανάτους... Μερικές απαντήσεις δίνει εδώ ο καθηγητής Νικόλας Σεβαστάκης Οι αρνητές, ο δικαιωματισμός και οι ευθύνες. Η εικόνα λέει αλήθειες, όχι όλη την αλήθεια.

      Διαγραφή
    2. Μου θυμίζει τους Αμερικάνους αντιεμβολιαστές που δεν ήθελαν το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας, κατάλοιπο εκείνης της περιόδου είναι ο Ιτζχάκ Πέρλμαν. Αυτός ο πολύ μεγάλος βιολιστής και αρχιμουσικός καταδικάστηκε μια ζωή σε αναπηρία γιατί ο εβραίος "ορθόδοξος" πατέρας του δεν του έκανε το εμβόλιο. Όπως και να το δεις είναι μελαγχολία...

      Διαγραφή
    3. Θα θυμάσαι ίσως στο "Αποκάλυψη τώρα", στα δάση του Βιετνάμ τους Βιετκόνγκ να κόβουν τα εμβολιασμένα από τους Αμερικανούς χεράκια των παιδιών...

      Διαγραφή
    4. Ο φανατισμός και η αμάθεια είναι οι μεγάλες πληγές της ανθρωπότητας...

      Διαγραφή