Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Τα πράγματα είναι απλά… Πολύ απλά…

 

 

Καθηγητής της φαρμακολογίας —εσβεσμένος πλέον αστήρ— στον οποίον προφανώς είναι άγνωστο το Ιπποκράτειο ρήμα «κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», μέσες άκρες απεφάνθη τηλεοπτικώς ότι «κρύβουν» και «στερούν» από τους Έλληνες μέχρι αυτή τη στιγμή θεραπείες για την αντιμετώπιση της νόσου (όταν αυτή έχει… εκδηλωθεί) δίνοντας τους με το ζόρι εμβόλια.

Οι Κασιδιαριστές «Έλληνες», που διαδηλώνουν με τρικάκια «φασισμός δεν θα περάσει», προκαλούν θυμηδία στους εχέφρονες και μνήμονες. Οι αιτιάσεις των «αντιεμβολιαστών» περί ελευθερίας του ατόμου, της αυτοδιάθεσης του σώματος και άλλων ασχέτων εδαφίων του συντάγματος και των νόμων όπως πχ ότι «ουδείς ιατρός έχει το δικαίωμα να προβεί σε ιατρική πράξη εφόσον δεν έχει την συγκατάθεση του ασθενούς» έχουν αρκετό γούστο επίσης. 

Στον ασθενή που είναι διασωληνωμένος με πολυοργανική ανεπάρκεια της covid 19  ποιόν θα πρέπει να ρωτήσει ο γιατρός; Τον ασθενή σε κώμα που καταφθάνει στο τμήμα επειγόντων, πώς μπορείς να τον ρωτήσεις; Ή αυτόν που  έρχεται με ανακοπή και τα πάντα παίζονται στα «τέσσερα πρώτα λεπτά»; Εκεί φυσικά η συγκατάθεση πάει περίπατο. Αλλά, και στον ασθενή με διανοητική σύγχυση και στον γενίτσαρο με τα κομποσκοίνια ή τον άλλον με το συνειδησιακό και άλλοτε ιδεολογικό… «τουρλουμπούκι» τι μέλει γενέσθαι;  

Με 3.000 κρούσματα ημερησίως, σαν καλή ώρα, μια σύντομη στατιστική λέει ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν φτάσει τις 800 με τα εξιτήρια τα μισά. Αν συν Θεώ και «αρνητών εν γένει» πιάσουμε τις 30.000  κρούσματα τη μέρα (όπου «κρούσμα» κατά ορισμένους διάβαζε «η στατιστική της κρατικής καταστολής»— πράγμα που αποδεικνύει ότι συχνότατα η βλακεία καταρρίπτει «ντακότες» απ' τον ουρανό...) τότε οι εισαγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα φτάσουν τις 4.000 την ημέρα. Αν αρχίσει δε να μολύνεται και η ανεμβολίαστη πληθυσμιακή ομάδα «60 άνω» τότε σε δυο εβδομάδες θα έχουν καλυφθεί όλες οι νοσοκομειακές κλίνες της επικράτειας και φυσικά εκείνη ακριβώς της στιγμή τα δικαιώματα πασχόντων από άλλα νοσήματα γέρων και νέων και παιδιών (καρκινοπαθών, χρονίως νοσούντων ή άλλων με επείγουσες ανάγκες χειρουργείου ή τραυματιών που χρειάζονται ΜΕΘ κλπ) θα έχουν πάει «στον αγύριστο».

Τότε, ο κάθε Τράγκας μαζί με τον Πετράκο θα περιοδεύουν για ψήφους ανά την Ελλάδα μ’ αποκοντά τα ξαδέρφια του φυλακισμένου Κασιδιάρη ενώ πρίμο σεκόντο θα τους κλείνουν το μάτι οι ελευθεριόφρονες δικαιωματιστές αυτοί οι  τόσον εγκαίρως υποψιασμένοι περί την «ιατρικοποιημένη καταστολή»…

Δεν υπάρχει έλεος σ’ αυτόν τον κόσμο!

 

 

8 σχόλια:

  1. Σε τι ποσοστό του πληθυσμού υπάρχει οριακή σχιζοφρένεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Ηνωμένο Βασίλειο 0.6% η borderline διαταραχή της προσωπικότητας ως προδιαθεσικός παράγοντας ψυχώσεων...Εδώ τα όρια έχουν διαρραγεί προ πολλού. Είχε αποφανθεί άλλωστε περί αυτού άλλωστε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο"... Η μαζική ψύχωση είναι μια άλλη ιστορία...Ας θυμηθούμε τα χρόνια του ναζισμού.

      Διαγραφή
  2. Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι όπως αναφωνούσε ο Αστερίξ στη δικιά μας νιότη!
    Τώρα ξέφυγε το πράμα. Ένας κορονοιός χρειαζόταν και ιδού εφάνη το μεγαλείο της φυλής. Όχι μόνο απέραντο φρενοκομείο. Και άλλοι υπερθετικοί κλπ.
    Επιμένω ότι το ανθρώπινο μυαλό έχει lim όπως λέγαμε στα μαθηματικά. Ή κάνει κλικ και τα πιάνει ή πάει πρός τα ανθρωποειδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα ήθελα να δω το θέμα κι από μια άλλη γωνία. Ποιος τελικά βγαίνει ωφελημένος από όλη αυτή την κατάσταση; Μήπως έχει βάλει πλάτη και "ο φίλος και γείτονας"; Πόσο θα ήταν ωφελημένος αυτός αν κατέρρεε το ΕΣΥ και δέχονταν ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα η Ελληνική οικονομία; Μήπως κάτι τέτοιο θα τον βοηθούσε να πάει σε συνεκμετάλλευση τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, ο εχθρός είναι μέσα (μας)...
      Το κεντρικό παιχνίδι με τις οικονομίες το παίζει (έπαιξε) η κυρα-Κίνα και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς. Κέρδισε ήδη έναν παγκόσμιο πόλεμο...

      ΥΓ. Η Ελλαδίτσα ("μας") έχει χάσει σε ενάμισι χρόνο 5.000 περισσότερους ανθρώπους απ΄όσους χάθηκαν στους δυο Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13 μαζί. Και υπάρχουν Έλληνες που αμφισβητούν ότι οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν ποτέ. Σαν να αμφισβητούν την εκατόμβη ενός πολέμου. Και μεις συνεχίζουμε να τους κανακεύουμε και να κοσκινίζουμε τα δικαιώματά τους...

      Διαγραφή
  4. Μία μικρή παρατήρηση: υδρογονάνθρακες τέλος. Κανένα νέο πρόγραμμα εξόρυξης δεν χρηματοδοτείται από πουθενά. Μπορεί να φαίνεται απίθανο αλλά σε 9 χρόνια δεν θα πωλούνται μή ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα αεροπορικά ταξείδια θα είναι πανάκριβα και θα ελαχιστοποιηθούν. Η παγκόσμια οικονομία θα αναμορφωθεί με στόχο τη ελαχιστοποίηση του footprint διότι αλλιώς θα ψηθούμε ζωντανοί πριν το καταλάβουμε. Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας δεν είναι στόχος ακτιβιστών πλέον. Το εχέφρον κατεστημένο τους προωθεί. Μόνο ο άφρων Τραμπ αντιτέθηκε και πήρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην του χώνεσαι του sapiens Φώντα. Εμπορεύτηκε υδρογονάνθρακες επί σειράν ετών.. Γνωρίζει ότι αυτό που λες εσύ κι εγώ ή η Greenpeace και η λογική αποτελούν ευσεβείς πόθους... Ο κόσμος θα καεί όλος μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων ...ή "Υδατάνθράκων" (!!!) κατά τον πρώην συγκυβερνήτη της χώρας κ. Καμμένο ο οποίος εσχάτως μάλιστα εμβολιάστηκε και με sputnik στη... Σερβία ("Σαν Χριστιανός κι Ορθόδοξος σ' αυτήν την Κοινωνία...κλπ κλπ ")

      Διαγραφή
  5. «Αν αρχίσει δε να μολύνεται και η ανεμβολίαστη πληθυσμιακή ομάδα «60 άνω» τότε σε δυο εβδομάδες θα έχουν καλυφθεί όλες οι νοσοκομειακές κλίνες»

    Πιάνομαι από αυτό, για το παρακάτω σχόλιο.
    Τα πράγματα είναι απλά και ο τρόπος ο οποίος τα αντιμετωπίζουμε αντικατοπτρίζει και τις δυνατότητες που μπορούν να αναπτυχτούν.
    Έτσι λοιπόν, σωστά όλα αυτά που γράφονται εν τούτοις, ουδεμία ιατρική πράξη είναι άμοιρος ανεπιθυμήτων ενεργειών. Αυτό ισχύει και για κάθε εμβολιασμό.

    Με βάση τα παραπάνω θέτονται τα παρακάτω ερωτήματα:

    - Υπάρχει ατομική ευθύνη;
    - Έχει ο καθένας το δικαίωμα να διαλέξει πως θα πεθάνει;
    - Τα δικαιώματα του ενός σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα τον άλλων;

    Αν οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι θετικές – και δεδομένου ότι σε μια δημοκρατία ο περιορισμός κατ οίκον στους μη εμβολιασμένους κρίνεται ανέφικτη – ανεφάρμοστη, θα άκουγα με ενδιαφέρον μια πρόταση, για εισαγωγή στις ΜΕΘ κατά προτεραιότητα (με την προτεραιότητα να δίδεται στους ήδη εμβολιασμένους.) Αυτό άλλωστε νομίζω είχε προταθεί κάποτε σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα να ισχύει και για τους καπνίζοντες.

    Και κάτι ακόμα.
    Ζούμε στην χώρα του «ΕΓΩ» και κανένας δεν πρόκειται να με πείσει, στο όνομα της όποιας κοινωνικής αλληλεγγύης και μόνο, να πάω να εμβολιάσω το δεκάχρονο παιδί μου.
    Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί;» είναι: Δώσαμε, δώσαμε (και παραδώσαμε…)
    Αυτά. τα ολίγα από μένα

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή