Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

To be or not to be…


FREE covid or… covid FREE?

 


Να μπει ή να μη μπει;» (η βελόνα ντε, με το τσιπάκι καλέ, με την καταστρεπτική ιδίως για τα αγέρωχα, υπεργόνιμα και υπερήφανα DNA, δόση του φαρμάκου που ανακάλυψε το ιερατείο της Σιών για να καταστρέψει τον κόσμο);

Nα μπει ή να μη μπει στην εντατική, στο νοσοκομείο, να πεθάνει μόνος-κατάμονος και να βγει σε σελοφάν και σε ασυνόδευτο κουτί τυλιγμένο με νάυλον ένα ποσοστό του ανεμβολίαστου πληθυσμού;

Στον Α΄και Β΄Βαλκανικό Πόλεμο ή Ελλαδίτσα (μικρότερη χώρα τότε…) απώλεσε 9.000 στρατιώτες  και αξιωματικούς από τον Οκτώβριο του 1912 μέχρι τον Ιούλιο του 1913. Στους σχεδόν 15 μήνες της «ψευτοπανδημίας» του «ψευτοϊού» SARS-Cov-2  πέθαναν 13.000 Έλληνες. Κάτι παλιόγεροι μισοτελειωμένοι, κάτι άρρωστοι από άλλα νοσήματα τους οποίους οι γιατροί που «τα πιάνουν χοντρά» («μέχρι τριάντα χιλιάρικα το κεφάλι για να τους διασωληνώσουν και δεν ξέρω πόσα ακόμα για να γράψουν ψέματα ότι πέθαναν τάχα από τον ιό ενώ αυτό συνέβη από τα γεράματα, από την καρδιά τους ή κάποια ουρολοίμωξη»). Πέθαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και ένα ικανό ποσοστό ΗΛΙΘΙΩΝ ακόμη αρνείται τους θανάτους τους. Αρνείται στους συγγενείς τους την οδύνη, την βουβή απώλεια. Όλοι αυτοί οι σαλεμένοι άνθρωποι θεωρούν πως αυτό δεν είναι παρά ένα καλοστημένο και σκηνοθετημένο ψέμα («ηθοποιοί είναι καλέ!»).

Μου διηγήθηκε η θυγατέρα ασθενούς μου, ενός ηλικιωμένου άνδρα πάνω από τα ογδόντα, όταν τη ρώτησα «γιατί φορά μαύρα», ότι ο σύζυγός της πέθανε μέσα σε τρεις μέρες το φετινό Φεβρουάριο. «Κολλήσαμε όλοι στο σπίτι. Αυτός δεν άντεξε. Ήταν εξήντα μόλις χρονών…». Φίλη της που πήγε «στα σαράντα» για να τη συλλυπηθεί της είπε: «Το πιστεύεις ακόμα  καημένη πως πέθανε από τον ψευτοϊό; Από κάτι άλλο θα πέθανε και επειδή “τα παίρνουν” έγραψαν πως πέθανε από “αυτό”!»

Τη ρώτησα όσο πιο ψύχραιμα μπόρεσα: «Σε τι όροφο μένετε;»   

«Στον πέμπτο» μου απάντησε εκείνη.

«Και γιατί δεν την γκρέμισες από κει και μετά να πεις στον άντρα της και στην αστυνομία ότι φοβόταν το ασανσέρ και βιαζόταν να κατέβει γρήγορα;»

 ..........................................................................................

Τέλος πάντων τα γράφω αυτά για να ελαφρύνω το κλίμα που στις παρακάτω σειρές θα γίνει βαρύτερο. Διότι: λαός επέλεξε! Οι ΗΛΙΘΙΟΙ νίκησαν ξανά (όπως πάντοτε συμβαίνει στη ιστορία…)

Δείτε τα στατιστικά της χτεσινής ημέρας από την πλατφόρμα  emvolio. Μιλούν από μόνα τους:

Οι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί στην Ελλάδα είναι 4.850.000 (περίπου). Χθες εμβολιάστηκαν ΜΟΝΟ (!!!) 1.891 άνθρωποι (719 με την 1η  δόση και 1.206 με τη 2η)…

Να που «η πολλή  Δημοκρατία» βλάπτει λοιπόν  κάποτε. Κάτι θα ξέρει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαϊδεύει ήδη απαλά απαλά τα ανεμβολίαστα μπράτσα Εσφιγμενιτών, Ρομά, κατηχητηκάριων, χρυσαυγιτών, παρδαλών εθνικιστών, μπούφων υγειονομικών, προβληματικών εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων, λογής δικαιωματιστών και άλλων «καταπιεσμένων» κοινωνικών ομάδων που δεν πρέπει να μείνουν στο περιθώριο ή να εξαναγκασθούν να εμβολιαστούν  και να διχαστεί ξανά ή χώρα…

Καλύτερα να γίνει λοιπόν εργαστήριο κορωνοϊών. Βάλτε μπροστά τους αναπνευστήρες ω ηρωϊκοί εντατικολόγοι. Οι Έλληνες απογειώνονται ξανά και η Ελλάδα τραβά προς τη... ΛΟΞΑ!

 

 


14 σχόλια:

  1. Όπως ξέρεις σύμφωνα και με τη θεωρία του κοντίνουουμ η σχιζοφρένεια από την υγεία δεν διαχωρίζεται με μια γραμμή αλλά υπάρχει μια ευρεία ενδιάμεση μεταβατική ζώνη. Σε αυτήν βρίσκεται αρκετό ποσοστό πληθυσμού, ίσως και διψήφιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχύει και εδώ ότι έγραψα ακριβώς στο σχόλιο της ανάρτησης, την Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021. Να μην επαναλαμβάνομαι.

    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατανοώντας βέβαια, την έννοια της μεταφοράς και ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μία πολυσχιδής προσωπικότητα και δεν αναπροσδιορίζεται μόνο από το επάγγελμα του και ότι υπάρχει ελευθέρια λόγου και ανάγκη έκφρασης, εν τούτης να πω ότι διαφωνώ πλήρως με το ύφος του κειμένου.

    Εκφράσεις του τύπου:

    «Και γιατί δεν την γκρέμισες από κει και μετά να πεις στον άντρα της και στην αστυνομία ότι φοβόταν το ασανσέρ και βιαζόταν να κατέβει γρήγορα;»

    θεωρώ ότι δεν βοηθούν και απλά ρίχνουν νερό στον μύλο των «αγανακτισμένων – ψεκασμένων – αντιεμβολιαστών» . Οι ίδιοι και οι ίδιου είναι – οι αντιορθολογιστές.

    Τούτες τις δύσκολές ώρες όμως μας χρειάζεται νηφάλιος λόγος και στοιχεία με επιχειρήματα- και μόνο. Ειδικά από τους γιατρούς μας.
    Περί ορέξεώς θα που πεις «κολοκυθόπιτα» αλλά…. σκέψου το!

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΟΥ ΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ:
      -Ορθολογισμός VS ανορθολογισμού

      -Kοινωνική υπευθυνότητα-αλληλεγγύη-ατομική ευθύνη VS εγωϊσμού και αντικοινωνικότητα

      -ανθρωπισμός VS ατομισμού

      -επιστήμη/κοινωνία του μέλλοντος VS συνομωσιολογίας/σκοτεινού Μεσαίωνα

      Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν δεν παίρνω λέξη πίσω ούτε το ύφος μου αλλάζω και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα όπως πολύ καλά λες.
      Όμως ...πως σου φαίνεται...Λες να ξύπνησε μέσα μου ... το θηρίο και ο φονιάς όταν είπα πως έπρεπε "να την πετάξει από το παράθυρο";
      Κι εκείνη άραγε ως τι μιλούσε; ... Ως παρηγορήτρα της φίλης της ή ως αφιονισμένη της παράφορης συνωμοσιολογίας και χωρίς συναίσθηση καμιά σε ποιον απευθυνόταν εκείνη τι στιγμή και σε τι σχετικά αναφερόταν;

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Πάντα αντιπάλευε ο ορθός λόγος με τον ανορθολογισμό –και συνήθως έχανε. Απλά τώρα τα μέτρα κάνουν επιτακτικότερη την ανάγκη του και ποιο άμεση – δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

      Επομένως φοβάμαι ότι πρόκειται για κάτι χειρότερο: αναμετράται η δημοκρατία με την δικτατορία. Και προς το παρόν η Κίνα νικάει τον πρώτο γύρο - να δούμε την συνέχεια… Δεν ξέρω εάν αυτός ο ιός είναι κατασκεύασμα της Κινας (όπως λεν οι συνομοσιολόγοι) πάντως της ήρθε κουτί. Διότι ανέδειξε όλες την αδυναμίες της δημοκρατίας, της αδυναμίας δηλαδή επιβολής μέτρων και της απόλυτης πειθαρχίας του λαού.

      Ο λόγος που ζητώ ηπιότερο λόγο, είναι επειδή απλά λειτούργει. Φοβάμαι ότι με τον «άγριο» οι αμφίσημοι γίνονται «ψεκασμένοι» (οι τελευταίοι είναι χαμένοι έτσι κι αλλιώς – δεν αλλάζουν άποψη).
      Η δημοκρατία για να λειτουργεί χρειάζεται υπεύθυνους πολίτες και αυτό δεν αφορά μόνο τους «ψεκασμένους» –αφορά όλους μας! Αλλά έτσι κι αλλιώς είπαμε, δημοκρατία έχουμε (ακόμα), ελευθερία έκφρασης έχουμε, περί ορέξεως….

      Με αγάπη
      D.

      Διαγραφή
    3. Διαφωνούμε ενώ συμφωνούμε...
      Αλλά κάπου βρε D. πρέπει να βγαίνει και ο θυμός μας.
      Ας είναι στο χαρτί... Δημοσίως από "αυτούς" έτσι κι αλλιώς θα τις τρώγαμε. Δεν τους έχεις δει πως είναι;
      Κάτι σαν τα παλιά σωφρωνιστικά ..."ΚΝΑΤ", τους "ΠΑΜΕ-τζήδες", τους "Ρουβίκωνες": Ε, κάτι στο πιο άγριο. Νομίζω Pro Patria τους λένε και ειδικεύονται στις πολεμικές τέχνες (λέει) . Μ΄αυτούς: "Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!"

      Διαγραφή
  4. Προσωπικά κάνω πολεμικές τέχνες εδώ και καιρο - αν και λόγο κόβιντ είχα σταματήσει για κάποιο διάστημα. Πηγαίνω και την μικρή (από τότε που έφαγε αναίτια τις δέκα πρώτες σφαλιάρες με κατεβασμένα τα χέρια, από κάποιο αναιδή πιτσιρικά).
    Μαθαίνεις πειθαρχεία και είναι άριστος τρόπος να φεύγει ο θυμός - στον σάκο.
    Και που ξέρεις, άμα χρειαστεί να αμυνθείς καμία φορά… «ένα – δύο – τρία» που λέει και ο Αλέφαντος! :);)

    https://www.youtube.com/watch?v=wcfgcCmZ2U8

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ένα δυο τρία φαπ φαπ!" Αλέφαντος δέρνει Πολάκη!
      Θεϊκό!

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει και εδώ, με μουσική υπόκρουση… Ρόκι!

      https://www.youtube.com/watch?v=MRNbxEn3oy8

      Χαμογελάτε είμαι μεταδοτικό :)

      D.

      Διαγραφή
  5. Σε ομήγυρη μαυροντυμένων γυναικών που πενθούσαμε για συγγενή μας που πέθανε από τον ιό, ενώ ήταν κατάγερος, η μια λέει: "Καλά, πιστεύετε πως υπάρχει ο κορωνοϊός;". Την κοιτάξαμε οι άλλες βουβές-τι θα μπορούσαμε άλλωστε να πούμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μπορούσατε; Στη μνήμη του πεθαμένου τουλάχιστον ένα "Βρε, άει στο διάολο κι ακόμα παραπέρα!"
      Ηλίθια, αποκτηνωμένα όντα, υπάνθρωποι,χτικιά της ζωής...

      Διαγραφή
    2. "ο λυχνος του σωματος=ο οφθαλμός. Εάν είναι απλους=υγιής, καθαρός, όλο το σωμα=φωτεινό. Εάν χαλασμένος, το σώμα θα 'ναι σκοτεινό. Κι αν το φως που υπάρχει μέσα σου=σκότος, πόσο θα είναι το σκότος,;
      (Ματθ. 6,12)
      Κι αν δεν βλέπουν τις εντατικές, τον αδοκητο θάνατο, το σκότος ποσον;
      Μα κι εσύ μπρε τζανιμ, Επαμεινωντας, μην πετάς τόσες σπίθες, χρειαζόμαστε το σφυρακι σου προς έλεγχο αντανακλαστικων, τις οιδε; - - επιπολαζει γαρ η αφροσυνη, η έπαρση της αμάθειας, ηισχυρογνωμοσυνη της α--κοινωνησιας...
      Γ. Πατσωνης


      Διαγραφή